Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
sigaretid koolikotis
 
Laine 25. september 2003, kl 11.52
Otsisin eile oma 10 kl poisi koolikotist funktsionaalarvutit, leidsin. Aga samas taskus oli veel 2 lahtist sigaretti Leek. Jätsin selle oma teada ja panin ka arvuti tagasi kotti. Nüüd mõtlengi, et kuidas käituda. Kas hakkab süüdistama tema asjades tuhnimises? Kuidas teha kindlaks kas ta suitsetab? Pole selle peale kunagi tulnud, suitsu lõhna pole tal tundnud. Abikaasaga mõlemad kunagi küll suitsetasime, aga nüüd juba hulk aastaid mõlemal maha jäetud.
Kuidas Teie käituksite?
 
Vana 25. september 2003, kl 12.20
Vaata siitsamast lugu:"Välgumihkel". Aga kui ütled, et arvutit oil kotist vaja, kas see on siis tuhnimine?
 
Norija 25. september 2003, kl 13.18
Nojah, see sõltub ema-lapse suhetest... Aga võibolla oleks kõige õigem mitte hakata keelama-käskima. Paljukest see siis ikka mõjub ja paari aasta pärast ei mõju nagunii enam üldse. Äkki aitaks kõige paremini, kui Sa lihtsalt paluksid teda, et ta ei suitsetaks? Ilma keelamata, ilma ähvardamata...
 
suitsetav ema 25. september 2003, kl 14.53
huvitav, milline noor tõmbab tänapäeval veel leeki, rumbat või ekstrat?

arvan, et skandaali korraldada ja pikka epistlit pidada ei ole mõtet, võib hoopis vastupidiselt mõjuda. mäletan, et keska ajal manitses ema mind kogu aeg, "vaata, et sa suitsetama ei hakka". mõju oli selline, et kui kodust ülikooli läksin, ostsin kohe esimesel nädalal paki suitsu. ei ole kindel kas ilma selle pideva selgitustööta oleksin seda teinud.

laps õnneks ei suitseta, vingub kogu aeg ka minu kallal....
 
... 25. september 2003, kl 14.59
eeldades et "leek" ja et lahtine võib oletada et ta ise ei ostnud ja kasutas printsiipi "mis ripakil see ära" ja ei oska nüüd midagi peale hakata nendega.
 
õps 25. september 2003, kl 16.34
Sul on isegi hästi läinud. Praegusel ajal suitsetavad juba 5. klassi õpilased!
 
no irvitus! 26. september 2003, kl 18.24
Ma tahan näha seda päeva, kui minu lapsed alaealisena mulle suitsetamisega vahele jäävad peale seda kasvatust, mida mina neile olen andnud ja enda head eeskuju!

Siis ei jää kivi kivi peale ja nad kahetsevad.
 
Kilu 29. september 2003, kl 13.15
. to irvitus - lammutamisega vähendad ainult usalduse ja heade suhete võimalust. 10kl õpilasele etteheiteid selle kihta teha mis tal koolikotis pole muidugi õige. öelda saad siis kui tõesti vahele jääb või ütlemiseks põhjust on. keelamine ei aita midagi.sul on vedanud tõesti. Minul suicetab 7kl tüdruk ja aitab tõenäoliselt ainult mingi teine asendustegevus huviala, oma mõistuse kohalejõudmine või eimiski. meie preagu proovime nõustaja abiga, sest tüdruk ise tahab loobuda. külap põhjused et sinnamaani laps jõuab on erinevad. 10 kla poiss 2 suitsuga - see pole küll traagika, eriti kui vanemad ise ei sutseta. küllap lihtsalt popi pärast ja prooviks. ära muretse.
 
Ginger 29. september 2003, kl 17.34
Kõige lihtsam on ju tema riiete varukaid nuusutada..pusadel ja jopedel vastavalt kumma käeline ta on..
2 Leeki on just täpselt see, et klassivendadega kamba peale on pakk ostetud ja siis jagatud omavahel.
Kui ütled, et leidsid tema kotist, siis saavutad vaid selle, et ta teinekord peidab paremini..
Samas võib olla variant, et keegi pani need talle sinna vms.
 
ema 30. september 2003, kl 03.17
no leeki küll tänapäeval keegi ei osta, sama raha eest saab märksa paremaid sigarette, mis ei haise nii, nagu keegi oleks nurka teinud.
 
kah yx ema 01. oktoober 2003, kl 22.46
Viimaseid kirjutisi lugedes hakkasin mõtlema et äkki
su noor lihtsalt jagamise aegu ei söandanud keelduda et mitte mömm välja paista, aga maha visata aju ka ei saanud...

tegelikult võiks teha käigu sellise, et kui sa tead et tal kalkulaator kotis, siis hõika te sul vaja ja et läheksid võtaksid ise ja ei teeks tüli, jälgi reaktsiooni, kui rahulik siis on unustanud mis tal seal taskus on ja poel ise suitsumees, kui mitte siis tuleb rakendada improvisatsiooni edasise vestluse arendamiseks
igatahes mitte niisama noomiv vaid hoopis huvituv
minu laps rääkis muga siis kui küsisin üldisemalt et kas ta teab palju tema nn aastakäigus koolikaaslastest suitsu teevad ja palju neist naljaviluks proovib vahel jne
ühesõnaga sai teemat aretatud ilma teda ennast puudutamata siis imbus vaikselt et vahel teeb ja pidutamas käies, aga et üritab hoiduda, siis sain nagu rääkida ka seda veel korra et kambas püsimiseks ei pea kõiki kamba tempe tegema ühtviisis või siis üksteise võidu
tüdrukutele tegelikult ei meeldi suitsetavad noormehed ja et inimesena ja sõbrana hindavad kaaslased ka siis kui nad tõelised sõbrad on kui sa ei tee kõike nagu nemad

pikaks läks aga no omad kogemused...
 
Tints 02. oktoober 2003, kl 16.34
Minu poiss käib ka 10-das ja tõenäoliselt suitsetab juba üle aasta. Kui mulle hakkas asi kahtlasena tunduma, võtsin poja ette ja rääkisin põhjalikult suitsetamise teemal. Endale mulle tundus, et jutt jõudis kohale küll, paraku suitsetab ta ikkagi. Ma tean isegi, kus ta oma staffi "peidab".Ma ei kiida seda heaks, kuid nüüd on mul tõenäoliselt hilja sel teemal sõna võtta.Ma lepin sellega vaikimisi ja loodan, et otsus jätta suitsetamine tuleb tema enda meelemuutusest ja -kindlusest.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!