Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
Peale tunde?
 
Hele 25. september 2003, kl 13.47
Tütar tuli just koolist ja teatas mulle, et kuna klassi neli kaagist poissi segasid ühes ainetunnis õpetajat, siis tuleb neil kella 15-ks kooli tagasi minna ja see tund järele võtta. Minu arust ei ole õige see, et terve klass peale tunde jäetakse, kui neli poissi on süüdi.Mis Teil samalaadset juhtunud on ja kuidas asi lahenes?
 
Norija 25. september 2003, kl 14.31
Mõtle veel korra.
Esiteks, kas selline tunni järelevõtmine ikka on karistus? Aine peab ju õpitud saama, siin pole midagi teha.
Teiseks, õpetaja karistas ju iseennast ka. Ega siis õpilased üksinda kell 15-00 seal ei istu.
Kolmandaks, kui neli tükki lollusi teevad ja kogu klass tagant torgib ja naeru lagistab, siis võibolla ongi kõik karistuse ära teeninud?

Aga jah, iseeenesest on kollektiivne karistus üks halb asi küll. Kui Sa õpetajale helistad, tema seisukoha ära kuulad ja ütled, et Sina oma last kella kolmeks kooli ei luba, siis ei juhtu temaga mitte midagi halba. Peale selle, et tund jääb õppimata.
 
Hele 25. september 2003, kl 14.40
Õpetaja ennast sellega ei karista, sest Tal kelle 15.ni pikapäevarühm.Ja see asi on juba vana maiguga: praegu 4 klass, aga samad lood juhtusid ka juba 2 ja 3 klassis. Ja ikka üks ja seesama kamp teeb lollusi. Täna tunnis ei naernud mitte keegi, vähemalt mulle nii kodus öeldi.Ja eelmised korrad on kohale ilmunud ainult korralikud õpilased. Kaagid ei tule, saavad järgmisel päeval märkuse päevikusse ja sinna see asi jääbki, isegi vanemad ei suvatsenud kooli ilmuda.
 
L. 25. september 2003, kl 15.03
Ja peale pikapäevarühma peab ju see õpetaja sinu lapse klassiga edasi tööl olema, mitte ei saa koju oma pere juurde minna. Kuidas siis ei karista iseennast? No lõpuks jäävad kaagid istuma kui ei õpi ja korralikud saavad targemaks ja rahulikult segamata tundi kuulata.
 
murjan 25. september 2003, kl 17.23
Sageli mõjub teise lapsevanema jutt rohkem kui õpetaja oma. Kindlasti tunned mõnda aktiivset lapsevanemat, võtke mitmekesi nende "kaakide" vanematega ühendust ja tehke neile selgeks, et igaüks peab oma lapsed ikka ise kasvatama.
 
Vana 25. september 2003, kl 17.39
Ma siin niisama räägin, et mu tütre klassis helises tunni ajal kellegi mobiil, mis on loomulikult keelatud. Õps küsis, kelle oma? Keegi üles ei tunnistanud ja kogu klass jäi peale tunde.
 
räpalind 25. september 2003, kl 18.34
ma leian, et õpetaja võiks siis tunni segajad välja saata klassist, kui nendega muidu hakkama ei saa ning teistega rahus õppida. korrarikkujatel siis pärast tunde kohale ilmuda või jah.. kahe või istumajäämisega leppida.
 
kadi 25. september 2003, kl 23.00
õpetaja ei tohi segajat klassist välja saata, sest segaja võib kohe helistada oma vanemale, kes siis kooli lendab ja süüdistab, et tema last ahistati sellega ja ei lastud õppekava omandada
tõestisündinud lugu meie koolis
 
kriss 26. september 2003, kl 10.50
Minu tuttav rääkis kord loo ühest Tallinna koolist, kus pommiähvarduse pärast jäid ühel päeval tunnid ära. Kuna ähvardaja oli sama kooli laps, siis pidid kõik tema lolli teo pärast minema kooli laupäeval. Rohkem pole selles koolis pommiähvardusi tehtud. Leian, et peale tunde jätmine väga positiivne kasvatusvahendina. Nii avaldavad ka klassikaaslased oma lohakatele kaaslastele rohkem survet.
 
Opaal 26. september 2003, kl 14.33
Päris nii see nüüd ka ei ole, et teed lapsele selgeks lisatunni kasumi ja kõik on korras. Laps ju tunneb, et talle on ülekohut tehtud, karistatud TEDA teiste pärast.
3. klassis tuli laps koju ja helistas mulle. Tahtis rääkida kuidas poisid tööõpetuses nende pingi alla pabereid ja muud prügikastikaupa loopisid, õpetaja nägi, et praht pingi all, käskis tüdrukutel ära koristada. Tüdrukud julgesid õpetajale öelda, et poiste prügi. Selle peale jäeti nad kõik peale tunde.
Nii, ja minu laps oli nii solvunud, et hakkas seda rääkides nutust luksuma, sest ta tundis, et talle tehti ülekohut. Mina igal juhul andsin talle õiguse, aga seletasin, et õpetaja on nagu ülemus ja teda peab kuulama, aga see ei tähenda, et ta väga tark, tore ja hea inimene on.
 
Hele 26. september 2003, kl 15.55
Ja asi lõppeski sellega, et puudusid need, kes süüdi olid. Rääkisin täna ka klassijuhatajaga, aga sellest ei olnud suurt kasu.Kui ta tundi anda ei saa kas või 1 lapse pärast, jäävad kõik peale tunde. Leppisime teiste vanematega kokku, et nõuame klassikoosolekut ja kutsume sinna ka direktori. Laps on loomulikult solvunud ja pahane. Ütles, et järgmine kord pangu või mitu 2-e päevikusse, aga tema ei kavatsegi enam teiste pärast peale tunde jääda ja sellepärast trenni hiljaks jääda.
 
Opaal 26. september 2003, kl 16.15
Maini siis õpetajale, et ta on mõne aasta kõrgkoolis muuhulgas õppinud ka laste psühholoogiat ja tema oskamatus, kui ei suuda lapsi ohjeldada, eriti algklassides. Suuremad teadagi saadavad... Ja paku välja variant, et kui analoogses olukorras veel lapsi peale tunde jäetakse, võib sinu laps ära tulla, et kirjutad pärast vabastuse. Sel juhul ilmselt teevad teised vanemad ka nii ja süütute karistamine lõpeb ära.
 
asda 28. september 2003, kl 20.18
see pole ju karistus, vastupidi, tublidele lastele anti ju võimalus ilma segajateta teadmisi omandada :)
võtke teiste lapsevanematega (eelistatult mõned turskemad ja karmima olekuga isad) need neli kaaki kõvaste pihtide vahele ja tehke neile ühemõtteliselt selgeks, et tehku oma lollusi väljaspool kooli VÕI MUIDU...
 
Kai 29. september 2003, kl 14.43
Järjekordne õpetaja isetegevus. Teie laps pole ainus,kes õpetaja
vägivallatsemise all kannatab,arvan, et seda esineb paljudes koolides.Õpetaja õpetab nagu tahab, karistab nagu tahab.Et mitte negatiivselt lõpetada, on siiski ka toredaid, asjalikke ja oma ainet tundvaid õpetajaid,kes on võimelised oma ainet tunnis selgeks tegema.Mina olen sunnitud oma lapsele kahes aines koduõpetaja võtma,õppeedukus on lapsel hea,kuid eelmiste õpetajatega sai ainest aru,uute puhul mitte.Ma ei tea, kas sellisel puhul üldse õpetajatele palka maksta, kui ma pean nende lohakuse pärast oma rahakotti tühjendama?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!