Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
parandamata "kahed"
 
head 26. september 2003, kl 11.09
Mul on tõsine mure. Nimelt ühes Tallinna koolis võeti vastu otsus, et hindeid "parandada " ei saa. öeldi, et laps peab õppima kohe, mitte parandama.Erandeid ei ole. Aasta lõpus, kui ilmneb, et on kolm mitterahuldavat, jääb laps istuma. hirm hakkab. Isegi kurjategijatele antakse võimalust parandada ennast.
 
osten 26. september 2003, kl 11.14
Palun kirjuta mis kool see on.
 
www 26. september 2003, kl 11.15
Kysi Haridusametist.Ei oska kommenteerida,kas sellist asja teha tohib vöi mitte.Idee iseenesest ju öige,kuid laps on laps.
Mis kooliga tegu on ?
 
Norija 26. september 2003, kl 11.23
Noh, seda et... ega iga loll idee siis elluviimise testi välja ei kannata. Parandama hindeid muidugi peab, lihtsalt selleks, et asi selgeks saada, aga teisest küljest, kui kontrolltöödest kolm kahte saadakse, ega see siis ju veel istuma jäämist ei tähenda? Kui aga kolmes aines kolmel veerandil veerandi tähtsaimal kontrolltööl esimesel katsel kaks tuleb, siis on vist tõesti midagi korrast ära ja peaks vaatama, kuidas parandada saaks? Mitte hindeid, vaid õppimise viisi.
 
.. 26. september 2003, kl 15.22
mõnes mõtte son õige kui näiteks keegi õpib vaevaga enamvähem ära ja saab kolme näiteks ja siis mõni teine läheb süüdimatult kuu või paar hiljem sama tööd tegema ja saab 5.
päris ära võtta samas ka ebanormaalne.
hinne alla oleks aus nii õpilase kui teiste suhtes.
rakendatagu kasvõi minu ja mu ohtrate järeltööde peal.
 
kadi 26. september 2003, kl 15.48
Tööde järeletegemine võiks käia "nägude järgi" - mõni laps ei tee kunagi töid järele, mõni muud moodi ei saagi. Mõni istub tunnis, kuulab küsimused ära ja tööd ei esita - teeb järele, mis on teiste suhtes minu meelest ebaõiglane.
Samuti ei tohiks töid järele teha lasta pidevalt põhjuseta puudujatel - kui ei leia aega tundi tulla, siis pole õpetajal ka põhjust tema pärast peale tunde istuda.
 
Norija 26. september 2003, kl 15.55
Mina mäletan ühte õpetajat, kes lasi kõik läbikukutud asjad uuesti teha. Et said kahe. Nädala pärast teed sama töö uuesti. Kui jälle kahe saad, siis on juba kaks kahte kirjas, aga uuesti tuleb ikka teha. Kui järgmisel nädalal 5 saad, siis ongi kaks kahte ja viis. Julm. Aga mõjus.
 
leffagirl 26. september 2003, kl 20.03
minu koolis on ka nii:P(nagu teema autoril)
 
... 26. september 2003, kl 22.35
Meie koolis on 10 päeva aega parandamiseks.Normaalne.Kes vähegi huvitatud on,saab parandatud.
 
head 27. september 2003, kl 13.41
Pelgulinna Gümnaasiumis rakendatakse sellist asja. Eksperimenteerida võiks ehk kuskil mujal, mitte laste peal. Tänan neid, kellelt poolehoiu leidsin!
 
õpetajanna 28. september 2003, kl 15.23
Ametlikult ongi aega 10 päeva ja mitte kriipsugi rohkem (HM määrus). Muidugi on vabandavad põhjused pikk haigus jm. Meie koolis eksperimenteeriti samuti sellega, et hindeid ei lastud parandada ning uskuge või mitte, laste õpiedukus tõusis tunduvalt. Enne oli täiesti normaalne, et kontrolltöö päeval ütles 24st õpilasest 20(!!!) et nad ei ole õppinud ning tulevad järeltööle ning nii absoluutselt iga kord ja kõikides ainetes. Eriti harrastasid seda gümnasistid. Pärast parandamise keelustamist on lastel kohe õpitud. Meie leppisime kokku õpetajatega, et lubame parandada kahtesid vaid nendel õpilastel, kellel on tõesti õppimisega raskusi, kes on vaimselt vähevõimekad.
Pange heaks või pahaks, aga asi õigustab ennast.
 
Jorde 29. september 2003, kl 14.37
Ülikoolist värskelt saabunud õpetaja, kes järgib pingsalt koolis õpetatud määrusi ja seadusi,teatas meile, et parandamise aeg on 10 päeva.Kuigi ka see on minu meelest liiast,sest kui laps on puudunud näiteks nädal,läheb tööde arv väga suureks, millele mängib vastu kohe teine näärus, mis sätestab mitu tööd või arvestuslikku testi võib päevas olla.Kuid 10 päeva on raudne reegel.Peale selle olen uurinud haridusministeeriumi seadusi ja määrusi,soovitan NETIST uurida.See on jama, et parandada ei saa, kooli isetegevus.
 
... 29. september 2003, kl 22.02
haiguse puhul on ju aega 10 päeva kooli tulekust saati
 
murjan 30. september 2003, kl 08.44
Ammu-ammu, kui ise koolis käisin, minu koolis mingit parandamist ei olnud ja hinde sain vastavalt veerandi jooksul tehtud tööle. Oli teada, et selgeks tuleb õppida kindlaks kuupäevaks ja nii on ju ka praegu tööl - kui ikka mingi töö tegemiseks on aega kaks nädalat, ei saa seda venitada kuu aja peale. Praegu süvendatakse koolis aga mõtlemist a la tänasida toimetusi ära viska homse varna, ülehomme on ka päev. Ei ole päris parandamise vastu, sest "2" koha peal on teadmistes lünk, küll olen selle vastu, et parandamise puhul läheb kokkuvõttes arvesse ainult positiivne hinne. Minu meelest on see ebaaus nende suhtes, kes kohe esimeseks korraks õppisid, aga kergelt ebaõnnestusid. Ise vahepeal koolis tunde andes lubasin parandada kõiki hindeid, st ka "3" ja "4", kui soovi oli.
 
v 30. september 2003, kl 17.10
minu kooli ajal pidi küll kahe parandama, aga kui parandasid näiteks 4 peale, oli kokku ikka (2+4)/2=3, seega jäi kaks ikka arvepidamisse sisse. Normaalne. Kui jätsid parandamata? No ma ei tea, ilmaselt oleks veerandiks 2 siis tulnud, aga seda eriti ei juhutnud, meil oli tuupurite klass.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!