Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
1 klass
 
mures 26. september 2003, kl 11.12
Kui palju antakse õppida teie 1 klassis käivatele lastele?

huvitavad sellised ained:
eesti keel
matemaatika
inglise keel
inimeseõpetus
loodusõpetus
kui palju tuleb lisaks veel eralid harjutusi teha?
 
osten 26. september 2003, kl 11.26
Eesti k: iga päev 2lk aabitsast lugeda, töövihikust 1-2 lk.Vahel antakse ka lisaleht koju kaasa.
Matem.: 1-2 lk töövihikust(vahel ka lisaleht antud)
inglise k: igaks tunniks õppida mõned laused või väljendid(2tundi nädalas)
inimese õp: töövihikust vahel lõpetada, loodus õp sama.
Muusika: vahel laul pähe või töövihikust lõpetada.
Lisaks soovitati kõigil lugemist harjutada kodus ja 20 piires liitmist-lahutamist.
Mures, kas sul laps 1klassis? Kuidas teil? Mulle tundub vahel, et liiga palju õppida.
 
mures 26. september 2003, kl 11.41
Laps käib 1 klassis.
tundub jah, et hirmus palju õppida? Siis mõtlesingi, et küsin kuidas teistel, et teaks millist seisukohta võtta.
 
katta 26. september 2003, kl 11.45
Mu tütrele (1. klass) ei antagi iga päev õppida (nädalas 1-2 õppevaba päeva), kui on, siis 1-2 lk aabitsast lugeda, kirjalikud tööd reeglina see osa, mida tunnis lõpetada ei jõudnud. Ju nad tunnis ikka tööd teevad, laps toob koju hinnatud tunnikontrolle ja lõõritab muusikatunnis õpitud laule.
 
Miu 26. september 2003, kl 13.05
mul poisil ka vähe - kodus ainult lõpetab mis tunnis ei jõudnud ja 1-2 lk lugeda aabitsast mis on köki-möki tema jaoks.
kõige suurem õppimine ongi tal järgmise nädala tunniplaani päevikusse kirjutamine.
aga samas tundub et sõltub lapsest, sest sama klassi õpilase ema kurtis just et nemad õpivad iga õhut 2-3 tundi, et tunnis pole midagi teha jõudnud ega... ei tea siis
 
mures 26. september 2003, kl 13.13
minu laps on väga kohusetundlik, tunnis töötab väga hästi kaasa ja ikkagi õpime igal õhtul kodus 2-3 tundi vähemalt. Laps käis lasteaiale lisaks ka eelkoolis. Lugeda kirjutada oskas juba 4,5 aastaselt (seega lugemise, kirjutamise probleemi pole). Kuid ikkagi tundub mulle, et õppida on 1 klassi kohta palju.
 
Karukati 26. september 2003, kl 13.41
Kus koolides teie lapsed käivad? Minu laps käib Tallinna Reaalkooli I klassis ning siiani pole ta ennast kodus õppimisega pidanud ülearu vaevama.
 
pliks 26. september 2003, kl 15.34
Minu laps käib TLN Saksa Gümnaasiumis ja iga päev antakse õppida. Lugemine 2lk, ülejäänud on TV-st koolis poolelioleva lõpetamine... Aga jah, selleks ikka kulub meil 30-45 min.
 
Vivian 26. september 2003, kl 16.29
Aga ma küsiks, kas nädalavahetuseks ka antakse õppida? Minu teada on see meil keelatud, aga meie ikka õpime iga nädalavahetus nii mis hirmus (lisaks igaõhtustele 2-3 tunnile). Laps on peale kolme nädalat täielikus stressis.
 
mures 26. september 2003, kl 20.13
meil jääb ka nädalavahetustel õppida ja päris palju.
 
õps 26. september 2003, kl 21.33
Õpetan just esimest klassi. Kodus annan natuke lugemist, jutustamist ja mõningate harjutuste lõpetamist. Nädalavahetuseks ei anna üldjuhul midagi, sest lapsel on ka õigus puhkusele. Olen arvamusel, et pigem anda kodutöid vähem, kui last viimaseni ära vaevata. Koolipäevad on nagunii väga pingelised!
 
m 28. september 2003, kl 00.21
Minu tütre õpetaja ütles, et tema põhimõtteliselt ei anna kodus midagi õppida. Ja õpikud- töövihikud jäävad kõik kooli, ainult reedeti toob koju ja siis on vahel mõnest töövihikust vaja mingi harjutus lõpetada, mida koolis ei jõudnud. Naljakas, et nii erinev see programm koolides on.
 
mures 29. september 2003, kl 10.31
uurisin ka kõikide tuttavate lastelt ja tõesti on erinev nii kodutöö, kui ka raamatud-vihikud mida kasutatakse. Täitsa uskumatu, mina küll arvasin, et sellised asjad on kõigil ühesugused.
 
emps 29. september 2003, kl 14.42
Reeglina ainult aabitsast 2lk. lugeda ja vahest midagi lõpetada. Nii, et õppimisele kulub väga vähe aega. Mingeid tunnikaid pole ka. Mulle tundub, just selline tilu-lilutamine ..
 
tilulilu 30. september 2003, kl 09.20
Meil ka tilulilutamine. Pole midagi õieti õppida. Vahest loeb veidi. Vanem tüdruk käib 3.-ndas ja siis väiksem käib ümber tema ja õrritab, ei lase õppida. Võiks esimeses klassis ka ikka veidi kodutöid anda!
 
* 30. september 2003, kl 11.54
meil anti kohe esimesel päeval luuletus pähe õppida ja nii kuni luuletused aabitsast otsa lõppesid. Nüüd on pea iga päev lugeda-jutustada. TVdest ka tavaliselt paar lk per aine, aga need on tavaliselt koolis juba ära tehtud. Laulmises on ka paar laulu tulnud pähe õppida. Kohati tekib tunne, et õpetaja teeb laste ajumahu peale katseid. Aga üldiselt arvan, et see on normaalne kui kohe ka õppida antakse siis hakkab ka vaikselt mingi harjumus tekkima.
 
ode 30. september 2003, kl 12.47
Minu pojal oli ka eelmisel aastal väga palju õppida. Igal õhtul läks selle peale nii 2-3 tundi. Sellel aastal sama lugu - emakeel, matem. 2 lk töövihikust, inglise keel pildi kohta 5-6 lauset teha, loodusõpetuse töövihikust. Lisaks veel tunnis lõpetamata jäänud asjad. Sama vanal sõbrapoisil kes käib teises koolis sellest mahust ainult 1/3 ( ingl. keele jätama üldse välja).
 
katta 01. oktoober 2003, kl 09.50
Ma leian, et on normaalne, kui järk-järgult koormust suurendatakse, siis tõesti laps harjub, aga kohe prauhti! luuletused ja laulukesed pähe. 2-3 tundi õhtul õppimist on ilmselge liialdus!!! Ma vist keskkoolis ei kulutanud ka nii palju aega (ja ei saa väita, et minu haridus vilets oleks või ise kuidagi tuhmim :)

... ja siis imestavad, et lastel on stress. Mõni ime, et õppimistahe sootuks kaob, idee järgi peaks kool seda tahet kasvatama ja innustama, mitte 3 tunniks pärast kooli veel pinge alla panema. Minu laps, kellele suht vähe õppida antakse, sirvib vahel ise õpikuid, loeb ja vaatab, küsib veel juurdegi.
Tegelikult meenus üks tuttav, kes oma algklassiõpetaja praktikat koolis esimeses klassis tegi. Ta rääkis, et lapsed tahtsid õppida, palusid, et koju matem. ülesandeid antaks, sest nende oma õpetaja koju ÜLDSE õppida ei anna.
Tundub, et sõltub kõik ainult õpetajast. Mu laps käib samas koolis.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!