Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
vabad tunnid
 
lapsevanem 29. september 2003, kl 10.57
Kas peate normaalseks ja põhjendatuks vabade tundide tekkimist keset koolipäeva? . Mitte, et mõni tund oleks ära jäänud, vaid nii ongi tunniplaanis, kuna paremini ilmselt ei osatud korraldada. sellega pikendatakse aga koolipäeva ja - nädalat, mis on niigi pikad. Näiteks on esmaspäeviti gümnaasiumi viimasest klassist osale ette nähtud kolm vaba tundi ja siis järgneb veel üks 8. tund. Mulle tundub, et tegemist on tunniplaani koostaja suutmatusega planeerida aega. Kas sellist asja on teil ka ja kas nii ikka tohib?
 
ema 29. september 2003, kl 11.14
Äärmiselt tobe tunniplaan. Kus need lapsed siis aega veetma peavad see 3 tundi? Nagu oleks meelega tekitatud olukord, et tehke sellest viimasest tunnist poppi. Mina vist küll teeks, kui koolis käiks. Tunnistan, et oma poeg on lasknud jalga koolist kui 2 tundi ära jääb ja siis 1 veel tulemas.
 
kats 29. september 2003, kl 12.17
helista kooli ja tee skandaali. see mõjub. lastele öeldakse aga kui ei taha siin käia siis minge minema , keskkool on vabatahtlik (vähemalt meil öeldi iga asja peale nii)
 
Pirts 29. september 2003, kl 12.38
No kuulge! Kui klassiruum on olemas, siis tehku lapsed sellel ajal oma koduseid töid või kasutagu raamatukogu. Kolm tundi on muidugi palju, aga ma ei usu, et seda ei saaks sisustada tunnikonspektide lugemise ja kirjalike tööde tegemisega. Kui selline paus on ainult kord nädalas, siis pole ju hullu, saab kogu nädala asjad ära õppida või kohustuslikku kirjandust lugeda. Pigem tuleks see lapsele selgeks teha, mitte lubada tal poppi panna. Tunniplaanikoostaja ei saa ka üle ega ümbert näiteks õpetajate soovidest ja võimalusest tundi anda.
 
marit 29. september 2003, kl 13.31
Nõus pirtsuga. see aeg on väga hea õppimiseks, siis ei pea kodus vaevama oma pead tegemata ülesannete pärast.
 
mari 29. september 2003, kl 15.33
noored [enamus] ei tegeleks selle 3 tunni jooksul õppimisega. paljud pruugiks legaalseid meelemürke või minnakse koju ja lihtsalt ei ilmuta viimasesse tundi. see ongi ju normaalne?!
 
.. 29. september 2003, kl 15.37
Jah, see on halb tunniplaan, aga alati ei oruugi olla võimalik teisiti korraldada. Kahjuks.
 
kats 29. september 2003, kl 16.24
meie koolis oli raamatukogu nii suur, et sinna vaevalt mahtus ka püstiseistes, rääkimata õpilastele mõeldud toolidest ja laudadest. teiseks sel ajal kui sul on 3 vabatundi, siis teised klassid lärmavad vahetunnis, needki võivad kesta u 20 min. ja viimaseks võiks öelda, et suurem osas koolides pole kohti kus istuda ja rahulikult õppida.
 
Norija 29. september 2003, kl 17.21
Põhikoolile pole see vastuvõetav. Gümnasiastid peaksid suutma oma aega sisukalt täite küll.
 
Pirts 29. september 2003, kl 19.46
mari - see pole kindlasti normaalne. Nagu Norija ütles, peab gümnasist (eriti abiturient) olema võimeline oma aega kasulikult sisustama, seega on laste (ja ka vanemate?) väärtushinnangud paigast ära.
 
Opaal 30. september 2003, kl 11.30
Ja kui pikaks see päev niimoodi venib? Nagu ülekohtune sundida lapsi söömata ca 4-ni koolis aega veetma, sest õppimisest ilmselt seal küll midagi välja ei tule.
 
Pirts 30. september 2003, kl 12.32
Opaal - söömata? Kas koolides pole sööklaid või, et lõunat ei saa süüa? Võileib kotti siis ja ikka õppima. Abiturient ei ole tita, kelle eest kogu aeg hoolitsema peaks.
 
Roosike 30. september 2003, kl 12.40
keegi kats soovitab siin kangesti skandaali teha..no ärge ajage naerma! tunniplaani koostamine ei ole mingi nohu, kas teate..ja tõesti, 12nda klassi õpilane peaks olema piisavalt täiskasvanu, et enda vaba aega osata kasulikult sisustada. Järgmine samm edasi võiks ju (paremal juhul) olla ülikool ja siis võib tunniplaan olla veelgi suuremate aukudega. Ilmselt need, kes ülikoolis pole käinud (ei oma kogemust tühjade aukudega tunniplaanis) on jah need kõige suuremad sõnavõtjad teemal kuidas kõik peab olema hõbekandikul õpilasele ette serveeritud.
 
Norija 30. september 2003, kl 14.13
Üks enesest lugupidav gümnasiast, saati siis veel abiturient, peaks selle peale hingepõhjani solvunud olema, kui teda lapseks peetakse ja lapsena koheldakse. Või mis?
 
ei ole nohu küll, aga... 30. september 2003, kl 14.36
minu laps käib ühes tallinna koolis 7 klassis, senini on alati olnud nii, et 1. septembril antakse tunniplaan ja nii see jääb kuni aasta lõpuni, ei mingit iganädalast uut ajutist plaani. ei ole ka ühtegi auku, ka keskkooli osas, tunniplaanid on kõigile kättesaadavad. järelikult on ikka tunniplaani koostaja oskustes ja võimetes ka asi kinni.
need kes väidavad, et see asjatu vingumine on, siis ega koolisöökla pole päev otsa lahti, seal omad söögivahetunnid, pealegi toidu valmistamisel arvestatakse sööjate arvu jne. sularaha eest reeglina osta ei saa.

ja mõnele tuleb äkki ülatusena, et paljud noored käivad trennides, keeltekoolis ja tegelevad muude huvialadega. tean ühe teise kooli õpetaja suust kuulduna, et nede koolis arvestatakse ikkagi ka eelkõige õpilastega (kas mäletate veel, et sotsiaalministeerium leidis, et tegu on ikkagi lastega ja koormust tuleks piirata jne) ja augud on hoopis õpetajatel. nemad võivad seda aega ju samuti tundide ettevalmistamiseks või vihikute-tööde parandamiseks kasutada.

paljudel ikkagi mentaliteet, et ohvriks tuuakse lapsed, nemad ei vingu ja ega sel pole ka mõtet.
 
Opaal 30. september 2003, kl 14.41
Tegelikult tahtsingi sama öelda, mis kell 14:36. Ja laps või mitte, aga teisi inimesi tuleb austada. Selline tunniplaan küll austust ei näita. Minu lapse koolis näiteks antakse iga reede uus tunniplaan järgmiseks nädalaks ja ongi nii, et trenni mõnikord ei jõuta.
 
Norija 30. september 2003, kl 14.48
Kindlasti jäetakse võimaluse korral lüngad kõigepealt õpetajate tunniplaanidesse. Kui see nii pole, siis on olukord tõesti hull. Aga kui õpetajatega mängides pole võimalik kõigile õpilastele aukudeta tunniplaani teha (ja kindlasti vahel ei ole), siis esmajoones saavad augud endale loomulikult abituriendid. Kes siis veel?
See iga reede järgmise nädala tunniplaani andmine minu arust küll hea mõte pole. Planeerimisvõimalus peaks siiski olema.
 
Pirts 30. september 2003, kl 15.01
Nõus, et kõigepealt peab arvestama lastega. Aga kas on kenam siis õpetajast üle sõita, et üks tund kell 10 ja teine kell 16 ja nähvata, et mida sa vingud, paranda vihikuid? Ega neid auke sinna kergekäeliselt ei tehta, ju siis mingitel põhjustel pole lihtsalt võimalik tunniplaani paremini planeerida. Kirjast ei tule ka välja, et see probleem antud koolis pidev oleks, järelikult ei saa olla asi ainult tunniplaanitegija suutmatuses. Ehk 8. tunni õpetaja sõidab kuskilt mujalt tunde andma ja tal on võimalik veeta ühes koolis vaid üks päev? Loomulikult võib alati küsima minna, kas pole võimalik planeerida kuidagi teisiti, aga soovitus, et mine tee skandaali ... no tere tali, ega me ladina-ameerika seebikas ei ela.
 
topsik 30. september 2003, kl 22.36
sõbranna laps käib täiskasvanute gümnaasiumis (juhtus kord nii, et tervislikel põhjustel puudumisi tavakoolis ei arvestatud) ja neil seal pidavat 9 paralleel kümnendikke olema.. + veel muud klassid. Ja kah tunniplaan paigas ja mingeid auke kuskil ei ole.
 
jghjrytd 30. september 2003, kl 23.07
selliste aukude ajal on hea kooli lähiümbruses olevate najade varjus ennast kinni tõmmata
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!