Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
esimesse klassi mobiiliga
 
m 30. september 2003, kl 23.34
kas mobiil esimese klassi lapsel on vajalik või liigne luksus?
 
pooldan 01. oktoober 2003, kl 07.35
kunagi oli kindlasti luksus, täna aga enam mitte. juhul kui ei panda rõhku just mudelile. loomulikult tuleb enne lapsega vestelda teemadel, et telefoni teistele ei laenata, ripakile ei jäeta ja tänaval pole soovitav rääkida (et arved liiga suureks ei läheks ja et keegi telefoni ära ei võtaks). mõni kindlasti ütleb, et telefoniautomaadid on ju olemas, aga kes see tahab iga ilmaga väljas helistada ja kaart saab ka alati ootamatult tühjaks.
 
triiton 01. oktoober 2003, kl 07.49
Oma lapsele andsin esimesse klassi mobiili kaasa (vana Nokia 5110 ja Tele2 kõnekaart), minul endal oli ka kindlam tunne. Lapsele sai öeldud, et iga uus kõnekaart võetakse tema taskurahast maha, niisiis kasutas ta telefoni vägagi säästlikult - umbes 100 krooni poole aastaga. Samas sai ta aga mulle helistada, kui näiteks tundide lõppedes selgus, et sellel päeval pikapäevarühma ei olegi.
Miinused - klassijuhataja vaatas millegipärast mobiilile viltu, et tea kas pidas liigseks poosetamiseks või kartis, et laps saab probleemidest mulle liiga ruttu kaevata. Üks kolmanda klassi poiss kippus tal seda mobiili salaja kotist laenama, et sellega ussimängu mängida.
 
sss 01. oktoober 2003, kl 08.09
Oleneb vajadusest. Minu lapsel on kool 100m kaugusel, seega ei pea tel. vajalikuks. Aga, neil, kelle laps käib kaugemal ja lisaks veel kusagil trennis, siis oleks küll vajalik, sest siis on muretsemist vähem. Aga lihtsalt sellepärast tel. lapsele muretseda, et teistel ka on, see pole küll normaalne. Tean üht lapsevanemat, kes ostis just sellepärast oma lapsukesele tel.,et enamusel klassis juba on olemas, kusjuures lapsel polegi tel. hädavajalik.
 
õps. 01. oktoober 2003, kl 08.43
minul pole küll selle vastu midagi. oluline on hoopis see, et laps teab- tunnis telefon on kaugel kotis ja õppimist ei sega.ja kindlalt vastutab ise oma telfoni "kadumise" eest.
 
katta 01. oktoober 2003, kl 10.09
Oleneb olukorrast. Minu lapsel pole vajalik, kool 10 minuti tee kaugusel, kodus lauatelefon.
Aga kui elaks linnast väljas, sõltuks transpordist, siis peaksin küll mobiili oluliseks, siis peaks endale ka selle nuhtluse muretsema (siiani totaalselt mobiilivaba ja - ennäe imet! saan hakkama :) Erand?
Lausa imestama panevad mind inimesed, kes niigi peost suhu elavad ja siiski mobiiltelefoni "vajavad". See on harjumise asi, siiani saadi hakkama, no kuidas siis tänapäeval ei saa?! Ja ega peagi alati nii kättesaadav olema :)
 
rocco 01. oktoober 2003, kl 10.29
Oleneb tõesti olukorrast, minu 1 klassi lapsel on telefon olemas, aga seni on olnud vaid 1 korral vajadus seda kooli kaasa võtta. Lauatelefoni meil ei ole ja laps pool päeva üksi kodus.Kui peale koolipäeva kuhugi läheb(sõbra juurde näiteks), siis võtab kaasa. Meie peres igatahes asendamatu. Kasvatan last selle kaudu pool pool päeva.
 
mures 01. oktoober 2003, kl 11.07
täiesti nõus, et oleneb olukorras. Elame linnaservas ja laps käib linnas koolis. Loomulikult on ju hea, kui ta saab teada anda, et jõudis ilusti või jäi hoopis bussist maha. Mobiil on iga päev kaasas (vana ericsson ja kõnekaart), teistele ta seda ei laena ja ilma põhjuseta üldse kotist välja ei võta.
 
vana 01. oktoober 2003, kl 11.21
Aga teate mis? Vahel sellest mobiilist polegi palju kasu- kui ta koolikoti põhjas, ei kuule,kui heliseb, või aku saab tühjaks, või siis ei tahetagi vastata - eriti teismeliste puhul. Ise olen end vahel siniseks vihastanud, tundub nagu ostsin lapsele mobiili selle jaoks, et ta saab sõpradega tühja loba ajada, kohe peale seda, kui on peale tunde lahku mindud.
 
murjan 01. oktoober 2003, kl 11.35
Tühja loba vastu aitab kõnekaart, kui tühjaks saanud, kuulab ainult seda, mida teised talle öelda tahavad :)
Kui midagi hädasti vaja edasi öelda, saab ka sõnumi saata, mingil hetkel ikka märkab, kasvõi siis, kui sõbratariga lobisema hakkab:))
 
Vana 01. oktoober 2003, kl 12.34
Tere Murjan, tegelikult tüdrukul ongi juba ammu tühi kõnekaart sees, ma tahtsin lihtsalt teiste mammade tähelepanu pöörata sellele, et kõik ei lähe nii libedalt, kui nad ehk algul arvavad. Lubasin uut kõneaega osta, kui keskmine hinne paraneb. Loodan väga, et pean ostma.(loodan,et hinded paranevad. Ega hinded nii hullud polegi, aga võimeid on lapsel igatahes hulga rohkem.)
 
L. 01. oktoober 2003, kl 14.08
Kas tühja kõnekaardi puhul enam paari päeva pärast numbrit kinni ei panda?
 
A. 01. oktoober 2003, kl 15.08
Mul 1. klassi poiss ja mobiil on tal ka olemas. Igaljuhul arvan, et see on igati vajalik. Sest mõlemad vanemad peame olema tööl ja muidu ei teaks ma ju pool päeva, mida mu laps teeb.
 
to L. 01. oktoober 2003, kl 18.23
kõnekaardi number säilib 6 kuud peale viimast rahalisamist.
 
kiisela 04. oktoober 2003, kl 00.06
meil ka 1.klassis lapsel mobiil.kool on küll ainult 100 meetri kaugusel,aga kuna oleme mõlemad tööl ja kodus tavakat pole,siis on ikkagi hea teada kuna ta tuleb või kui kuhugi läheb siis ka helistab.mingi kontroll ikkagi asja üle.kooli kaasa moblat ei anna .pole nagu vajadust.kasutab ka kõnekaarti.kuulimiit on 100 eeku,kui otsa saab enne kuu lõppu siis lihtsalt enam tema ei helista.suhtleme ka MSN-i kaudu
 
B. 07. oktoober 2003, kl 12.38
Ahah, jälle kasulikke teadmisi foorumist. Meil seisab 10. sünnipäev ees ja just mõtlesin, et ei tea kas on veel vara mobiil osta, ootaks veel kaks aastat. Minus tekitab suurimaid kõhklusi see, et lapsel oleks ju halb kogemus, kui ära kaotab või mõni jõhkard ära võtab vms.koledat. Ma ka ei tea, mis ta pool päeva kodus teeb - aga kui tal oleks mobiil, kas ma siis teaks? Eks õhtuti räägime, mis ta pool päeva kodus tegi. Niiet nagu oleks vaja, aga eiteakah.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!