Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
Krõpsujama
 
emme+ 01. oktoober 2003, kl 15.04
Laps (8 a poiss) soovis saada krõpse ja kui ma ei ostnud siis oli kurb ja solvunud. Pakkusin väikest shokolaadi jm, aga ta lausa jumaldab krõpse ja keeldus muudest variantidest. Vahel ma olen ostnud neid krõpse, kus on spinner sees. Need on odavamad ja boonusena veel mänguasi sees.
Olen lastele tihti rääkinud, et need suuremad pakid on esiteks kallid ja teiseks on krõpsud üldse ebatervislikud. (Minu arust täiesti mõttetu sodi).
Ma olen nii nördinud praegu, et annaks talle kohe kerepeale selle mossitamise eest! Muidugi ma ei tee seda. Jätsin ta üldse magusast täna ilma!
 
kris 01. oktoober 2003, kl 15.57
Nädalas 1-2 pakki krõpse küll midagi hullu ei tee! Las ostab oma taskurahast.
 
kreny 01. oktoober 2003, kl 16.00
las mossitab, see läheb ju varsti mööda. tean omast käest. ega see tervisliku toitumise jutt neid eriti ei huvita, lihtsalt pole vaja iga kord osta kui tahab ja kogu lugu
 
Vana 01. oktoober 2003, kl 16.12
emme+ - pane jah mingi piir, mis sulle vastuvõetav on- 1 või 2 pakki nädalas, eks sa ise tead, aga jumal tänatud, et sul on arvuti, kus sa saad auru välja lasta, et poiss kere peale ei saaks. Tegelikult kui sina jälle shokolaadi tahaksid, kas siis sööksid ehk võileiva?
 
vastaja 01. oktoober 2003, kl 16.53
meil kodus kah pidavalt üks krõpsujama, aga pigem hoopis nende spinnerite pärast mis pakkidesse peidetud on. laps mul eriti mingist rämpstoidust ei hooli, no muidugi sööb hea meelega kui osta aga poes nende ostmist tavaliselt ei luni.
viimasel ajal, st peale kõne all olevate spinnerite ilmumist lunib küll aga mitte krõpsude vaid spinnerite pärast. nii et kokkuvõttes on meil sama probleem, kahjuks :(
 
kah ema 01. oktoober 2003, kl 17.58
mul on siis küll vedanud, olen saanud oma lapsele selgeks tehtud, et need ei ole kasulikud ja arvestades seda kogust, mis seal pakis on, on see ka raha maha viskamine. kilo hind tuleb ju üüratu. õnneks on aru saanud. vahel ikka ostab, aga mitte rohkem kui kord kolme kuu jooksul. laps praegu 13
 
oleme kõik emad 02. oktoober 2003, kl 08.10
Aga kas mitte siinsamas delfis ei ilmunud kunagi üks teadusehõnguline artikkel selle kohta, et lastele on sellised rasvad vägagi kasulikud.
 
emme+ 02. oktoober 2003, kl 08.33
jah, see on hea mõte - kindel hulk paika panna. Siis jäävad poes need näomoonutused ära, kui ta teab millal, mida ja kui palju saab. :)
Vanale
Mis puutub kere peale andmisesse, siis seda ma pole kunagi teinud. Vastasel korral ma ei kirjutaks seda muret siia foorumisse vaid elaks nördimuse last klobides välja. Püüan ikka sõnadega asja lahendada.
 
Selma 02. oktoober 2003, kl 10.33
meil lõppes krõpsujama siis, kui lasime lastel kilohinna välja arvutada ja võrrelda seda poekartuli kilohinnaga. no sellise hinna eest kartulit osta ei pidanud nad ise ka mõistlikuks. vahel mõni pakk ostatakse, aga tõesti vist kord kvartalis. tavaliselt praevad endale kartuleid ja panevad hulgim lihamaitseainet lisaks.
eks rasvane on vist ebatervislik jah, aga kui laps ülekaaluline ei ole, kulutab ta selle rasva kohe karglemisenergiaks ära.
 
vana to emme+ 02. oktoober 2003, kl 12.05
Ega ma ei süüdistanudki sind kere peale andmises, loe uuesti, mõte oli selles, et on tõesti hea arvuti taga aur välja lasta. Loomulikult vahel ajab mingi asi väga vihale, ja siis on igati parem variant arvuti klahve klõbistada. Ma mõtlesin, et see on ju hea. Ja kogu lugu.
 
c 02. oktoober 2003, kl 15.12
proovida võid isu täissöötmist. Osta talle kõige suurem krõpsupakk ja kui veel on vähe siis 2 sellist, las sööb isu täis nii et süda läigib. Sellega ei saavuta küll seda, et ta neid enam kunagi ei taha, aga selline hüsteeriline tahtmine peaks lõppema mõneks ajaks.
 
ka emma 02. oktoober 2003, kl 15.24
Minu-arust on see laste ahistamine, et vanemad ostavad lapsele poes seda mida vanemad tahavad osta, mitte seda mille järgi lapsel isu on! Ja kindlast ei saa krõpsu asendada shokolaadiga! Kujutage nüüd ette, et te lähete poodi ja on hirmus isu näiteks singi( vaakumpankendis singid, säilitamiseks lastakse sisse üsna mürgist gaasi) järgi ja siis öeldakse teile, et sa ei saa sinki, vaid saad hoopis kreemikooki! Kuidas tunne on? Kas sööte kreemikooki, kui tahaks hoopis sinki?
Kui laps soovib tõesti tihti krõpsu süüa, siis on ju olems iga-sugu soolased kpsised "TUC"-id, kreekerid, mis ka lastele väga maitsevad!
Ja pealegi, lugesin kusagilt väga-head lauset- KUI TE EI TAHA, ET LAPSED POES NÕUDMA HAKKAKSID, ÄRGE VÕTKE NEID LIHTSALT POODI KAASA!
Edu kõigile emmedele ja pange ennast rohkem lapse rolli!!!
 
suslik 02. oktoober 2003, kl 16.12
Kui lapsel tuleb poes jonnituju, siis võiks talle anda ülesande mõelda välja toit, mida ta praegu kartulikrõpsude asemel süüa sooviks kui maailmas poleks olemas kartulikrõpse üldse olemas.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!