Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
Ninarõngas
 
vana 12. oktoober 2003, kl 18.07
Minu 14 a. tütar tahab ninarõngast. Mulle see ei sobi mitte mingil juhul. Miks? Jah, miks?
No ei oska lapsele mõjuvat põhjust öeldagi. Arvan, et see on natuke nagu pätimapoolse lapse märk. Muud põhjust nagu polegi.
Palun aidake. Mida teha? Äkki peaks lubama? Äkki olen eelarvamustega lubjakas? Mida teie arvate üldse nendest nina- ja nabarõngastest ja tätoveeringutest?
 
MiMi 12. oktoober 2003, kl 18.18
ehh... minul on ninarõngas ;) emaga koos käisin isegi tegemas... alguses eriti ei luband jah, aga kui ta sai lõpux aru, kui väga ma seda tahan, siis tegime ära ;) mina arvan, et see on igayhe oma otsustada, mida ta oma kehaga teeb...
 
rahu 12. oktoober 2003, kl 19.01
minul oli jutt selle augustamise suhtes ära...loomulikult arutasime seda asja jälle erapooletult ja kujutasime pilti ette,et mida nende täpikestega näol oma küpses eas peale hakatakse? Tavaliselt tüdinetakse isegi kõrvarõngastest teatud ajal ära...igaljuhult leppisime kokku,et kulmud,nina,huuled ja keel jäetakse ühte tükki ja terveks...nabarõnga vastu pole küll midagi...lasku aga käia,kui vajalikuks peavad;)
 
anna 12. oktoober 2003, kl 20.24
to MiMI
Ninarõngast pole ühelgi minu tuttaval, seetõttu kasutan võimalust ja uurin sinu käest. Millega sa seda soovi põhjendad. Kas see teeb sind ilusamaks, huvitavamaks, koledamaks(taotlus võib ju ka selline olla)?
 
... 12. oktoober 2003, kl 23.17
ninarõngas kasvab kõige paremini kinni muide.st pärast rõnga ära võtmist.
niiet suht ohutu.
samas ei näita see tänapäeval mingit originaalsust enam. vaid labasust ja teistel jäljendamist lootuses oma sotsiaalset staatust parandada.
 
räpalind 13. oktoober 2003, kl 00.51
ma lasin ninarõnga panna, kui 11 olin. vanematele arvatavasti alguses eriti ei meeldinud, aga harjusid ära. siiamaani kannan, ei ole 6 aastaga [veel] ära tüüdanud.
 
katta 13. oktoober 2003, kl 11.45
Ma laseks lapsel põhjendada, MIKS see oluline ja (eluliselt) vajalik, "niisama" või "ilus on" pole piisav argument. Õigupoolest on sama raske leida põhjusi poolt kui vastu. See on üks viis laps üle kavaldada.
(... aga kui on nohu, kuidas siis nina nuusata, "kollid" jäävad rõnga külge... öka!)

Muide, MiMi, pole sugugi ükskõik, mis inimene oma kehaga teeb, liiatigi kui ta on alaealine (alla 18) ja otseselt oma vanemate vastutusel.
 
murjan 13. oktoober 2003, kl 13.46
Ninarõngas mulle ei meeldi, millegi pärast ilmub silme ette pilt punetavast ja nohusest ninast ning särav rõngas seal küll ilus ei ole.
Tätoveeringutele olen aga absoluutselt vastu. Kardan sedavõrd B-hepatiidiviirust, mis pidi tätoveerimistindi sees suurepäraselt vähemalt kuu aega elus püsima ning usku nende tätoveerimisstuudiote steriilsuse- ja hügieeninõuete täitmisse ka ei ole.
 
... 17. oktoober 2003, kl 23.29
need augud muide pidid suht hästi ja märkamatult kinni kasvama nii et kui lubad siis tea et see ei ole sama "püsiv " kui nt tatoveering
minu ühel sõbrannal oli umbes 15 eluaastast ninarõngas. ta oli (on) hea õpilane ja igati eeskujuliku käitumisega neiu. kui laps suudab põhjendada miks ta seda tahab , siis ei tohiks tema identiteedi kujunemist selles eas liiga maha suruda...
ja kui ise suudad hea põhjusega talle seda seletada miks see teile ei meeldi .. siis laheneb asi iseenesest
edu !
 
maali 20. oktoober 2003, kl 11.36
nii nõme-kolhoosiaeg ja pullid tulevad meelde.
 
emme 20. oktoober 2003, kl 13.44
Andsin oma tütrele järgi. Käisime koos auku tegemas- tütar, mina ja ta boyfriend, kes mu tütrel käest nii halearmsalt augu tegemise ajal kinni hoidis. Alul oli kuidagi vòóras, aga nüüd olen nii ära harjunud, et ma enam seda väikest musta vói hòbedast (tüdruk vahetab vastavalt tujule) täpikest (ròngast tütar ei kasuta) ta ninal ei märkagi. Tegelikult on see iseenesest päris vòluv ehteke.
 
krõõt 20. oktoober 2003, kl 17.28
Üldiselt peaks nina ja selle omanik ka normaalsed välja nägema. On ju jube, kui mingi jube lihav kongnina endale veel sinna rõnga külge riputab. Või mõni kartulnina. Või loodavad selliste ninade omanikud, et kui rõngas külge panna, siis nagu koondub tähelepanu ninalt hoopis rõngale? Iseenesest kena nina puhul on ka kena vaadata, iseasi, kas ma enda lapsel seda teha lubaksin, pabistaja nagu ma olen. Christina Aquilleral (sry, kui valesti läks) näeb see rõngas küll väga kena välja, aga tal on ka kadestamisväärselt ilus nina.
 
Vana 20. oktoober 2003, kl 17.44
on küll ilus nina, ilus tüdruk on ka, eriti minu arust...
to emme: nii armas suhtumine
Aitäh kõigile vastajatele.
Rohkem pole meil kodus (õnneks)ninarõngast juttu olnud, aga kui tüdruk uuesti küsib, siis istume maha ja arutame asja läbi, ja ma püüan meeles pidada teie nõuandeid.
 
marbell 21. oktoober 2003, kl 11.16
las see 14a teeb endale selle ninarõnga, mis see loeb, et sulle ei meeldi, ega sina sellega ringi ei käi, või käid? see on ju selline asi, et kui enam ei taha lased kinni kasvada, mingit armi ei jää, selline laste soovide keelamine mingi enda komplekside pärast küll õige ei ole, küll ta ära tüdineb, muidu kui lapsele seda kõike keelad siis kasvab sul mässav puberteedik varsti kodus, miks ei lasta lastel ise otsustada, vanemad peaksid oma nõu ja jõuga aitama mitte enda arvamsut peale suruma.
ise lasin 16a endale keeleneedi panna, vanemad pidid pikali kukkuma, nüüd juba harjunud, noh kaua juba olnud ka, tahtsin ja tegin, kui enam ei meeldi võtan ära, lihtsat pole kellegi teise asi otsustada mida oma kehaga teen.
ja ma ei räägi seda sellepärast, et peaksin igasugu rõngastamist cooliks või mida iganes...minu arvates on ka ninarõngas üks suhteliselt kole asi, aga kui laps tahab no las ta teeb, lase tal endal selleks raha koguda jne....
minult küsitakse päris tihti et miks mu keel augustatud on, ma ei oska sellele vastata mida muud peale selle, et ma tahtsin, oh lihtsalt tahtsin teada mis tunne see on jne....ja sellest piisaski
 
ja oligi kord majas 07. november 2022, kl 19.51
vanasti oli nii kui naine ei kuulad sõna pani loomaarst ninna pulli rõnga
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!