Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
süütus
 
kikas 05. jaanuar 2004, kl 11.27
Ma sain just teada, et minu 15 aastane tütar kaotas vana-aasta öösel oma süütuse. Nüüd ma ei tea kuidas olla või mida teha. Tema ei tea, et mina tean, kuna mul ei lubatud õelda. Poiss tuli külla ja asi saigi aetud. Nüüs tüdruk tahab minna poisile külla kuid ma ei julge lasta. Kas ma peaksin talle ütlema, et tean? Ma püüdsin küll juttu teha kõigest mis puudutab suguühet-rasedusest, haigusest, kuid tema ütleb"kelleks sa mind pead, ma ei hakka ju midagi tegema" Palun andke nõu, kui kellelgi on selline suur probleem ette tulnud.
 
Annabella 05. jaanuar 2004, kl 12.04
Kõigepealt mõtle enda jaoks selgeks kui usaldusväärsed sinu infoallikad on.
Ehk on hoopis tütrel õigus kui ütleb, et ei hakka midagi tegema?
 
pillekas 05. jaanuar 2004, kl 14.00
Jah,kui see süütus ka võetud sai,ega seda enam miski tagasi too.Arvan,et peaksite koos maha istuma ja asjad selgeks rääkima.Raske ta ju alguses on,kui ta veel saab teada,et teda on välja räägitud... Mingu teil hästi!
 
k. 05. jaanuar 2004, kl 15.47
Nõme ju pimesikku mängida, kui ikka tõsi on.
 
nojahh 05. jaanuar 2004, kl 18.36
kui mina olin 13, siis ema ka küsis, et kas te... ja mina ütlesin iseenesestmõistetavalt, et ega me siis niimoodi... (tegelikult olid sihukesed orgiad seljataga, kusjuures meil mõlemil oli täiesti suva sellest, mis me tegime).

muidugi - kui sa teda armastad, siis võitle emalõvina. minu ema seda ei teinud. ja loll oli.

Kui sa ei sekku otseselt, siis ta varsti toob sulle tite koju. kindlalt.

mul ka üks tuttav lasi 15-aastasel teha, mis too tahtis ja ei sekkunud, mõeldes, et ise teab ja nüüd saabki laps 16-aastaselt lapse.

See EI ole normaalne. Oled asjad liiga lõdvaks lasknud.
 
p6nn... 06. jaanuar 2004, kl 00.19
Ma olin 16 kui süütuse kaotasin, mu ema sai sellest teada päev pärast seda kui ütlesin talle, et võin olla rase. Oma lolluses olin teinud vea. Olgugi et see oli talle raske, elasime need 2 nädalat üle ja saime lõpuks negatiivse vastuse. Loodan, et sa ise nii raskelt seda üle ei pea elama... räägi parem enne oma tütrega... loodan et teil on usaldav suhe.

Olgugi et see onväga intiimne ja isiklik asi noore neiu elus... ei ole mõtet moraali lugema hakata. Noored on meie aja kohta ka mõnikord üllatavalt täiskasvanud. Proovige lihtsalt rahulikult selllel teemal rääkida, kogemusi vahetada... Ära ole talle kuri, kunagi pidi see niikuiniii toimuma. Hea et vanuses 15, mitte 13 nagu mõni teine...
 
vot nii 06. jaanuar 2004, kl 09.24
Sõbratar noorena rääkis mulle, kuidas ta ema muretsemisest lahti sai - veenis ema, et teda poisid veel ei huvita, tema hoiab poisid endast eemal; selleks et ilma ema vahelesegamiseta tema selja taga poistega teha seda, mis parajalt meeldis.
 
:( 06. jaanuar 2004, kl 10.22
no krdi huvitav-kuskohast sa seda siis teada said? Kas kutt läks külapeale leegotama et su tütrega magas?? Absull ei saa aru???
 
alandatu 06. jaanuar 2004, kl 16.12
kui 15 aastane tütar sind ei usalda, pole midagi teha. hilja on nüüd usaldust tagasi võita. ja kui talle nüüd teatad, et nurgatagant selle saladuse teada said ja teda noomima või moraali lugema hakkad, teed asja ainult hullemaks. ainus soovitus - usalda vähemalt sina teda. selles vanuses peaks neiu teadma, kuidas kaitsta end suguhaiguste ja soovimatu raseduse eest, loodetavasti ta ka teeb seda.
kirjutan sellepärast, et ka minul puudus selles eas usaldus ema vastu. põhjus oli vist selles, et ema vahtis passiivselt pealt, kui isa mulle liiga tegi ja hiljem tegi näo nagu poleks midagi näinud ega kuulnud. ei suuda talle veel praegugi andestada. kui minu ema oleks mulle rääkima tulnud, et on kelleltki minu saladuse teada saanud, oleksin vist kodust plehku pannud.
 
kikas 06. jaanuar 2004, kl 19.32
tema vanem õde rääkis mulle
 
kana 06. jaanuar 2004, kl 22.20
tead emme kikas, jäta oma tütar rahule, alati peab oma vigadest õppima. ja ma usun, et ta on piisavalt tark ja teab mis on safe-sex. Ole lihtsalt toeks kui vaja.
sama situatsioon oli ja tean et nii on parem
 
... 07. jaanuar 2004, kl 13.37
Kaitse oma LAST, sest ta ON laps.
 
obu 07. jaanuar 2004, kl 17.08
Öelge palun,
kumb on teismelise tüdruku jaoks parem, kui ta huvitub seksist- kas leida omavanune poiss ja seksida temaga või siis suruda oma ihad ja uudishimu maha ?
Minu meelest on esimene variant küll parem, sest seksiiha mahasurumine tekitab teatavasti psüühilisi pingeid.Eriti kehtib see poiste kohta, nii et parem on neil tõesti leida tüdruk omale kui elada ennast välja igasuguseid lollusi tehes.Iseasi on, kui täiskasvanud mehed ajavad alaealistele tüdrukutele ligi, siis on see taunitav.

Kui vanematel siin mingit muret on, siis ainus on ikkagi turvaseksi propageerimine.Muidugi on alati võimalus, et noored ei võta ohtusid tõsiselt (kui isegi suur osa täiskasvanuid seda ei tee !?!), aga ema ei saa ju seista kõrval ja poisile kondoomi peale tõmmata...ic
 
pii 07. jaanuar 2004, kl 21.32
Peadki ütlema, et tead ja et täiskasvanuelu koostisosaks on vastutus. Saada Pelgulinna nõustamiskabinetti(kui on Tallinnast), seal on väga asjalikud inimesed.
 
Kati 08. jaanuar 2004, kl 12.14
Ahah ja kindlasti mine ise temaga kaasa sinna nõuandlasse ja siis on kõik korras. Kui enne olid mingisugusedki suhted siis peale seda ei ole neidki.
Ma arvan, et sa peaksid ikka maha istuma temaga ja rääkima asjad sirgeks,kindlasti peaks ütlema, et sa ei ole kuri ega vihane vaid lihtsalt mures. Ja kindlasti mitte targutama.
Edu sulle! mul on see kõik veel ees, minu tüdruk on 12a.
 
mina 08. jaanuar 2004, kl 15.22
Minul ei olnud emaga noorest peast usaldust ja sellist lähedust ja läbisaamist. Lolli peaga jäin samas eas kaks korda rasedaks. Ema sundis aborti tegema. Tookord tundus see väga ülekohtune kud praeguseks olen talle tohutult tänulik. Hoopis parem oleks aga olnud, kui need mõlemad rasedused oleksid olematta olnud ja meil emaga usalduslikum läbisaamine.
 
angela 08. jaanuar 2004, kl 18.47
Mina arvan, et sa ei pea ütleme tütrele, et sa tead, aga midagi pead sa tema harimiseks tegema küll. Arvatakse küll, et selles vanuses lapsed on jube haritud, ega ikka ei ole küll. Lugege kasvõi delfi noortekat, ahastus tuleb peale kui nende muresid, küsimusi ja probleeme lugeda. Mina ei tea mis neile koolis õpetatakse. Perekoolis küsivad kogu aeg noored tüdrukud ohtlike ja ohutute päevade kohta, nii mõnigi küsib a la poiss ütles mulle, et kui ta enne lõppu välja võtab, siis ma rasedaks ei jää, me siis olime niimoodi, ega ma ju ei jäänud rasedaks (!!)Täiesti kohutav.
 
a-b 09. jaanuar 2004, kl 23.52
olen eelkirjutajaga nõus, et sa ei pea tütrele ütlema, et tead..... aga käitu nii. võta asja loomulikult, "parandada" ega muuta ju enam midagi ei saa. peaasi- ole rahulik ja asjalik. vestle temaga, kuskile nõuandlasse ta sinuga ilmselt ei tule. ja oleks ka imelik, kui peale süütuse kaotamist tütar sellest raporteerima tuleks. mul küll pojad, aga söögi alla ja söögi peale räägin kondoomi kasutamisest ja vastutustundest. võib- olla on selle poisi vanemad oma pojale üht-teist õpetanud, võib-olla mitte. aga sina võiksid ju oma tütrele rääkida. ja kui hakkab tagasi ajama, siis ütle,et asjast teadasaamine polegi sinu eesmärk, vaid eesmärk on õpetada vajalikul ajal õieti käituma.
 
J. 10. jaanuar 2004, kl 14.33
Mina kaotasin süütuse 16.a. Ei kahetse mitte midagi. Olen selle noormehega juba mitu aastat koos ja armastan teda. Ema pole minuga seksist midagi rääkinud mitte kunagi... Mulle polnud ka kodus keegi turvasksist, rasedusest, haigustest rääkinud, aga ega ma seepärast veel loll olnud ja minu noormees samuti. Ma oletan, et minu vanemad ka eeldavad, et ma olen juba ammu süütuse kaotanud, ega me siis 3.a. lihtsalt kätt hoia ja sügavalt silma vaata.
Ise olen aga õppinud kuidas oma lastega tuevikus käituda... Tuleb olla avatud ja kõigest rääkida, pole mõtet tunda mingit valehäbi. Seks on ju täiesti loomulik.
 
... 10. jaanuar 2004, kl 17.19
Jah, seks on loomulik TÄISKASVANUD INIMESTE juures.
 
/*/ 10. jaanuar 2004, kl 21.02
Seksiga võib siiski kogemata kaasneda rasedus.Mina sinu asemel soovitaks oma tütrel sellega mitte tegeleda, kuni on veel alaealine.Oma valida, millises toonis sa talle seda teatad.
Tähtsam oleks siiski tegeleda õppimise ja hobidega selles vanuses.
 
A 11. jaanuar 2004, kl 13.32
mis kuradi õppimine ja hobi??????????15 on ok vanus.tütarlaps, kes 15 aastaselt ei huvitu seksist, vaid hobidest ja õppimisest on alaarenenuid.
 
kayla 11. jaanuar 2004, kl 13.33
Jumal küll... kas tõesti leidub inimesi, kes arvavad, et tuleb seksida, või muidu hakkavad vaimuhaigused kimbutama???
15 aastane võiks ise oma keha tundmaõppimisega tegeleda, kui kange kihu on peal...
 
age 12. jaanuar 2004, kl 12.23
to kikas: kui vana see vanem õde on? saad ehk vanema õega rääkida, et too nooremat turvaseksist jms valgustaks? loomulikult kui sa vanemaga nendel teemadel ikka rääkinud oled.
 
KaTy 21. jaanuar 2004, kl 20.54
hmm...minu arust on 15 igati normaalne aeg...
ja tema kinnihoidmine ei aita..nii et ära üritagi
aga rääkima peaxid temaga ikkagi...kuid ära teda sõima...vaid rääkige nii naq kax täiskasvand inimest ikka...see on nii nõme kui meiega räägitaxe kui lastega:S:S:S
ja kui sa suudad talle selgex teha et kondoom olex ikka kaasas ja seda tuleb ikka kasutada ka siis ei tohix probleeme olla :)
 
2 kikas 31. jaanuar 2004, kl 21.14
mina kaotasin syytuse 14 ja kui ema kysis ytlesin jah. sis ta oli natuke vait ja hakkas kysima kas ma ikka tean kaitsevahenditest jne ja ma ytlesin, et tean mis teen. mingi aeg hiljem ostis ta mulle omal algatusel beebipillid ja kõik oli ok. ma isegi võtsin teema yles, et mis ta teeks kui ma rasedax jääx ja vastusex sain, et oma mure. kusjuures see ei tekitanud mingit hirmu, kõik oli ammu läbi mõeldud, riskidega arvestatud ja poisiga kõik võimalused läbi arutatud.

nyyd ma ytlex mõned omapoolsed soovitused neile, kes tahavad seksigaga algust teha

1)veendu, et kui midagi valesti läheb siis ta on su kõrval 100%
2)tee endale selgeks kuidas ennast kaitsta
3)vaadake koos pornokat, sest kui see on rõve või on piinlik seda vaadata, kuidas te sis seksida saate
4)ole täiesti kindel, et ta on sellex piisavalt täiskasvanu(ei räägi sõpradele, ei kasuta sind ära...)

...ja siis kõik mida soovitatakse seksiõpikutes:)
 
bcca. 19. november 2022, kl 23.03
ma kaotasin just syytuse ja olen vaga noor, ma ei julge emale sellest raakida ja ta ei anna mulle raha ka, mis tahendab et ma ei saa osta testi ega pille, see juhtus koik purjus peaga ja me ei kasutanud kondoomi. ma ei tea mida teha
 
lapsed lapsed 23. november 2022, kl 13.56
selleks on seksoloogid ja kooli psüholloogid. see foorum pole õige koht sellisteks teemadeks. igasugu inimrämpsu siin.
 
Thea2 08. märts 2023, kl 09.04
Kondoomi korraliku kasutamise nipid tuleks ikka selgeks õppida ja kondoomi kaasas kanda ja ka kasutada...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!