Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
Kõne teemal
 
Koolilaps 09. oktoober 2004, kl 21.51
Mul on vaja teha kõne teemal kurjus,kuid ma ei oska mitte midagi kirjutada. Palun aidake mind! Oleksin väga väga tänulik:)Ma koguaeg mõtlen selle peale,et mida küll kirjutada.Suur koormus langeks õlgadelt. Tänan:)
 
Teen ära 09. oktoober 2004, kl 21.53
Aga saada meili aadress.
 
Koolilaps 09. oktoober 2004, kl 21.54
Tänan! Teemaks võib olla ka headus. See võibolla on kergem teema!
 
Teen ära 09. oktoober 2004, kl 23.38
Saatsin sulle ära, vaata üle ja kui on küsimusi, vastan neile. NB.Loe läbi, et ei oleks näpukaid, lugesin ise põgusalt kirjutatu läbi, kuid kontrollida tasuks ikka.
 
Koolilaps 10. oktoober 2004, kl 09.54
to teen ära

Suured tänud sulle:) Nüüd on jälle hea olla. Tänan:)
 
nõme 10. oktoober 2004, kl 10.12
Kõige vähem abistav abistamise viis on midagi teise inimese eest ära teha :( Juhendada, nõu anda, seda küll. Aga ära teha - mõttetu...
 
Teen ära 10. oktoober 2004, kl 12.34
Kes ütles, et abistan, ütlesin, et TEEN ÄRA. Oma lapse pealt näen, et vahel sellist jura kodus õppida antud, et terve nädalavahetus rikutud. Kahju lapsest, nõuka ajal ei tohtinud laupäevaks pühapäevaks midagi õppida anda, laps pidi puhkuma. Minu vanemad ja vanavanemad sel ajal olid eliitkoolide õpetajad ja lähtusid sellest korrast. Loodan vähemalt, et võimaldasin ühele lapsele veidi pingevabama nädalavahetuse...
 
nõme 10. oktoober 2004, kl 13.00
Äh, ära aja pada. Suurema aja "nõuka ajast" käisid lapsed laupäeviti koolis!!! Ja loomulikult anti nädalalõppudeks õppida, oluliselt rohkem kui praegu. Ei lugenud siis keegi, mitu kontrolltööd võis päevas-nädalas olla jne. Mina ei tea, kus sinu vanemad õpetasid või ei õpetanud, aga minu ema oli juhuslikult ka just nõukaajal Tallinna eliitkooli õpetaja (niivõrd, kuivõrd tollal eliitkoolidest rääkida sai) ja mina ise teise Tallinna nn eliitkooli õpilane. Mis sa kujutad ette, et sa mingite kaheteistaastastega vaidled siin, kellele võid suvalist pula pähe ajada? Eks tee siis pealegi oma lastele kodutööd ära, näis hiljem, kuidas nad siis hakkama saavad, kui sinust enam ärategijat ei ole :( Rääkimata veel petmise propageerimisest laste seas...
 
Teen ära 10. oktoober 2004, kl 13.12
Nõuka ajal oli päevas lubatud 2 kontrolltööd. sinuga siin aega vaielda ei ole, ometigi tahaksin teada, miks nii kibestunud oled? Kas ei õnnestunud peale eliitkooli lõpetamist soovitud eriala õppima minna või ei suutnud sellel erialal läbi lüüa? Saan ehk sulle midagi ära teha. Mul 2 X kõrgharidus ja hästitasustatav töö pealekauba, nii et lisaraha oma hobikorras tegemiste eest ei taha...
 
Rott 10. oktoober 2004, kl 13.27
Viimati TEGIN ÄRA keska ajal naabripoisile kirjandeid. Minu ema oli pedagoog (1 kõrgharidus), tema ei teinud kunagi ära ja austan teda selle eest praegu (kuigi omal ajal kirusin). Oma poegadele ka ei tee ära vaid püüan asja lahti seletada ja õiged niidiotsad kätte anda. Ehk on nii õigem? MA EI OLE KIBESTUNUD. Võibolla on küsimus kõrgharidus(t)e puudumises, et nii mõtlen?:)
 
nõme 10. oktoober 2004, kl 13.33
Muig, erilist intelligentsust näitab muidugi, kui laskuda isiku tasandile ja siin oma kraadidega vehkima hakata... Kui see sind mõnevõrra lohutab, siis võin öelda, et minu haridus ei jää küll üheski aspektis sinu omale alla, ette on näidata ka teaduskraadid. Töö ei ole just kõrgelt tasustatav, aga piisav, et normaalselt ära elada, ja vastab igas mõttes mu enese valitud ideaalile. Ja vaatamata vähem tasustatud erialale on mul jätkunud aega inimesi heast tahtest aidata - AIDATA selle sõna tõsises mõttes.
Olgu, sel tasemel vaidlust jätkata ei viitsi, kui Sul sisuliselt asja kohta midagi ütelda on, siis lase käia. See, kui vaidlusteema asemel hakatakse sõna võtma vaidluspartneri isikuomaduste kohta, näitab enamasti, et sisulised argumendid hakkavad lõppema.
Omalt poolt ütleksin teema kohta nii palju, et minult endalt pole õppimine ühelgi haridustasemel liiga palju aega ega vaeva nõudnud ja mu lastelt ka mitte. Nii et virin teemal, kuidas lapsi hirmsasti üle koormatakse, on mulle suhteliselt arusaamatu. Võib-olla näitab see siiski, et ei osata valida võimetele sobivat kooli?
 
lady 10. oktoober 2004, kl 19.25
Jaa, paistab et lapsed hakkavad seda rubriiki juba kurjasti ära kasutama, alles oli ju üks "õnnetu" kes abi vajas. Ja nüüd jälle.
Nii võibki siit tulla üks tõeline kodutööde tegemise keskus. Nagu sellest ei piisaks et netis ringleb töid tõesti kõikvõimalikel teemadel...viitsi ainult otsida ja kopida!
 
on 11. oktoober 2004, kl 08.20
vahel on tõesti sellistel teemadel vaja kirjutada, mis tunduvad "ülirasked", sest pea mõtetest tühi. kooliaeg küll väga ammu mul juba seljataga, aga siiski arvan, et vahel on väga hea, kui TEHAKSE ÄRA.
 
Temaatiline 11. oktoober 2004, kl 08.52
Teema pole ju nii raske! Ja huvitav, miks headusest lihtsam kirjutada on kui kurjusest? Need mõlemad on ühe terviku, aga tõesti, äärmuslikud osad. Kui kasvab headus, kasvab automaatselt ka kurjus - nagu ühendatud anumad. Kui inimesed ei tahaks nii väga ja kõigest hingest piiramatut head, poleks olemas samas piiramatus koguses ka kurjust, aga olemas on, kõigi hea soovijate kiuste. Looduslik tasakaal.
See olekski minu poolt niidijupp olnud.

Muidugi arusaadav, et nii mõnelegi inimesele psühholoogiliselt vastuvõetamatu. Arusaamatult palju on neid, kes arvavad, et halva eitamisega (iseeneses näiteks) või hävitamisega saab halba kaotada.
 
to on 11. oktoober 2004, kl 08.59
Sellisel puhul on hea, kui antakse nõu, mis suunas oma ajusid liigutada, mitte et kirjutatakse kogu tekst valmis. Kurjus/headus on niisugune teema, millest võiks (omal tasemel muidugi) osata juba midagi arvata ka 1. klassi põnn.
 
mina ka... 11. oktoober 2004, kl 09.42
.... üldjuhul lasen lastel ise oma asjadega ühele poole saada, aga.... no antakse ikka õppida tänapäeval küll.
Vahel õpivad kella 22.00 välja (ja puupead nad ei ole, kui siis ülipüüdlikud -aga ma ei saa ju neile öelda, et ära tee nii korralikult).
Ja nädalavahetus peaks siiski olema lastele puhkamiseks. Mitte nii, et maale võetakse õpikud kaasa ja sel ajal kui teised ilusa ilmaga õues on, nemad õpivad, sest ühel on esmaspäeval inglise keeles (145 väljendit) ja geograafias töö ning teine peab aretama mingisugust õppemappi. Sic.
Ise olen ka lastele referaatide materjale valmis otsinud ja ka mõningates muudes asjades vastu tulnud, siis neil vähemalt nii palju kergem.
Aga õpetajatele tahaks öelda - enne kui lastele õppimist annate, tundke huvi palju eelnevad õpetajad neile juba õppida andnud on ja jätke neile veidi puhkamiseks ka aega.
 
mailiis 11. oktoober 2004, kl 15.12
laste eest ära teha on küll imelik. Ideede ja juhtnööride jagamine on iseasi. Aga ise tean ka, et vahel antakse õpilastele nn imelikus formaadis kodutööd, mida pole harjunud tegema. Või midagi muud, mille käes viskled terve õhtu otsa, st ei saa kuskilt alustatud. Siis on küll teretulnud abistav käsi ja juhtnöörid. Aga teise eest kõik ära teha - milleks ometi?
Naljakas on vaadata neid koolivendi -õdesid, kellele kooliajal tuttavad-sugulased vene keele jutud ära kirjutasid või kes mata töösid üksteise pealt maha spikerdasid. Täiskasvanuna ei tea 8 ruutu ja jatti ega pehmendusmärkigi.
 
itlane 15. oktoober 2004, kl 03.47
"teen ära" aitamiseks seda tõesti nimetada.
kui kerjus küsib sult süüa, tuleb anda tal õng. kui inimesel on probleem, ei anta talle sellele kohe vastust, vaid juhatatakse selleni. vastasel juhul jääbki see inimene vastuseid nõudma ja ei õppi end kunagi aitama. teeneid on hea ja tore teha, kuid õpilastele koduse töö ära tegemine on KARUteene.
pealegi, enamus kirjandus õpetajad tunnevad oma õpilasi suhteliselt hästi, kas sa tõesti usud, et suudad kirjutada võõra lapse tasandil talle vajaliku kirjandit?
ja vaevalt oleksid sinagi oma 2 kraadi ja hästitasuva töö saanud, kui mõni "hea inimene" oleks sinu kodused tööd ära teinud. on see elu tõesti nii kehv, et seda teistele keelata?
 
Pota 15. oktoober 2004, kl 12.28
Olen aastakümneid alles hoidnud oma õpilaspäevikuid ja mõningaid õpikuid. Õnneks ei ole minu lapsed vingunud suure koormuse üle, aga nii mõnelegi vinguvale tuttavale olen päevikute-õpikute võrdlemise teel selgeks teinud et tegelikult ei ole neil raskem ühti kui meil omal ajal oli. Laupäevasest koolipäevast ei hakka rääkimagi.
Ära teinud ei ole mulle keegi ja ei tee ka ise. Olen hoopis oma lapsed selleni viinud, et minu käest tullakse küsima ideid kirjandi, referaadi, ettekande kirjutamiseks. Keegi kolmest lapsest ei oota ega looda et ma midagi nende eest kirjutaks, arvutaks, kooks või punuks jne.
MInu eesmärk on kasvatada lapsed kes on õppinud mõtlema, oskavad abi otsida ja lahendusi leida ning saavad ise elus hakkama mitte ei tule mu vähese pensioni peale oma peredega+muredega nutma ja halama.
Õpilane 13. jaanuar 2021, kl 16.36
Tere!
Ma kahjuks ei oska Teile eraldi kirjutada nii, et kirjutan siia. Mul on vaja kooli jaoks teha kõne teemal "Kas on olemas asja nagu õige aeg". Mul oleks tõsiselt abi vaja, sest otseselt ei tea, millest kirjutada ning mida õpetaja selle all mõtleb. Isegi mõned ideed millest kirjutada aitaksid väga kaasa. Kui Te suudaksite aidata oleks väga tore aga kui mitte, siis ma saan ka aru :)
Ilusat päeva!
Õpilane 13. jaanuar 2021, kl 16.38
Selle all mõtlesin ma siis kasutajat: Teen ära
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!