Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
11-aastased tüdrukud???
 
lihtsalt huvi pärast 15. november 2005, kl 21.27
Kas ka Teie/Teie tuttavate 11-aastased tütred raseerivad jalgu ja kannavad stringe?
 
fvf 15. november 2005, kl 21.29
 
dfg 15. november 2005, kl 21.46
mul emps ostis mulle stringe kui 11 olin...mis seal imelik on..suvel 6hukeste pykste ja seelikutega kole ju. ja ise kyll ei raseeri.kasutan vaharibasi pigem.
selle asemel et tunda sellise asja yle huvi v6iksite tunda huvi miks suuremosa tydrukuid k2ivad joomas. just 11 aastased ja miks pannakse suvaliste poistega tatti sest teised ytlevad et ei julge....valede asjade p2rest muretsete
 
Karm ema 16. november 2005, kl 00.15
Oma tütar pole veel nii vana. Mina isiklikult 11 aastasele stringe ei ostaks, 14 aastasele võiks osta. Omal poeg 11 aastane, päris laps veel. Ja palju meil Eestis neid stringe ikka kuuma pärast kasutatakse. Pealegi väidetakse, et sünteetilisest kangast stringid põhjustavad nahaärritust teatud piirkonnas. 11 aastased on ikka lapsed veel, pole vaja neil liiga ruttu suurte inimeste moodi käituda, las ajutegevus jõuab ikka veidi areneda enne.
Jalgade raseerimine on eraldi küsimus. Kui ikka jalad on väga karvased võiks lubada lapsel neid raseerida, aga ainult juhul kui see last ennast väga häirib. Kui jalgadel on ainult udemed, siis pole jalgade raseerimine selles vanuses põhjendatud.
Kas järgmisel aastal nõutakse juba rasvaimu ja tuti epilleerimist?
See on muidugi minu subjektiivne arvamus eakohasest tegevusest ja väljanägemisest.
 
Kristela 16. november 2005, kl 07.26
no mina nägin 11 aastaselt välja vähemalt 14-15.
rinnad olid 70 B-C, ja karvadki kasvasid.päevad olid ka.
stringe ostsin oma rahast, emale ei öelnduki, mis see tema asi.jalakarvu, ja mujaltki ajasin ka, samuti ema ei teadnud sellest...
mina leidsin et pesu valimine ja raseerimine isiklikud ajsad, millest ema teadma küll ei pea.
 
kata 16. november 2005, kl 08.29
ei, ta täitsa laps alles
 
lihtsalt huvi pärast 16. november 2005, kl 10.55
need, kellest mina räägin on ka alles täitsa lapsed, kui eks vist arvavad et selliste asjade tegemine neid suuremaks muudab. näiteks kõik nad hakkasid 10-aastaselt rinnahoidjat kandma, olles ise täiesti lamedad.
 
anna 16. november 2005, kl 12.02
minu tüdrulul on. aastaid on 10.
ostsin sellepärast, et tantsukleidi alt ei pastaks välja. tegemist on võistlustantsukleidiga, kus kleidiks on trikoo ja pealeõmmeldud seelik.
 
eee... 16. november 2005, kl 13.22
Stringid ostis esimesed küll ema ja olin siis u. kümne aastane... Raseerima hakkasin ka umbes selles eas, aga ma nägin palju vanem välja ja karva kasv oli suht tugev...
 
k 16. november 2005, kl 15.07
Lastele peaks ikka lapsepõlv alles jääma.
Minu 11aastane ei raseeri ega kanna stringe. Õnneks ei taha ta kumbagi, muidu tuleks pidada vestlus teemal, et minu arust on selleks veel vara.
 
laste ema 16. november 2005, kl 18.48
minu 11 aastane ostis ise salaja omale stringid ,ta lõpuks ka näitas mulle neid.ma ei öelnud ei halba ega head.vaid seda ,et sellist asja ikka minu eest varjama ei peaks.aga see oli kõik oma klassi daamede järgi võetud,ta ei kandnud neid eriti,paistab et ei olnud ikka tema maitse.Nüüd nõuab ikka tavalisi trussikuid...
seega asi lahenes iseenesest ta sai vähemalt need ära proovida...ma ise ka ei kanna stringe
aga raseerimist küll ei ole meil,ma ise ka ei tee seda ..eks palju oleneb ikka ema eeskujust ka!!!!!
 
annika 16. november 2005, kl 19.42
to laste ema

Sa rägid raseerimisest nagu see oleks midagi väga halba
 
lilii 17. november 2005, kl 15.22
ei kanna stringe ja ei raseeri,kuigi saab varsti kaksteist,aga päris lapselik veel.Ostsin korra stringid,käis ühe päeva,rohkem ei tahtnud,tahtis, et olgu ikka tavalised,rind ka päris lame veel,aga eks see ole erinev,mõni laps areneb lihtsalt kiiremini.
 
mis see minu asi on 17. november 2005, kl 16.09
No tõesti. Pole minu ega ühegi teise ema otsustada, millist pesu laps kannab. Muidugi, kui laps oma otsuste jaoks selles vallas piisavalt arukas on. Ja pealegi stringid on palju mugavamad, kui tavalised aluspüksid.
Raseerima peab siis, kui raseerimine vajalik on- ja epileerima ka. Näiteks väga kole on, kui mõnel 11-12. aastasel on kulmud kokku kasvanud ja siis vaatad, kuidas narritakse. Jalgade, käte, jm kohtade raseerimine on vajalik tippujujatel(juuniorite klass ka ju)- takistus väiksem. Ja kui juba kasvavad, siis maha.
Rinnahoidjat võib ju kanda, kui rindasid on- on ju "lastekad" ka lasteosakonnas olemas. Ja kui lameda rinnaga veel oli ja rinnahoidjat tahtis, ostsin laste sportpesu talle- spordi rinnahoidja+püksid.
 
Karm ema 18. november 2005, kl 03.34
Ega ikka on küll minu otsustada, et minu laps oleks viisakalt ja eakohaselt riides. Ja üllatav on lugeda, et 11 aastaselt juba kulmude piiramist oodatakse. Just sinusuguste pärast narritaksegi neid lapsi, sest sinu kodust jõuab kooli arusaam, et nii on "in" ja teisiti "on out". Epilleeri ennast nii palju kui jaksad jne. aga ära suru seda peale lastele.
Ja selles vanuses lapsed reeglina tippspordis ei osale, seega sinu takistuse jutt on ka suht mõttetu.
 
ema 18. november 2005, kl 15.43
minu 11aastansel on küll stringid.kusjuures ta ise ütles,et need on küll lõpp ebamugavad,aga kui peaaegu kõigil kekatunnis need jalas on,tahan mina ka.ja muidugi sai need.hullem pidi olema,kui mingid mõmmidega trussad jalas on.
 
katz 18. november 2005, kl 19.20
lapsed arenevad ju erinevalt. mõni näeb selles vanuses juba 13-14 välja. samas teisele võiks julgelt pakkuda 9. see aeg, millal laps ennast raseerima hakkab on ikka individuaalne. ja stringid ka nüüd mingi hull probleem ei ole. mina nt hakkasin ennast ka nii 11 aastaselt raseerima, siis küll ainult kaenlaaluseid, sest vaja oli. kaheteistaastaselt ka jalakarvu, sest mul on suht tumedad ja tihedad karvad muidu.
 
anna 18. november 2005, kl 20.22
appi, laske lastel lapsed olla.
kui 10-aastaselt veel innustunult nukkudega mängib, siis 11-aastaselt küll raseerimisele veel ei mõtle. igal asjal oma aeg. eriti oksele ajavad need mammad, kes tütardest omale sõbrannad dekoreerivad.
 
Rita 19. november 2005, kl 13.31
Minu tütrele(10)meeldivad jälle lahedad pokserid.Nüüd müügil igasugu ägedaid(nt. käe jäljed pepu peal).
 
? 19. november 2005, kl 16.03
kuidas see lapsepõlve siis lühendab,kui 11aastane stringid jalga paneb?minu tütar on küll väga kiiresti arenenud ja kannab just sellist pesu nagu ta ise tahab.laske lapsed ise otsustavad.
 
ANna-liisa 19. november 2005, kl 18.24
noo sorry aga mina arvan et 11 aastased las olla veel trussikutega..:S
mingi 13 aastaselt võib alles Stringid osta...
ja "?" las lapsed ise otsustavad?
mõni 11 aastane ei teagi veel mdia ta tahab! milleks siisema vaja on kui lapsed ise otsustavad?
 
noor naine 19. november 2005, kl 19.40
selleks lapsed peavadki proovima eri asju( muiduhgi ma ei räägi siinkohal nt narkost, aga stringid pole ju seadusevastased) sellepärast ongi enamus inimesi mökud, sest neile dikteeritakse väiksest peast ette, mida tegema peab. oma pead ikka peaks kasutama. las proovib, kui ei meeldi, võib ju vanadega edasi käia. nii ju arenetaksegi. miks talle keelata stringe, kui need on talle mugavamad? milleks soovida halba oma ena lapsele?
 
mida teemat 19. november 2005, kl 23.01
anna-liisa, sa ei saa ju öelda, et 11-aastased ei tohi stringe kanda, kammoon
 
gigi 21. november 2005, kl 18.11
Jeesus mida ma vanainimene kuulen lapsed raseerivad ennast. Kas nii hirmsasti karvad kasvavad vä....
 
:D 21. november 2005, kl 22.28
no kuulge, ma kohtusin 10-aastaselt 21-aastase mehega, kes nüüd, paarkümmend aastat hiljem täpselt samamoodi silmi teeb nagu tollal - teate, asi on keemias, mõistate?
 
Kadri 22. november 2005, kl 09.16
Mu üsna hästi arenenud 10-aastasel küll jalakarvad ei voha. Kaldun arvama, et kui peab raseerima, siis probleem hormoonidega (testosterooni haiglaslik üleküllus?).

Stringid on üldse ühed ebanormaalsed asjad, äärmisel juhul tõesti võistlustantsijale kostüümi alla, aga muidu...? See jutt, et läbi teksade trussikud paistavad, on nõme, sest ei pea kandma ka mingeid nõukaaegseid jubedusi, poes müügil näiteks bokserid, mugavad, õhukeste õmblustega, mingeid ääri kuskilt välja ei pressi. Mu 10-aastane kannab hea meelega boksereid, selliseid lõbusaid, miks mitte mõmmidega. Millal siis veel?!

Ma tõesti ei mõista seda massilist beibestumist. Isikupära ja arukust pole ollagi, kõik ühe malli järgi, lõppkokkuvõttes ikkagi hall mass: kunstküüned, nabarõngad, keeleneedid, valged vööni joped, karvase säärega valged saapad, ja loomulikult - stringid! Ja taevas hoia! mõni lapsevanem on sama "arenenud", kui tema narrijatest "trenditeadlikud" lapsed.
 
tüdruk 22. november 2005, kl 14.21
miks te räägite sellistest asjadest oma tütre selja taga. mina külle i tehaks kui minu ema siin sellist juttu ajab. laske oma lastel areneda kuidas nad tahavad. mis nendel stringidel siis viga on??? täiesti tavalised püksid. ja see kust ta ennast raseerib?? selles ei ole ju midagi hirmsat.

parem rääkige sellest oma tütrega mitte võõrastega!!!mina ei tahaks küll oma ema eriti usaldada kui ta kõigile minust räägisks sedasi. rääkige sellel teemal temaga!!!!
 
Kadri 22. november 2005, kl 15.28
Kust ja mida on 11 aastasel raseerida? Kui see vajadus on nt. 16a, siis poleks tõesti midagi imelikku.

Stringid - aluspüksid ilma tagumikuosata. Küsimus: milline VAJADUS tingib selle, et tagumik PEAB paljas olema?
Mugavus? Kandke õiget suurust ja lõiget aluspesu, bokserid on ka mugavad.
Kliima? Ei ole siin troopika, suvi ka viletsa suusailma moodi.
Liibuvad püksid? Taas kandke õiget suurust ja lõiget aluspesu.
Seksikus? Kellele ja miks ennast eksponeeritakse? 11 aastane?!? Kas mitte liiga vara pole? Ja olgem ausad, pinnapealne.
No ma küll ei tahaks, et mu tütart käsitletaks kui vaid ahvatlevat liha, sest paraku liigne keha näitamine tõmbab ajudeta jobusid ligi nagu pekitükk kärbseid. Veetlus ja tegelikult ka seksikus on pigem loomuomadused. Neid võiks arendada ja lihvida. Stringid siin ei aita.
 
elena 17. juuli 2018, kl 19.16
Ma ei saa aru milleks draamat teha?kui 10-12 aastane kannab stringe ja raseerib,siis miks ta ei või seda teha????kus on kirjas et sa PEAD olema selles vanuses et teha seda seda seda?see ikka omaasi mida riiete all kannad.mitte vanemate.need emad kes ütlevad et ikka emad peavad otsustama mida laps kannab,siis äkki on põhjus miks ta tahab kanda?olete te seda küsinud??
 
marsgdjhtejh 14. märts 2020, kl 10.08
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!