Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
kas kellegi lapsel on sama probleem...
 
mures ema 05. november 2007, kl 12.13
nimelt on minu 6-aastasel tütrel mingi imelik asi sukapükste ja aluspükste kandmisega...ta nimelt väidab, et püksid on pahad ?!...absoluutselt kõik püksid, mis ta jalga paneb hakkab ta umbes minut peale riietumist väitma, et püksid on suured või väikesed.Tean täpselt, et püksid on parajad aga sellest hoolimata näiteks sukapükstega hakkab ta niinimetatud "sukapüksitantsu" tegema st.tõmbab neid liiga üles ja siis kükitab pidavalt ja siis jälle nutt lahti et pahad püksid jne.Hommikud meie peres on suisa vastikuteks selle tõttu muutunud.
Tahtsin teada, et kas mõnel lapsel veel sellist probleemi esineb (et nagu "kasvuraskuste" alla liigitada) või peaksin sellest hoopis mõne lastearstiga rääkima...äkki on närvidest ?
 
äkki 05. november 2007, kl 12.21
on keegi last ahistanud? kindel, et sa talle vitsa pole andnud? jne.
 
triin 05. november 2007, kl 12.52
meil poiss juba 9 ,kui enne ei sobinud sukapüksid, siis nüüd on sokid pahad.teksad lähevad ilusti jalga ,soojaaluspesuga sama jama,kisub ülesse ja teatab et mina neid ei kanna.meile sobivad hästi madala värvliga asjad ,need teda ei häiri,samuti ei meeldi talle väga liibuvad asjad(väidetavalt ahistab liikumisel)sokid peavad eriliselt õmmeldud olema siis on ok.
me harjunud selliste kapriisidega aja üritame osta tema maitsele vastavaid asju.
vitsa on meie poiss saanud küll,aga see et ta liibuvaid asju ei kanna on ikka vanem teema ja teatud riietega talle lihtsalt ei meeldi käia,pole seal närvidega mingit pistmist.
ma ise näiteks ei kanna kõrgekraega poolosid ajab öökima ja ebamugav on kui miski kõri pigistab
 
mures ema 05. november 2007, kl 14.07
aitäh triin !!!
 
triinule 05. november 2007, kl 14.46
polo pole kantav-poob-arstile,tegemist kilpnäärme haigusega
 
ahi 05. november 2007, kl 15.46
minu laps on 7a. ja siiani on meil probleem, et ei taha püxe jalga panna kuna pigistavad ja ebamugavad nö. Leiab põhjust, et jalga mitte panna . lapsele ei meeldi pükse kanda ega ise ka jalga ei panex:P
kus-juures ise olin ka samasugune :D
olen 100% kindel, et paljudele on see probleem.
seee ei ole ahistamine vaid lihtsalt ebamugavad:)))
 
no mida veel 05. november 2007, kl 16.37
topite enda lastele sukki jalga ja sooja pesu selga, mul oleks ka ebamugav kui mind topitakse kui kubujussi, pesu, teksapüksid või mingid muud püksid, sokid on paras riietus.
 
mina 05. november 2007, kl 20.15
olen juba auväärsemas eas kui lasteaialapsed, aga endiselt on minu jaoks kõik sukapüksid ja soe pesu ääretult ebamugav:D isegi need õhukesed naiste sukapüksid kisuksin parema meelega kaenla alla ja kükitaksin :DDD võehhh... lastele on ka tehtud sooje JA mugavaid/kantavaid riideid.
 
ahi 05. november 2007, kl 22.08
jah aga kui me räägime tüdrukutest siis on hea kui jalas on soojad sukkpüksid kuna tihti peale nii lastel kui naistel probleemiks põiepõletik:S sellpärast mina nõuan et ta kannaks sukkpükse
 
nr73 05. november 2007, kl 22.09
ma nüüd teemast veits kõrvale,aga tahtsin öelda
to:triinule
mul sama jama,et ei saa salle ja kõrge kaelusega riideid kanda.veel ei kannata ma kahjuks kui lapsed mind kallistavad,sest selline tunne on ,et kohe kägistavad ära.kaleakeedest võin ka ainult und näha:(
arvasin ka ,et on kilpnäärmega tegu.käisin kõik arstid läbi,ultrahelid ja analüüsid sai ka tehtud.ja arva ära mis mulle öeldi.kõik on teil korras.minu küsimise peale,et mis mul siis viga on.öeldi,et kõri spasm ja ela sellega edasi kuni surmani,sest seda ei ravita.
 
d. 05. november 2007, kl 22.20
Ebamugavad, ju kisuvad kuidagi. Olid omalgi vanasti.
 
laura 05. november 2007, kl 22.52
meie saame küll veel 5a ja7a poisile sukkpüksid jalga, talvel just kombeka alla, parem kui dressid. Aga praegu ostsime vahvad paksemad põlvikud ja neid pannakse mõnuga jalga pükste alla :)
 
noorisand 06. november 2007, kl 00.34
Minu tütar (7a) ajas pikka aega sama joru. Eks seda närvi tuli kulutada kõvasti.
Mingi hetk leidsin teise lähenemise oma lapsele.. hakkasin nimelt temaga rääkima.. mitte siis, kui vaja nimme jalga panna midagist, vaid varem ja hiljem ja muul ajal ja nagu muuseas.
Nimelt rääkisin ma lapsele, et vot telerist näidatakse, et tädi on arsti juures ja temale tehakse operatsioon, "miks" küsib ta. Sellepärast, et ta ei pannud ennast soojalt riidesse ja külmetas ja nüüd tuleb tal kaua haiglas olla ja see kõik tundus talle koheselt vastik. Muuseas rääkisin, et "vot, sina ka ei taha teinekord sukapükse kanda, aga põrand on külm ja sina roomad...
ehh, mis ma teile siin pikalt kirjutan, saate isegi aru.. Et midagi saavutada, tuleb lapsele tuua elulisi näiteid ja alati selgitada selle tagajärgi.. siis hakkab laps (ehk ka hirmust)enese eest rohkem hoolt kandma.
Süsteem töötab =)
Edu.
 
kolm 06. november 2007, kl 01.17
ehk on pisut ülekaaluline kõhukas laps. minu lapse üks sõbrannadest on selline ja ka kurdab isegi minule et talle ei meeldi teatud püksid, selle lapse ema on asja lahendanud hästi ja ostabki lapsele püks mis talle mugavad kanda.
 
äh? 06. november 2007, kl 08.11
Ma ei saa sellest aru, miks laps need üles kisub kuhugi ? :S
 
tool 06. november 2007, kl 22.23
Ma ei tea, minu kõik kolm poega keelduvat kategooriliselt teksastest. Kõige vanem, abiturient, mingi 10 a tagasi veel käis, pärast seda võin ju neid osta, selga neid ei panda. (enam ei ammu ei osta) Eriti vastuvõetamatud on sinised teksased, võibolla musti suudaksin kuidagimoodi serveerida.
 
to tool 07. november 2007, kl 11.37
Ja mida su lapsed siis kannavad-dressipükse koolis või?viigipükse?
 
Karvane kass 07. november 2007, kl 13.13
See teema tuleb mulle endale tuttav ette. Ma ei olnud eriline vinguja ja ilmselt probleemi välja ei näidanud, aga sukapüksid olid lihtsalt jälgid. Kõige vastikum oli see, kuidas jalgevahe oli kuidagi madalamal, põlvini, väkk!
 
Lady 07. november 2007, kl 14.50
Minu poiss ka põhimõtteliselt ei kanna teksapükse, raske on küll, nn tav. riidest vabaajapükse on vähe saada (6.klass).
 
maami 14. november 2007, kl 16.43
Kas tüdrukul on pissuga kõik korras? Mingit põletikku pole? Peseb ennast sealt regulaarselt, kuid mitte üleliia?
Minu praeguseks teismeline poeg ei pannud enne teksaseid jalga kui kuskil 8ndas klassis, sinnamaani kandiski dressipükse vabal ajal ja koolis vaba-aja-pükse. Lady: enamuse poisi pükstest tellisin Anttilast.
 
Mures ema 06. juuni 2021, kl 12.12
Miks mu laps tahab katkised teksaseid kanda ja traksipükstel traksid all kas keegi saad aitada
 
Kätriin elsa 13. mai 2023, kl 16.07
Mu tütarkannab hästi lõhkiseid teksaseid onju nummi ta nimi amanda krisstele
 
emiliya 16. jaanuar 2024, kl 23.32
mul oli see ja nüüd mul on extreme sensory issues :/ olen valiv sokkidest püksidest ja aluspüksidest see on EXTREME mul tuleb paha ärevushoog kui ei ole õiged riided
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!