Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
Vägivaldne isa
 
... 25. oktoober 2008, kl 18.02
Ma olen selline lühemat sorti ja suhteliselt väikse jõuga 15 aastane õpilane (okei, naissoost), ma elan koos vanemtage ning isa on väga vägivaldne.

Näiteks ta ähvardab mulle peksa anda, PIDEVALT, ning aegajalt ta on mulle tõesti kallale tulnud. Kui mul ema poleks, kes vahele tuleks, oleks ma 100% kindel, et ta oleks mu juba ära tapnud.

Näiteks võtame praeguse näite, mis oli mingi 15 minutit tagasi. Ma tegin õele ja endale makarone, nõusid ära pesta ei jõudnud. Tavaliselt ma pesen siiski ainult enda nõud, aga see talle ei meeldigi. Ta mõnikord isegi räägib NII LOLLI JUTTU, et miks mina umbes talle süüa ei tee? Tal on selline ettekujutus, et lapsed teevad oma vanematele süüa. Okei, nõude juurde tagasi. Ta hakkab karjuma, et miks ma värdjas nõusid ei pese, ta sõimab mind lehmaks (ema ka muide), ning ta räägib, et elab koos kolme kolli naisega.
IGA PÄEV.
Ja see norimine. Ta norib ja mõnitab absoluutselt IGA PÄEV.
Kui teda mõnikord pole olnud mitu päeva töö pärast, siis on olnud kodus USKUMATULT rahulik. Ei ole karjumist ega mitte midagi.

Tegelikult need vaated, mis tal elule on.. Tal on olnud ka armukesi, nt. talle on kõik naised ainult lit*id keda on hea panna, ning ausalt õeldes ta ei meeldi inimesena MITTE KELLEGILE. Tal pole sõpru ka, ning tihti on seda lihtsalt vastik vaadata, kuidas ta hakkab mõnele naisele mõnes seltskonnas ennast külge kleepima. Ta isegi ei märka seda, et ta ei meeldi naistele. Ta võib seni mõne naise kõrval lobiseda ja ligi tikkuda, kuni naine lihtsalt ütleb: ''MINE ÄRA.'' Seni ta lihtsalt ei saa aru.
Teiste naistega ta üritab veel olla kuidagi meeldiv, kui väga labane jutt välja arvata, aga oma kodus, oma naisega, nt. minuga, kui oma tütrega, ta tuleb kallale ja karjub. See kõik algabki karjumisest. Ta vaatab, et kõik on hästi rahulik, ning ta lihtsalt leiab mingi asja, mille üle karjuda ja ütleb: ''Vastik ropp laisk loom, miks sa ei korista?'' Nt. emale ütleb nii.

See on uskumatu. Ma olen selline inimene, kes on väga lühikese vihaga, tihti ma olen asjad unustanud juba tunni ajaga. Mul pole ühtegi inimest, keda ma vihkaks, oma elus. Ma andestan alati kõik, sest et ma lihtsalt suudan inimesi mõista ja nendega rääkida.
Aga temaga, ma ütlen täiesti ausalt. MA JÄLESTAN TEDA. INIMESENA, ISANA, MA JÄLESTAN KÕIKE TEMAS. Ta on kõige vastikum inimene, keda ma oma elus näinud olen. Ja ma ütlen seda täiesti tõsiselt.

Tegelikult praegu ma tahtsingi küsida, et mis karistus on, kui nt. isa lööb tütart? Ning on üldse vägivaldne, ohtlik jne.?
 
... 25. oktoober 2008, kl 18.03
kolme LOLLI naisega*
 
tt 25. oktoober 2008, kl 18.10
kui lööb nii, et jälg taga, siis saad politseisse avalduse teha.

aga mis ema sellest kõigest arvab? kas temaga saad normaalselt rääkida? kas ta kaitseb isa või on teie poolt? kas emaga isa juurest ära ei saaks minna?
 
x 25. oktoober 2008, kl 19.58
politseisse võid avalduse teha nii ehk naa- kutsutakse sots töötaja juurde rääkima ja hakatakse ehk jälgima seda olukorda ;)
 
helen 25. oktoober 2008, kl 23.11
Siin on vaja kohe kindlasti professionaalset abi. On sul võimalik pöörduda lastekaitsesse? Sa võid vestelda psühholoogiga telefonil 6556 088 tööpäeviti kella 10:00st kella 18:00 ni. NB! See telefon on ainult lastele ja noorukitele. www.lapsemure.ee Kellel on olnud kogemusi, siis selle mure sees olemine on hullem, kui see algul tundub.
 
jube 26. oktoober 2008, kl 02.03
Vaene tupsuke :( no nii kahju on sinust...lindista oma "isa" ja otse sotsiaaltöötajate poole, ei pea sinikaid küll ootama politsei jaoks (sinna võid ja peaks ka pöörduma, kaebuse võib alati esitada)
hoopis teine teema on kas sa seda tahad? kas sa tahadki neid meetmeid mida lastekaitse pakub, oleks sa valmis oma kodust lahkuma? kui hullud lood on, sa oled piisavalt suur tüdruk.. kaua ei pea kannatama, varsti võimalus ju nt ühikasse/uus kool..raske vastata, aga su "isale" paneks isiklikult pikki tatti....ps ära sa tema käitumise pärast ennast süüdi küll tunne, tema on probleemne mitte sina!
 
lll 26. oktoober 2008, kl 08.21
lihtsalt uskumatu!
pead emaga rääkima, sa juba suur tüdruk, jutt on sul küll asjalik. et võiksite ära kolida ... sina, su õde ja ema. sellist vägivalda (siin on esindatud nii vaimne, kui füüsiline vägivald) ei pea kannatama.
huvitav, et mõni naine elab sellise mehega, isegi laste olemasolu ei pane teda tegutsema. kurb ...
 
911 26. oktoober 2008, kl 11.04
kahtlustan, et emast pole momendil abi, kahjuks:(. ta ise on isa sõltlane.vana su õde on? käi ära lastekaitses ja lihtsalt räägi ära oma mure. nemad siis vaatavad, mis teha annab või mõtet on. välja kolima peaks antud momendil pigem isa kui teised. aga ära kogu endasse seda jama. kirjutad, et sina ei võta väga südamesse, aga kuidas õde reageerib? kas tema ehk saab kodust jäädava kahjustuse kaasa? kujuta ette, mismoodi tema ükskord omale kodu rajama hakkab kui ei usalda mehi.
otsi abi kindlasti, kas asjale ametlikku käiku on vaja anda, las otsustavad asjatundjad. nemad teavad ka alternatiivseid/asendavaid võimalusi pakkuda teile õega. ema ei saa kahjuks vist aidata, tema pole sellest ise huvitatud.

kurb teie pärast, otsi kindlasti abi enne, kui hilja.
 
ei tahaks õel olla 26. oktoober 2008, kl 11.18
aga sinu viimast küsimust lugedes ja sellele vastust otsides tuleb tõdeda, et varsti jooksevad siia kokku kortspõhja ja ae-taolised, kes hakkavad isa käitumist õigustama, et laps on kindlasti ise peksa-saamise ära teeninud, et isa võib last karistada jne.
ise ei poolda füüsilist vägivalda ja sinuston väga kahju, oled sa nii julge ja tubli, et pöörduda lastekaitse/sotsiaaltöötaja poole?
küsimusele vastates, siis selline karistus on seadusega keelatud, löömine nimelt.
 
Täpitriin 26. oktoober 2008, kl 12.32
Mind vihastab, kui inimesed ei tee vahet lihtsatel asjadel. Karistamisel ei ole midagi ühist vägivalla "ta tuleb kallale ja karjub" ega mõnitamisega "Vastik ropp laisk loom, miks sa ei korista?", aga just see toimub autori kodus.
Selle loo puhul vaataksin mina esmalt autori ema poole, miks ta talub sellist suhtumist ja mehepoolset käitumist. Miks naised taluvad oma kõrval pummeldavaid ja vägivaldseid isaseid?
 
lisaks 26. oktoober 2008, kl 13.10
otsi üles enda piirkonna lastekaitse-töötaja ja räägi talle oma mure ära. kui sa tunned, et sinuga käitutakse ebaõiglaselt, siis otsi abi õigest kohast. ka sotsiaaltöötaja peaks olema teadlik, kui peres vägivalda kasutatakse. püüa nüüd leida õige inimene ja mõtle rahulikult läbi enne , mida ja kuidas temaga rääkida. füüsiline ja vaimne vägivald jätavad lapsele eluks ajaks jälje ja oma tuleviku nimel katsu kohe abi leida
 
proua Kortspõhi 26. oktoober 2008, kl 14.52
"Ei tahaks õel olla", peksmisel pole midagi ühist füüsilise karistamisega. Esimene neist on taunimisväärne, põhjendamatu ja sellel puudub igasugune alus. See, mis toimub teemaalgataja kodus, ei leia kindlasti minu silmis heakskiitu. Ma ei ärritu tavaliselt võhivõõraste inimeste kommentaaride peale internetifoorumis, kuid sina oled küll erand. Kas sa üldse mõtled ka, mida sa suust välja ajad? Kas sul puudub igasugune analüüsioskus ja arusaamine? Kas sul piinlik enda sõnavõtu pärast pole?

Selles perekonnas vajavad abi nii lapsed, ema kui ka isa. Viimasel on arvatavasti alkoholiprobleem, naised elavad sellistega küllalt tihti koos ja vaatavad nende käitumisele läbi sõrmede. Miks? Kui teaks, siis ütleks. Ehk loodavad nad imelisele paranemisele armastuse läbi. Seda võibki ootama jääda.
 
ae 26. oktoober 2008, kl 15.19
Ei tahaks küll õel olla, aga oled ikka :-D Lisaks veel loll ka!

Mis aga teemasse puutub, siis vajalikud kontaktid abi saamiseks on juba eespool ära toodud.
 
ja 26. oktoober 2008, kl 16.26
ae sai jälle oma "punkti" panna ja kedagi taaskord sõimata.
 
krants 26. oktoober 2008, kl 20.04
Oeh. Sul põhikool varsti läbi - otsi endale ühikaga kutsekool ja koli kodunt lihtsalt minema. Ja siis katsu kogu lugu unustada ning OMA elu luua. Kerge pole, aga sa saad hakkama.
 
Liisa 26. oktoober 2008, kl 21.25
esimesena traumapunkti, asi fikseeritakse, siis politseisse avaldus. Võid pöörduda sots töötaja poole või Ohvriabisse, nemad aitavad sind. ära las erohkem liiga teha,s ets mine tea kuidas see lõppeda võib.
Edu ja julgust sulle.
 
to ... 26. oktoober 2008, kl 22.20
kus sa asud? kui oled tartust, siis ma saaksin esialgu aidata kui vaja, kuni jalad alla saad, aga jah..soovitan sul tõesti esimesel võimalusel kontakteeruda sotsiaaltöötajaga või kas pole võimalus vanavanemate juurde minna?
 
kah 26. oktoober 2008, kl 22.46
Meil oli kodus juba varakult teada, et mina, 12 aastasena pesin KÕIKIDE nõud ära, kord ema siis jälle õde, tegid süüa. Õde 16a koristas korteri. Ja kui meil õega jäid omad toimetused tegemata- oli isa tige, et EMA peab meie, suurte tüdrukute, eest kõik ära tegema. Selge see, et ema õlgadel oli niigi palju seda tegemist.

seega, kallis teemaalgataja, palun aita ikka kodus kah oma ema! Usu, ta pole mõeldud sinu ja su õe järgi koristajaks ega orjajaks. Sa oled küllalti vana, et pesta need õnnetud nõud puhtaks ja mõnikord võid ka süüa teha, keegi ei käsigi sul teha super-puper uhket õhtusööki. See kõik tuleb sulle endale kasuks. selge see et isa on tige- kodu naisi ja juba suuri naisi täis, kuid kodused toimetused tegemata. Minagi käskisin oma 10a pojal alati nõud ära pesta- ta nimetas seda vingumiseks ja ajude loputamiseks, nüüdesks poeg on 13a ja peseb KÕIKIDE nõud ise alati ära. Alati koristab oma toa ära ja vajadusel ka suure toa. Tema järgi pole mul vaja koristada. JA SEDA 13 AASTANE POISS! Süüa ta pole õpinud tegema, kuigi elementaarset asja saab tehtud ja teinekord, kui olen kaua tööl teevad nad koos issiga maitsva õhtusöögi valmis.

Mina andsin viimati rihma pojale kui ta oli 12,5 aastane, ja kui vaja, annan veel. sest sõnadega ei hoia last ebameeldivuste eest, saades karistada- enam ta ei tee ega proovi seda. Niigi on palju karistamata lapsi kes arvavad, et nad on maailma nabad ja võivad lihtsalt mõnitada, kiusata, peksta, varastada, kasutada narkootikume, juua, suitsetada,tappa teisi karistamatult, ringi tõmmata ja lapsi teha- kuna on alaealised ja kõik on lubatud. MORAAL ON 0!

Vot kui kolid omaette elama, ja mõistad, et ema pole ju su külje all, kes koristaks ja teeks süüa- ütled isale aitähh, et ta sundis sind iseseisev olema. Ja oma lastelt tahad, et nad kah aitaksid sind kodustes töödes.
 
ang 26. oktoober 2008, kl 23.05
proua Kortspõhi, sa ise oled samasugune nagu teemaalgataja isa. Manipuleeriv ja õel. Pärast ise kahetsed. Päikest!
 
eelmisele 26. oktoober 2008, kl 23.07
pane oma suu kinni, enne kui lastekaitse endale sappa saad
 
proua Kortspõhi 26. oktoober 2008, kl 23.24
Aitäh komplimendi eest, Ang! Kummardan sinu ees sügavast tänutundest. Kuidas saaksin sulle küll selle vaeva tasuda?
 
to ang 27. oktoober 2008, kl 00.14
mis krdi pärast sa selle kortspõhja kallal pidevalt võtad? viimane hakkab tänu sellele juba meeldivaks muutuma. ikka eriline õelus peab olema.
 
ang 27. oktoober 2008, kl 00.25
Ja antud hetkel loen seda teemat siin esmakordselt. Kui ma nüüd kirjutaks, proua Kortspõhja nime kasutades, et Täpitriin on idioot (vabandust, Täpitriin), kas SIIS kah keegi selle peale ei tuleks, et siin on väga kerge teiste inimeste ekraaninimede all esineda?
 
helen 27. oktoober 2008, kl 08.03
Sa rumal kah! Korralikus peres koristada ja teha oma toimetusi on norm. See siin on hoopis midagi muud, alandused, mõnitamised ja vägivald.
 
prouale?(helen) 27. oktoober 2008, kl 08.10
Ma arvan, kui selline õnnetuses olev laps, oleks teie õpilane ja ta ei oskaks kuhugi pöörduda, te ei jätaks teda hätta ja suunaksite lapse õigete inimeste juurde abi saama?
 
Täpitriin 27. oktoober 2008, kl 08.43
Kah, nii nagu teeb seda autori isa ei õpetata kedagi elus tulemuslikult iseseisev olema.
 
ei tahaks õel olla 27. oktoober 2008, kl 08.54
üks asi on see, mida teemaalgataja kirjutab. teine asi on see, kui ta kaebama/abi paluma läheb, kas teda usutakse? isa väidab ehk just vastupidist, et tüdruk tegi mingi pahateo, oli ( füüsilise !:S )karistuse ära teeninud, mis te arvate, keda usutakse, kui ema ka veel oma suu kinni hoiab ja kallile mehekesele paha ei taha ???
minu sarkasm teile nii populaarse ja poolehoiu füüsilise karistuse vastu tingis just taoline mõttekäik.
 
Täpitriin 27. oktoober 2008, kl 09.28
08:54, miks sa pead lastekaitset ja sotsiaaltöötajaid ebakompententseteks ametnikeks, kes ei tee vahet vassimisel ja asja suureks puhumisel ning tõsisel probleemil?
Kuigi ise tean ka vastupidiseid näiteid (Kaali kooli väidetav käeluu akna vahele löömise juhtum, mille tulemusena õpetaja lahkus töölt).

Usutakse juhul, kui tal on ette näidata sinikate jälgi ja tema juttu kinnitab ka õde ja ema.
 
arvan 27. oktoober 2008, kl 11.01
Päris kena kirjand antud teemal, aga pole eriti usutav.
Koolivaheaeg ja peab ennast lõbustama ning vaatama, kuidas mõned leili lähevad.
 
praktik 27. oktoober 2008, kl 11.42
Ei hakka mõistatama, kas teema on päris või väljamõeldud, aga kui päris ja emast abi pole, siis on mõeldav asjade käik selline: 1) koolis käid? Sel juhul räägi olukorrast oma klassijuhatajale või õppealajuhatajale. Või lihtsalt mõnele õpetajale, keda usaldad. Kui koolis on sotsiaalpedagoog, psühholoog vms võid ka otse nende jutule minna.´2) Kool võtab vajadusel ühendust haldusüksuse (linna, valla, mis iganes)sotsiaaltöötajatega. On olemas nõustamiskomisjonid jne. Vajadusel kontakteerutakse politseiga.
Ja muideks, pole mõtet jahuda teemal, miks ema ometi ei lähe sellise mehe juurest ära... Ka arvate, et alaealiste lastega kodust vehkat tegemine on lihtne? Kui mees on vägivaldne, ei pruugi ka tema väljaviskamine emale jõukohane olla.
Soovin jõudu ja kindlat meelt!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!