Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
Prantsuse keele iseseisev õppimine
 
Annu 06. veebruar 2009, kl 18.57
Tere,
ma tahaks väga prantsuse keelt kodus õppida. Meie koolis seda ei õpetata ja keeltekooli jaoks ei ole kahjuks aega.
See ei ole nö "korraks tuli tuju", sest väga pikka aega juba olen prantsuse keele, filmide, muusika fanaatik. Olen prantsuse keeles natuke laulnud (tekst tõlgiti meile ära, õpetati õigesti hääldama), kodus veidi laulude tekste tõlkinud, telekast/raadiost seda keelt kuulda on kuidagi loomulik juba. On millegipärast selline tunne, et prantsuse keel tuleks lihtsalt, ja üldse on mul õnneks keelte vaistu :)
Ja küsimus siis selles, et kust ma saaks õpikuid/plaate, töövihikuid ja muud vajalikku? Millised oleks kõige paremad? Mille järgi üldse valida? Millest alustada? Kas keegi on ise kodus õppinud ja oskab soovitada?
 
proua Kortspõhi 06. veebruar 2009, kl 22.00
Alustuseks muretse endale üks korralik keeleõpik, mille hulka ei kuulu üllitised stiilis "15 minuti prantsuse keel" või "prantsuse keel 24 tunniga". Lisaks sellele vajad vestmikku fraaside õppimiseks (soovitan Berlitzi sarja), kindlasti hangi ka grammatikaõpik (soovitan Kallista Kannu teost, mille saad raamatukogust) ning eesti-prantsuse ja prantsuse-eesti sõnaraamatud.
 
n 07. veebruar 2009, kl 07.56
küsi raamatukogust kõigepealt.
 
ritsik 07. veebruar 2009, kl 13.43
Juhtusin raamatupoes uut õpikut nägema. Paraku polnud aega sirvida. Seega ei tea öelda, kas plaat oli kaasas.
Muide taaskasutustest ja seconditest võib täiesti norm õppe cd-sid saada(muidugi juhul kui ka ingl. keelega probleeme pole), peab ainult kõvasti otsima. Endal juba 5 sellist plaati, 4.- tk.(Y)
Ja nõustun prouaga, need nn.ööpäevased ei kõlba kuskile.
 
*** 07. veebruar 2009, kl 14.20
suveks Prantsusmaale ja asi ants
 
Aki 09. veebruar 2009, kl 12.53
Hea oleks, kui kellegi õpetuse all häälduse selgeks õpiksid. Algajale parim Leesi prantsuse keele õpik algajaile.
 
ülle 09. veebruar 2009, kl 21.37
Akiga nõus.Ise õppisin omal ajal selle Lauri Leesi õpiku abil .Neid on kaks õpikut ja ongi iseõppijatele mõeldud.
 
proua Kortspõhi 10. veebruar 2009, kl 21.37
Kui midagi Lauri Leesilt, siis "Prantsuse keel algajaile" ning "Prantsuse keel edasijõudnuile". Need on vanad raamatud (1974) ning kui osta tahad, heida pilk antikvariaatidele, raamatukogus peaksid samuti saadaval olema. Uuemate õpikutega võib ahju kütta: ta avastas "klassikalise" keeleõppe meetodi, mille kohaselt õpitakse tekste ning luuletusi pähe, kuid ei pöörata tähelepanu suhtlemisele. Viimast peab ta üheks tõsisemaks surmapatuks.
 
Aki 11. veebruar 2009, kl 18.02
Prantsuse keele õpik algajaile on kindlasti müügil, küll juba mitmes kordustrükk ja uue kaanepildiga. Maksab 100 krooni tuuris. Edasijõundute õpikut ei ole vaadanud, mul sinna veel pikk tee minna :)
 
proua Kortspõhi 11. veebruar 2009, kl 20.02
Aki, see uus algajatele mõeldud õpik ongi selline, mille järgi keelt ei õpi. Leesi vanad õpikud on see-eest oivalised.
 
Aki 12. veebruar 2009, kl 09.49
Ei, see on sellesama vana õpiku kordustrükk, kohe kindlasti. Õppisime keeltekoolis alguses selle järele. Kõik "mudelid" kattuvad, trükivigade erinevus vaid. Ja nõukaaegse teksti osa on muudetud kaasaegseks. Minul on 1994 trükk, esmatrükk vist 1987. Võimalik, et on ka täiesti uus õpik olemas, mina seda ei ole näinud.
 
Kah tark 12. veebruar 2009, kl 14.25
Allectos, Juhkentali tänaval, saab valida paljude erinevate keeleõpikute vahel. Saab juurde osta ka CD ja harjutuste vihikud, saada on ka õpetajatele mõeldud õigete vastuste vihikud nende harjutuste juurde. Nõu küsi mõnelt pr.keele õpetajalt, et mida just valida.
 
skype 15. veebruar 2009, kl 23.12
Kui oled raamatuga juba natuke tööd teinud, siis skaibi Prantsusmaale kellelegi ja palu suhtlemist keeleõppe eesmärgil. Mul keska poeg, kes keskas prantus õppima hakkas, tegi nii. Nüüd on väga hea hääldus, julgeb rääkida ja P-t mitu head tuttavat saanud.
 
qqq 04. detsember 2009, kl 17.12
Ja jaa kui oled naisterahvas, saad interneti kaudu hulgaliselt temperamentseid araabia noormehi sõbrustama.
 
jah 04. detsember 2009, kl 17.40
ma olen lütseumi õpilane ja mul oleks pakkuda 1-9nda klassi õpikud vist peaaegu kõik.. täitsa sümboolse hinna eest võin need ära anda, endal pole küll vaja enam. Soovitan siiski veidi aega kellegi käe all hääldust õppida või siis pr maalt näiteks kirjasõber leida..
 
m. 05. detsember 2009, kl 17.58
Mitte unustada internetti: pärast palju (tasuta) online harjutusi ja õppematerjali on, kui otsida oskad, samuti youtubes interaktiivset materjali :)
 
bonjour 21. november 2011, kl 12.27
õpi google abiga või laenuta raamatukogust eesti- prantsuse sõnastik
 
bonjour 21. november 2011, kl 12.34
Järgmised mulle teadaolevad allikad, kust saab Prantsuse keelt õppida:
*Raamatukogud
*Raamatupoed
*Google
*Youtube
*Prantsusmaa
*Õppekursused
 
marko 03. veebruar 2012, kl 22.33
sama soov ka siin eriti,nägin,kuidas luksuslikult prantsuskeelt räägiti,armusin sellesse keelde,aga selgeks saamine hakkab ikka raske olema.
 
Matsiste 07. veebruar 2012, kl 07.22
Küsimus targematele. Kui õppida hääldust anult temperamentsete araablastega praktiseerides, kas siis hiljem ehtsate prantslastega suheldes ikka saab üksteisest aru või tuleb ümber õppida? Võrdluseks, kui keegi õpib eesti keele ära ainult setudega suheldes siis on ka hiljem probleeme kirjakeelsetega rääkides.
 
Võta heaks 20. märts 2014, kl 23.47
Internetist leiad abi:
duolingo.com
busuu.com
Õpetatakse ka muid keeli.

Nõutud inglise keele oskus ning Õpe on tasuta!
 
ka õppinud 05. mai 2014, kl 12.08
Lütseumi kodulehel on olemas esimese kahe õpiku audioversioon, see on ka abiks häälduse õppimisel. Jõudu!
 
Maria Roosaar 19. märts 2021, kl 12.00
Ja võib ka kasutada Lauri Leesi prantsuse keele õpikuid.
 
Keelekas 31. märts 2022, kl 18.05
Eesti koolides puudub igasugune võõrkeeltealane poliitika.

Alustame taustast:

1) Eesti on kuulunud Saksa, Taani, Rootsi, Vene ja Liivimaa koosseisu, olles poole territooriumi osas lühemat aega olnud ka Poola kuningriigi osa. Siit tulevad filoloogia-alased spetsialiseerumised: saksa, taani, rootsi, vene ja poola keel. Kuna rootsi ja norra keelel on väiksemad erinevused, on see eelistuse küsimus. Kui keegi ei salli kirillitsat, valigu võõrkeeleõpinguteks poola keel.

2) Rahvusvaheliselt tugev keel on muidugi inglise keel, vaatamata sellele, et ajalooliselt Eestil inglastega suurt seost pole. Soome keel on vajalik juhul, kui keegi soovib ärialaselt või kultuurikontaktide läbi seostuda Soomega.

3) Ja nüüd vaadelgem geneetikat. Eestlased peavad sisuliselt põgenema kõige eest, mis seostub slaavlaste ja soomlastega, kuna geneetiliselt on kattuvus ikka metsik ja see ei tule järeltuleva põlve tervisele üldse kasuks (ülikõrge geneetiliste defektide oht!!!). See tähendab seda, et eestlased peavad õppima hispaania, prantsuse, portugali, türgi, itaalia või kreeka keelt, et nende rahvaste seast endale partner leida, kellega terveid lapsi saada. Inglise keel tuleb kasuks samal määral, kui leida põlisrahva seast partner Suurbritanniast, Iirimaalt, Austraaliast ja Uus-Meremaalt. Eestlased on läbi aegade jäänud ellu just tänu segunemisele teiste rahvastega, säilitades samal ajal eestlaste kultuuri ja eneseteadvuse.

4) Eestis elab mitmeid slaavi rahvusest inimesi, mis tähendab seda, et vene keele õpe peab olema laiendatud teadmistega, sisaldades vene keeles üldkasutatud laensõnu teistest slaavi keeltest. Kaasaegsed venelased teatavasti kasutavad neid kõnes, seega õpitav vene keel ei pea olema Lasnamäe keel, vaid elav vene keel, mida kohtab nii ajakirjanduses kui sotsiaalmeedias (kus on haruldane võimalus näha aktuaalset kõnekeelt koos slängi, rahvahuumori ja päevakajaliste sõnamängudega).

5) Võõrkeele õppimine peab tähendama võimalust külastada riigi kulul riiki, kus antud keelt kõneldakse emakeelena. Ainus keel, mis selle kategooria puhul sellest tingimusest oleks vabastatud, on ladina keel.

6) Eesti keele õppimine nii eestlastel kui muulastel peab tähendama võimalust saada teadmisi ka teistest soomeugri keeltest, kuus võimalusega külastada neid kultuure. Õpetamisel peab ära tooma rahvaste üldise usulise kuuluvuse.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!