Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
Kõrvaaugud:)
 
Ketu 16. detsember 2009, kl 19.15
Kui vanalt võiks lapsele teha kõrvaaugud?
Missugused kõrvarõngad sobiksid?
Ette tänades.
 
Ketu 16. detsember 2009, kl 19.18
Oskate mõnda kohta soovidada,kus saaks odavalt teha?
Kus ise olete teinud?On see valus?(laps tahab teada)
 
:) 16. detsember 2009, kl 19.42
Ei ole valus :D
Mulle tehti vist 5 aastaselt need.. v isegi varem.. Aga jamhh.. stockis on väga odav eriti hullude päevade ajal.. kuigi pole seal kaua käinud :D varem oli vähemalt. (:
 
Ketu 16. detsember 2009, kl 21.25
Mul tütar 11-aastane.Ara nüüd arvuti taga ümber kuku.Kas oleks õige aeg?:DD
Mssugused sobiksid-kuldsed või hõbedad-rippuvad või mitte rippuvad?
 
mii 16. detsember 2009, kl 22.12
Alguses kindlasti kuld, sest pole kindel, ega lapsel mingit allergilist reaktsiooni ei teki. Hiljem, kui augud juba korralikult kinni kasvanud, võib hakata katsetama hõbedaga ja lausa suvalise metalliga (loe: "odavate kulinatega").
 
julia 16. detsember 2009, kl 22.27
sai 10 sünnaks, tegime sellises kohas nagu salocenter narva mnt-l, maksis minu mäletamist mööda 2x75 krooni ja hinna sees olid ka need "rõngad" (sellised värvilise kivikesega täpid). need olid muide mingist sellisest materjalist, mis igati allergiavaba ja öeldigi, et esimesed paar nädalat (või isegi rohkem) pole vaja neid ära võtta ega vahetada, ainult augu ümbert puhastada. minu lapsel läks enne mitu kuud, kui panime asemele kullast pisikesed rõngad ja siis veel mitu kuud, enne, kui katsetas ka rippuvate ja odavamate kulinatega. neid muide siiani üle paari päeva ei kanna, kui liiga kauaks jätta, siis ikka ajavad kõrvad sügelema. tütre sõbrantsil, kes juba paari päeva pärast need algsed rõngad ära võttis ja mingeid suvalisi kandma hakkas, läksid kõrvaaugud mädanema ja pidi kinni kasvatama.
 
angel 17. detsember 2009, kl 10.18
Minul läksid mädanema vaatamata nendele spetsiaalsetele kõrvarõngastele, meditsiiniõest tuttav soovitas ikka kulda või hõbedat, viimane hävitavat baktereid.
 
n32 17. detsember 2009, kl 11.08
Lasime teha tütrele pärast II klassi hea tunnistuse eest (9-aastaselt siis). Alguses olid jah kuu aega need spetskõrvarõngad, millega augudki tehti, sellised väikese kivikesega.

Pärast seda kannab hõbedast kõrvarõngaid (mulle meeldib hõbe rohkem kui kuld, samuti ei pea vajalikuks nii väikesele lapsele kalleid kullast kõrvarõngaid osta). Vahel paneb paariks päevaks suvalisest metallist rõngad ka, ta ei ole allergiline.

Kokkulepe on meil selline, et rippuvate kõrvarõngaste kandmiseks peab veel mitu aastat kasvama. Osad tema klassist küll kannavad neid, aga minu arvates lapsele ei sobi nii suured ehted.
 
n40 19. detsember 2009, kl 09.26
Siis kui laps huvi tunneb, minu laps soovis 16. sünnipäevaks alles. Tegime Ristiku trollipeatuses olevas piercingus, pane googeldama, siis peaks leidma koha. Jäime väga rahule.
Kohapeal pandi pisikesed kivikesed kõrva, mis pidid kuu aega olema. Õnneks nii suur, et usinalt ise puhastas, gaseeritud jooke nagunii ei joo (see pidi ka mõjuma), allergiline ei ole ja mädanema ei läinud. Pole mingeid hõbe-ega kuldkõrvarõngaid kasutanud. Me tegime talvel, ehk mõjutas see ka, et ei olnud mingeid komplikatsioone Isegi punaseks ega paiste ei läinud. Meil tehti kanüüliga, sest mingil põhjusel ei tehtud see hetk püstoliga. Tegija soovitas ka, et kanüüliga tegemine pidi parem olema. Ei mäletagi miks.
 
proua Kortspõhi 19. detsember 2009, kl 15.19
Kuld tekitab samuti allergiat ja 11-aastasel on igasugused tilpnevad kõrvarõngad maitselagedus.
 
üks 19. detsember 2009, kl 21.37
Ikka lapse soovist lähtudes. Lasteaias töötades näen ka väikestel tüdrukutel kõrvarõngaid. Minu arvates on pisikesed kullast või hõbedast täpikesed väga armasad.
 
(: 20. detsember 2009, kl 00.49
Mul l2ksid ka algsed augud koledaks kuna k6rvar6ngad olid mingist odavast metallist. Naatuke aega hiljem tahtsin uuesti ja siis tegime plastikust(vms materjal oli) k6rvar6ngastega. V2ga h2sti paranesid augud 2ra siis (: kuigi kirurgilisest terasest k6rvar6ngad peaksid ka v2rskete aukude puhul head olema (:
 
katt 21. detsember 2009, kl 15.02
Minu laps sai 12-aastaselt omal soovil. Alguses olid need spetsrõngad, siis kandis ca kuu aega minu tillukesi kuldrõngaid. Nüüd aasta möödas ja kõrvarõngaid on igasuguseid. Kõik on korras.
Nüüd tahab väiksem tütar ka - tema on 10 :)
 
Peigmees 24. detsember 2009, kl 18.37
Huvitav, kas jään vanapoisiks sest ei tahaks omale naist kellel on rohkem auke kui sündides oli!
 
C5 24. detsember 2009, kl 18.50
eksisteerib teoreetiline võimalus, et mõni auk, mis sündides oli, kasvatatakse kinni
 
Mats 24. detsember 2009, kl 19.12
Erandid pidavat reeglit kinnitama.
 
n 25. detsember 2009, kl 00.14
Minul oli küll valus. Läksid mõlemad mädanema (hooldasin ja puhastasin küll neid, kuld oli kõrvas), kõrvarõngad mädanesid kinni, verd ja mäda jooksis, ma ainult ntusin nende tilu-lilude pärast. Olin 12. Kahetsen.
 
aq 25. detsember 2009, kl 00.32
Ma küll ei mäleta, kui vana ma olin (pakun, et umbes 8-9), aga vastu minu tahtmist tehti. Pärast, kui esialgsed kõrvarõngad ära võeti, pandi mulle kullast pisikesed rõngakesed, mida kandsin vist 6 aastat ilma, et oleks kordagi ära võtnud. Jamad tulid siis, kui ükskord need lõpuks ära võtsin - kõrvaaugud läksid katki, veri, mäda ja mis kõik; varem polnud üldse mingeid probleeme olnud. Ütleme nii, et mind häiris, et tegemine oli vastu minu tahtmist, neid hooldati ja vahetati alguses minu eest ning see oli valus.
Nüüd mitmed aastad tagasi lasin veel ühte kõrva kaks auku teha, nendega lahenesid probleemid alles hiljuti. Kippusid ka mädanema minema.
Aga igatahes tasuks hiljem kanda kas hõbedast või kullast rõngaid, sest need "tavalised" sisaldavad niklit, mis võib väga kergesti allergiat tekitada ning kõrvaauk läheb mustaks, nagu must täpp on, ja see ka üsna kole, kui rõngast kõrvas pole.
 
Huviline 26. detsember 2009, kl 08.45
Ilu nõuab ohvreid! Vaadake Aafrika pärismaalaste pilte, terved puuhalud või teibad ninast ja kõrvadest läbi torgatud!
Ikka puhtalt ilu üärast!
 
Kalju 26. detsember 2009, kl 23.01
Mina oma tütre vastu küll nii julm ei oleks, et vägisi kõrvadesse auke teeks! Hoopis soovitaksin mitte iga narrusega kohe kaasa minna. Auku juurde teha on lihtne aga kui tulevasele mehele ei meeldi?
 
aq 27. detsember 2009, kl 14.32
Kui tulevasele mehele ei meeldi, siis pole ta tulevane mees. Mina ei sea nõudmisi ka mehele, et tal nt ei tohi olla keeleneeti või tätoveeringut (või ükskõik mida ta endale pannud on), sest mulle ei meeldiks, kui mulle selliseid nõudmisi esitataks. Inimest tuleb võtta sellisena, nagu ta on. Juhul, kui ei võeta, siis järelikult ei sobitagi kokku. Ei saa ju teise inimese tahtmiste või mittetahtmiste järel joosta :)
 
Kalju 27. detsember 2009, kl 21.53
aq 14:32 räägib tegelikult õiget juttu. Maitse üle ei vaielda. Lihtsalt augud ja needid - rõngad on üks tunnus mille järgi omale sobivat juba eemalt ära tuntakse!
Mina oma tütrele lihtsalt soovitaksin sellist tulevast kellele meeldivad rohkem ilma lisaaukudeta tüdrukud. Kui aga talle hakkavad meeldima teistsugused, eks siis laseb augud teha....

On vist üsna tõenäoline, et tätoveeritud mehele meeldivad rohkem ilusate kõrvarõngastega ja neetidega naised ja suuremate kõrvarõngastega tüdrukute silmis on mehisemad need kellel on tätoveering või mingi neet..
 
to Kalju 27. detsember 2009, kl 23.08
Enamus mehi on nii tähelepanematud, et ei märkagi tavaliste kõrvaaukude olemasolu, eriti kui seal rõngaid pole, samamoodi nagu nad ei märka tegelikult meiki ega suuda meelde jätta naise riietust. Selleks, et mees tähele paneks, peab kas üliseksikas või ekstreemne olema.
 
TIRTS 31. detsember 2009, kl 00.01
ma 17 ja pole kõrvaauke, hakkasin vaikselt mõtlema, et võiks ju lasta teha. nabaneet mul tehtud kõik räägivad, et kõrvaaugud pole valusad, ilmselt peab seal vähem valu olema kui nabaneedi tegemisel ?
 
Kalju 02. jaanuar 2010, kl 10.46
Naiste loogika. Kui mehed ei märkagi kõrvaauke ja riietust, miks siis naised riietust nii tähtsaks peavad?
Kui aga soovivad "mehe märkamist" siis on lihtsam ise mehele külge lüüa! Tuleb odavam.
Minu tähelepanekute järgi on need tuttavad naised, kes ei ole ootama jäänud naga leti peal sai vai ise ka aktiivsed olnud, saanud kõik paremad mehed kui ootajad.
 
Kosmeetik 02. jaanuar 2010, kl 19.22
Loomulikult on kõrvaaugu tegemine valutum kui nagaaugu tegemine. Kui püstoliga teha (ja praegusel ajal minu teada vaid püstoliga tehaksegi), siis klient kuuleb vaid üht klõpsu ja see on ka rohkem ehmatus kui valus. Kõrvarõngas läheb kõrvanibust läbi sekundi murdosa kiirusel, nii et isegi valu ei tunne. Pisut valulik võib olla hoopis esimesel õhtul magamine (kui sa magad küljega, ehk kõrv vastu patja).
Mingit vahet sellel ei ole, kas teha auk talvel või suvel. Isegi augustis võib teha, kuid suvel peab lihtsalt seda hoolikam olema puhastamisel. Vanuseliselt ei ole ka vahet, kuna kõrvanibud ju ei kasva. Oluline on see, et laps auke ise tahab. Sundida ei saa ega tohi!
 
TIRTS 03. jaanuar 2010, kl 02.43
Kuidas kõrvaauke puhastatakse?
 
Camme 03. jaanuar 2010, kl 18.48
mina sain kõrvaaugud lasteaia lõpetamise puhul.aga korra lihtsalt ehmatab (vähemalt mul oli nõnda).ja minule anti kõrvaaugu puhastaja :D lihsalt vatitikuga puhastad sealt agu ümbert.
 
lalal 14. jaanuar 2010, kl 12.02
Ma täpselt ei mäleta, millal minul tehti, aga eks ma kuskil 12-14 oli. Valus ei olnud, kohta ei mäleta, kuskil vanalinnas oli ja kõrvarõngasteks olid väikesed kullast pallikesed. Alguses oleks soovitav väiksemaid kõrvarõngaid, harjuma peab ju ka. Aga mina ei saagi midagi muud kanda kui ainult kulda. Nii kui midagi muud panen, nii tekivad "herned".
 
10.a 05. mai 2012, kl 18.41
Tegin talvevaheaja lõpus reedel. ma käin neljandas klassis. tegin salocentris 8€ eest. esimesel päeval kodus ringi karate kukkus tagus ära vägavalus tagasi panna. esimest kordA EI ole valus teha. teist korda natuke. ma otsisin täna teema üles et vaadata kas mul augud paranevad. mul juhtus se et kuld-rõngas(täpp hästi väikre)soonis kõrvalesta augu sisse, mäda tuli ja verd. vanemad käsivad kinni kasvatada.
muidu tuli mäda ja hõberõngastel läks ots valgeks. soovin edu augustamisel:)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!