Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
Poeg on ära keeranud
Rongaküla ema 13. detsember 2023, kl 09.04
Tere, minu poeg 17 aastane Albert on viimase paari kuu jooksul käituma hakanud täiesti mitteaksepteeritavalt. Ma olen tõsiselt mures tema pärast. Nimelt on ta hakkanud toetama täiesti ebatervislikku eluviisi ning muutnud oma välimuse täielikult. Ta juuksed on õlapikkused ja ta on juurde võtnud vähemalt 20 kilo, kodust välja minnes kannab ta veidraid kette ning kassikõrvu. Ma ei mäleta millal ta viimati pesemas käis. Kui ma olen üritanud temaga sellel teemal vestelda, räägib ta, et see kõik on normaalne ja ta meeldib endale sellisena nagu ta on. Lisaks sellele olen teda näinud aias looma moodi “4 käpaga” ringi jooksmas ja ütlemas, et ta mingi “pronouns” on ze ja zir või midagi selle taolist. Mina sellist käitumist enda koju ei luba, ta ei ole enam turvaline minu perekonnale. Palun keegi aidake mida teha
user_258ae7 13. detsember 2023, kl 21.32
Tere Rongaküla ema,
Minul tàpselt sama mure, jagan enda kogemust. Minu 12 aastane tütar, muidu vàga kena ja sümpaatne laps keeras hiljuti ära. Ta oli nii tubli laps, koolis olid kõik viied, lõpetas alati kiituskirjaga ja jàrsku tegi nagu kannapöörde ja làks lausa segaseks. Nüüd palub, et ma talle poest “kaelaehteid” ostaks, aga need ju puha koertele mõeldud. Ta ostis endale ka mingi saba. Lisaks on hakanud ta koera sööginõust sööma ja arvab nagu teie poegki, et pesemine pole vajalik. Kodus, kui talle midagi öelda, siis ta ainult haugub kõigi peale. Tal on ka kaks sõpra, kellega ta siis koos vàljas kàib ja koos haugub, kuid nende vanemad ei paista huvi tundvat. Nad nüüd otsustasid, et kool on lialt kurnav ja mitte vajalik. Mis mõttes!!! Minu plika on 5 aastat jàrjest lõpetanud kiituskirjaga ja nüüd viskab selle kõik nagu öeldakse vetsupotist alla. Minu arvates on asi selles TikTokis, ma olen nàinud küll mis veidraid asju ta seal vaatab. Ma tõesti enam ei tea mida teha ja mul on tõsine mure, kuid hetkel peab vist lihtsalt lootma, et tegu on ealiste iseàrasustega ja , et see möödub ise ning, et meie lastest sirguvad toredad ja viisakad lapsed.
Kuid sellegi poolest, kui kellegil on mingeid nippe kuidas seda protsessi kiirendada, siis jagage neid palun siin tsàtis.
Vastuseid ootama jáádes,
murelik lapsevanem.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati user_258ae7 13.12.2023 21.57.
moosirull 13. detsember 2023, kl 22.56
Tere armsad!
Ausaltöeldes ei mõista ma eriti, mida te mõtlete selle all, et lapsed on “ära keeranud”. Tegu on siiski teie endi roosinupukestega ja peaksite neid ja nende valikuid toetama! Eriti veel sellises vanuses, kus teiste arvamus väga korda läheb. Mu sõbrantsil oli sarnane juhtum. Poeg käis ja haukus päevad ja ööd ringi, kandis “naljaka” välimusega riideid ja isegi meikis. Muidugi ei puudunud igapäevasest stiilist ka saba ja kassikõrvad. Sõbrants mõtles, et läheb hulluks kuid siis otsustas pöörduda psühhiaatri poole ja sealt anti nõu, et pigem toetada last. Niisiis ostisgi ta hoopis kassikrõbinaid, joogitopsi ja kõike muud, mida ühel korralikul kassil vaja läheb. Nüüd räägib ta, et pole oma lapsega kunagi paremini läbi saanud kui praegu. Muidugi ütles ta ka seda, et laps on nüüd meestesse. Arvas, et see on mingi kõrvalnähtus ja see läheb varsti üle. No kuidas kellelegi! Kokkuvõtteks julgustan ma teid oma lapsi toetama! Loodan siiralt, et see lugu jäi teile kõrvu kõlama ja paneb mõtlema. Päikest Teie päeva!
Rongaküla ema 13. detsember 2023, kl 23.41
Tere taas!
Vabandage väga aga mina sellist käitumist toetada ei saa. Albert saab varsti 18 ja käitub nagu äsja sündinud metssiga. Hiljuti nägin feissbuukis ringi liikumas videot, mis oli tehtud tänaval neljal käpal jooksvast olendist ja ma võin vanduda, et midagi taolist kandis seljas minu Allu just täpselt video levimise päeval. Nutt tuleb kurku ausalt öeldes. Meie ühiskond muutub tagasi koopainimesteks. Lastekodusse ma enam teda panna ei saa, kas ma pean siis loomakaitsesse helistama või? Päris jahile ka ei tahaks nagu minna. See ei ole enam minu poeg, ma ei tunne teda ära. Niiet mingit toetamise juttu ma siin küll kuulda ei taha.
 
Joosepkana 15. detsember 2023, kl 23.25
mine kukele ronja laast >:(
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!