Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Autoabi
Ühesugustel rehvidel erinevad hinnad. Miks nii?
 
Kingpool 26. november 2016, kl 08.12
Muhvi pirukale oleks tarvis uued suverehvid osta. Mõtlesin need talle juba praegu ära osta, siis saan kevadel endale uued kingapoolikud soetada.

Ainult et ma ei mõista, miks on kolm ühesugust rehvi, ühes ja samas poes erineva hinnaga?
Näiteks Hankook Kinergy ECO K425 rehv maksab siin 50,69 eur https://www.rehviliider.ee/autorehv/hankook/kinergy-eco-k425/195-65-r15-91h-248782
siin 57,79 eur https://www.rehviliider.ee/autorehv/hankook/kinergy-eco-k425/195-65-r15-91h-431388
ja siin maksab seesama rehv juba 59,50 eur https://www.rehviliider.ee/autorehv/hankook/kinergy-eco-k425/195-65-r15-91h-442927

Ja seda ühes ja samas poes.
Ehk keegi minust targem teab mind valgustada? Miks see nii on?
Sammalhabe kindlasti teab seda asja, kuid ta läks metsa puukoort korjama ja ma ei saa tema käest küsida.
 
arvamusdiiler 26. november 2016, kl 09.02
Kas reklaami teema?
Vaatasin nende kodukalt ja seal on veel rohkem variante kui nimetatud kolm. Aga lisainfo on ka juures mis puudutab kiirus/koormusineksit n 91H, 91V või koguni 95T XL mis tähendab suurendatud kandejõudu. Lisaks on viiteid erinevatele automarkidele ehk autotootjad paigaldavad tehases oma autodele vastavaid rehve. Lisaks EU rehvimärgistused kütusekulu (säästlikkuse), märghaarduvuse ning mürataseme kohta. Samuti võib olla tegemist erinevatest partiidest rehvidega, vanemaid võidakse müüa soodsamalt. Arvatavasti uuematel rehvidel on on paremad näitajad, tootearendus toimub pidevalt ja tootjad on huvitatud kvaliteetsemaid rehve valmistama. Samas märgistused on tootja enda poolt määratud ja subjektiivsed. Mõni suvaline hiina rehvitootja võib märgistada rehve heade näitajatega kuid need ei pruugi tõele vastata. DEMO rehvid soodsate hindadega võivad olla mingid näidisrehvid või velgede peal olnud rehvid.
Kui teed valiku hinna järgi siis osta odavamad rehvid kui tahad raha eest võimalikult häid siis vali märgistuse järgi või küsi müüja käest. Ise ostsin talveks hiinas toodetud lamellrehvid (hinna järgi) mis ei ole juskui täpses mõõdus kuna paigaldus velgedel vajas 4,5 bar rõhku, st liiga palju ja rehv võib lõhkeda. Sõiduomaduste üle ei kurda kuna enamus linnasõit ja selle lume ning libedaga mis oli pidasid hästi. Lamellrehvidega võib ka suvel sõita ja fun'i mõttes ka siledaks põletada.
 
jah 26. november 2016, kl 10.32
lamellid ostab ainult loll ei ole neist asja ei talvel ega suvel
 
vahet pole 26. november 2016, kl 10.56
Tõesti pole vahet kuidas puusse või kraavi sõita, naastudel on ainult jäljed sees aga põhjus see, et tihend lekkis
 
Kingpool 26. november 2016, kl 13.41
Ei ole reklaami teema.
Tegelikult olen esimest korda autole uusi kummikuid ostmas ja mul on tunne, et ma vist ei tea veel kõike mida peaks teadma enne kui uued rehvid tellin.
Sellepärast küsisingi enne nende ühte marki rehvide kohta millel erinev hind juures.
Nüüd tean seda et rehvidel on niiöelda "parim enne", mis on umbes 2 aastat, peale mida hakkavad rehvid tasapisi "kuivama" ehk et rehvid hakkavad hapramaks muutuma, kumm muutub kõvemaks justnagu plastik ja mikropraguneb lõpuks auto all.
Lugesin, kus rehvimüüjad müüvad isegi 6 ja enamgi aasta vanuseid rehve tutikate pähe. Ja nad näevadki tutikad välja, kuid nendega sõites on oht et nad lõhkevad sõidu ajal.
Rehvi valmistamise nädala ja aasta on rehvi tootja rehvile ära märkinud, kuid millegipärast netipoed ei avalda müügis olevate rehvide valmistamise aega. Ja see vist pole ka seadusega reguleeritud (seda ma täpselt veel ei tea).
Niiet kui ma tellin netipoest uued rehvid, siis nad võivad ju mulle saata näiteks 4 aastat kusagil laos vedelenud rehvid ja ma ei saa neid neile tagastada, kui seadused seda ei reguleeri.
Tegelikult lootsin et siin keegi valgustab mind selles osas, et kui suur on risk, et netipoest rehvid ostes saadetakse ostjale näiteks "aegunud" rehvid, kusjuures hind päris uutest niiväga ei erinegi. Nägite ju isegi, kui väikesed olid hinnavahed nendel rehvidel tolles netipoes.

Jah, kindlasti toimub rehvitehases pidev tootearendus ja vbl uued rehvisegud on kallimad kui vanemad, tõstes rehvide lõpphinda. Aga kust mina seda teadma peaksin? Nimetus on neil ju ikkagi üks ja seesama. Ja rehvimüüja pole justnagu kah oma müügisolevate rehvide juurde märkinud et näe, need on nüüd parema seguga kui need teised. Ah et mida kallimad, seda paremad? Mis siis, kui rehvide müüja lihtsalt petab?
Rehvide valmistamise aeg peaks kohustuslikus korras olema netipoodides müüdavate rehvide juures välja toodud.

Võibolla ma mõtlen nüüd natuke üle selles rehvide "parim enne" osas. Võibolla tänapäevased rehvid säilivad paremini. Päris värsket infot ma selle kohta netist veel leidnud ei ole.

Andke siis lollile nõu - kuidas selle asjaga on? Kas ma mõtlen üle?
Kas on kellegil üldse probleeme olnud "uuena" ostetud rehvi puhul, et see on ülemäära kiiresti ära kulunud või siis on külgedelt pragunenud enne rehvi eeldatava eluea lõppu?

Netipoest on neid ikka suuresti mugavam osta kui poodi kohale minna ja seal poesaalis valima hakata. Kuid poes saaks näha rehvi küljele pressitud valmistamise aega, mida netipoes näha ei ole.
 
ütlen ausalt 26. november 2016, kl 15.03
Kui sa oled naine siis mõtled üle. Juhul kui oled mees siis kõlab viimane jutt masendavana. Soovitan, et osta rehvid kauplusest või esindusest kus need kohapeal olemas ja saad enne ostu sooritamist oma silmaga veenduda valmistamisajas. Sinu soov on idealistlik aga keegi ei loo sellist seadust mis käsiks igale rehvimüüjale juurde märkida tootmisnädala. Milleks üldse põdeda pseudoprobleemide pärast?
Tegelikult sa teed ise juba eos vea kui ostad suverehve pool aastat ette. Osta parem kevadel ja vali siis omale kõige värskemad rehvid mis turul saada.
 
Kingpool 26. november 2016, kl 15.42
Praegu on mul selle jaoks raha. Võiksin küll jah kevadel osta, kuid ennast teades kuluks mul see raha kevadeks mujale ära.
Tundub et ma siis mõtlesin üle. Tellin netipoest ära. Loodan et mulle ei saadeta mingid hapuks läinud 4+ aasta vanused rehvid.
Kui rehvid käes, siis annan siia kah teada, millised sain.
 
sass 27. november 2016, kl 22.14
Ei saada sulle keegi mingit rämpsu , ei tasu muretseda . Rehvid ongi praegu odavad ja allahindlusega müügis . Ära ainult kõige odavamaid hiina plastmass rehve osta .
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!