Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Autoabi
auto ja õlitase
 
marelle 19. detsember 2016, kl 10.21
läbisõidetud kilomeetrite järgi peaks meie autol tulema õlivahetus järgmisel kuul. aga nädal tagasi hakkas põlema tuli et õlitase madal. valasin natuke juurde, ei oska öelda palju täpselt. jälle hakkas sama tuli põlema, valasin juurde mingi 0,3 liitrit, mis veel kankus alles oli ja järgmisel päeval hakkas jälle sama tuli põlema. kas nüüd võib arvata et autol on midagi tõsisemat viga, kuna lisasime õli et oleks selle max-min märgi vahel tase, aga juba ühe päevaga hakkas jälle tuli põlema ...? auto alla küll midagi ei ole tilkunud et silmaga näha oleks.
 
Vana autojuht 19. detsember 2016, kl 12.36
Tasuks minna varem juba nüüd õlivahetust tegema,siis selgub ka põhjus,sest neid on mitmeid.Põleva kontrolltulega sõita ei tohi,õigemini peaks koheselt mootori seiskama.
Maaks 19. detsember 2016, kl 13.32
Tuli tuleks, aga mida õlivarras näitab? Ja mis auto ja kuidas see õli tuli välja näeb?
Punaste tuledega armatuuris jah sõita ei tasuks.
 
Erki 19. detsember 2016, kl 21.35
Milline see tuli on, kas õlikann, mis on õlirõhk või mingi muu õli tõli?
Kas õlivarda peal püsib tase normis? Kui seal on normis, siis õlivähesuse probleem ei ole ja on probleem muus ja kui tuli jätkuvalt põlen ja tähendust ei tea, tuleks teenindusse pöörduda.
 
Automaakler 18. veebruar 2017, kl 19.53
Sõltuvalt autost, siis rusikareeglina kehtib regel,et kui süttib kollane, oranž hoiatustuluke,siis tuleb võimalusel seisma jääda, visuaalselt üle vaadata, ega kusagilt paista midagi kahtlast (lekkeid, purunenud osi vms) ja võib sõitu jätkata remonditöökotta. Kui süttib punane hoiatustuluke, siis tuleb sõiduk esimesel võimalusel seisma jätta ja edasiste kahjude ära hoidmiseks puksiirida remonditöökotta. Õlituluke võib olla kollane või punane, sõltuvalt rikkest. Kollane tuli hoiatab liiga madala ja osadel mudelitel ka liiga kõrge! õlitaseme eest Punane hoiatab siis,kui õlisurve on nt. kadunud või andur ei suuda seda tuvastada. Õlitase võib tõusta üle normi nt. diiselmootoriga autodel, kui tahmafiltri sundpõletust lühikeste sõidetud otsade tõttu lõpuni ei viida.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!