Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Autoabi
kas lasete?
 
pipi 12. märts 2017, kl 20.42
Parklas astub ligi mees ja palub, et sõidaksin ta auto juurde ja aitaksin "krokodillidega" tema autot käivitada kuna ta aku tühi. Olen kuulnud,et tänapäva autosid ei tohi niimoodi käivitada,elektroonika värk?
 
oh 12. märts 2017, kl 21.52
Jep, mina olen alati eitavalt vastanud. Mingi arusaamatu "aju", millest räägin:) Pole aimugi, aga mees kunagi ühe auto kohta nii ütles, et aju võib peesse minna ja rohkem pole mõelnudki, automaatselt ütlen ei. Kuigi see võis ju olla vaid see üks auto kümmekond aastat tagasi.
Maaks 13. märts 2017, kl 08.52
Ei ole ikka päris nii, et paned krokodillid külge ja kohe kõik peetis, aga ega see ei olegi kohustuslik.
Ise olen võimalusel ikka abistanud (kuigi seda ei ole just tihti ette tulnud) ja ei ole ühegi auto elektroonikaga mitte midagi juhtunud.
Kui krokodillid ühendada seisva mootoriga, esmalt mõlema auto +(tavaliselt punased) klemmid, seejärel doonorauto - ja lõpuks surnud akuga auto mootori mingi kronstein, siis ei tohiks mitte midagi halba juhtuda.
 
erik 13. märts 2017, kl 16.28
Ükskord aitasin ja rohkem ei tee seda enam kunagi, sest see auto ei läinud käima, muudkui käias ja käias nii, et minu auto juhtmed hakkasid kärssama, ühendasin lahti ja minu auto ei läinud ka käima, lasin maha jahtuda ja siis alles käivitus. Viga oli võibolla ka selles, et oleks pidanud auto käima jätma kui teist aitasin.
 
viimasele targale 14. märts 2017, kl 17.39
loogish et auto käima peab:)
Maaks 15. märts 2017, kl 08.28
"loogish et auto käima peab:)"
Ei ole päris nii! Kaablite ühendamise ajal peaks seisma, siis paned enda oma käima ja lased natuke aega laadida ja kui tahad eriti turvaliselt toimetada, siis käivitamise ajaks paned jälle seisma.
Siis ei saa küll midagi peeti minna.
 
oma joppe 30. märts 2017, kl 12.45
Normaalseid kaablid pead ise tegema.
Need poes müüdavad saastad ei lase piisavalt voolu läbi.
Istud ja jõristad 30min nagu napakas, et mingi pann käima saada.
Särtsu tasub küsida mõne vanema diisliga mehe käest.
Mootori pöörded võiks ka kõrgel hoida.


Kui ikka aku peet, siis võiks juba uue osta.
Lased auto aju lolliks selle peediga koonerdades.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!