Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Autoabi
Millisest punktist hakkab "takso" raha tiksuma?
 
Sõitja 11. mai 2017, kl 09.10
Kui tellin endale erasõiduki koos juhiga, et teha üks sõiduots, siis kustmaalt hakkab minu jaoks nö raha väljkäimine tiksuma, minuni on autol sõita 16 km. Kas juba siis, kui autojuht hakkab minuni nö tühjalt sõitma või siis kui mina autosse istun ja oma teekonda alustan. Ja kas nö taksoteenuse raha arvestatakse ainult küttekulu järgi (palju kulub teatud km peale kütet), või ainult km hinna järgi(oletame 0,20 km kohta), või ütleb autojuht suvalise summa, et maksad ja kõik, kui ei maksa, siis otsigu muu sõiduvahend. Kuidas need asjad tavaliselt käivad?
 
Sõitja 11. mai 2017, kl 09.21
Et kas sõidutasu sisse loetakse ka autojuhi tühisõitu minuni ja pärast minu juurest lahkumist autojuhi enda koju? Mind ju autos pole enne ja lahkudes ka, kas peaksin siis tühisõidu eest maksma?
Maaks 11. mai 2017, kl 11.30
Erasõidu korral (mitte taksoga) on asi poolte kokkuleppel. Lepid juhiga eelnevalt kokku kust kuhu ja kui palju eest :-)
Ei ole vist eriti mõeldav, et juhul kui naaber tahab, et ma ta autoga naaberlinna viiksin (näiteks 50km) ja tahab maksta 20s/km ühe otsa eest. Mina peaks seda "teenitud" 10€ liiga väikseks rahaks, et 1,5h ja +7L bensiini (~8...8,5€) ära kulutada.
Taksoga lihtne - tellid takso 12:05-ks näiteks Karuputke 3 aadressile, siis hakkab 12:05 see ajatariif jooksma samal ajal kui sa toas alles palitut selga ajad. Kui aga 12:05 istud autosse ja ajama panete, siis hakkab jooksma km tariif. Takso tühisõitude eest ei maksta (linnas vähemalt, Kapa-Kohilas võib-olla teised kombed).
 
Sõitja 11. mai 2017, kl 11.55
Mulle ongi arusaamatu see, et elan linnast väljas 12km, aga autojuhi tellin veel teiselt poolt linna 4 km, see teeb kokku 16 km minuni jõudmiseks , kas see on loogiline, kui küsitakse tasu juba selle 16 km eest.
Maaks 11. mai 2017, kl 13.41
http://www.tulika.ee/kkk
"Takso tellimisel aadressile väljaspool Tallinna käivitatakse taksomeeter kliendi juurde sõites linna piiril. Seda juhuks, kui klient soovib sõita veel edasi, mitte Tallinnasse tagasi. Kui sõidu sihtkoht asub Tallinna piirides, tühistab taksojuht taksomeetri näidu ning lülitab uuesti sisse koos kliendiga sõitu alustades."
 
Sõitja 11. mai 2017, kl 15.03
Mu postituses pole midagi pistmist taksoga, vaid inimese isikliku autoga. Sündmus ise leiab aset L- Eestis. Aga siiani pole õiget vastust saanud.
Maaks 11. mai 2017, kl 16.35
Et mis vastust sa siit siis ootad? Ja miks see vastus sulle ei sobi :-)
"Erasõidu korral (mitte taksoga) on asi poolte kokkuleppel. Lepid juhiga eelnevalt kokku kust kuhu ja kui palju eest :-)"
Sinu hüpoteetilise (mitte takso) sõidu toimumiseks on 2 võimalust:
Plaan A: Sa maksad täpselt niipalju kui küsib auto juht/omanik (või ta lihtsalt ei tule sind sõidutama)
Plaan B: Leiad mingi teise auto/juhi kelle hind (odavam) on sulle vastuvõetavam.
Kui plaan B ei tööta, siis pöördud tagasi plaan A juurde.
Alati jääb ühistranspordi võimalus, aga eks sa ise tead paremini kus, kuidas ja kunas teil L-Eestis need bussid käivad.
 
Sõitja 11. mai 2017, kl 17.48
Teema läks lukku! Tänud kommenteerijatele!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!