Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Autoabi
Automaat ja manuaal
 
stick 03. juuli 2017, kl 10.10
KAs keegi oskab seletada, miks on nii, et automaatkastiga auto võtab rohkem kütust kui manuaaliga. Automaat peaks ju olema juba sätitudki tehase poolt optimaalsena. Pigem on ju inimene see mitte masin, kes käiguvahetust ei tee optimaalselt, parimal võimalikul viisil ja kes eksib. Seega peaks just manuaaliga olema kütuse kulu suurem. Miks nii ei ole?
 
Au to Juht 04. juuli 2017, kl 08.38
Automaate on erinevaid. Klassikalisel automaatkastil (kõige levinum lahendus, siduritega) on sisemised hõõrdekaod suuremad. Ka on kast külmaga juba jäigem. Robotkasti puhul on tegu olukorraga kus manuaalil vahetab käike elektroonika. Siin olulist vahet pole. Variaatorkastil (nissanil ja nüüd ka renaultil levinud kast) on aga sisetakistus väiksem kui manuaalil. Ise sõidan sellise automaadiga ja kütusekulu üle ei kurda.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!