Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Autoabi
Algaja autojuhi dilemmad
eid_159c42580be42c 21. september 2018, kl 09.45
Selgitage nüüd täiskasvanud inimesele, kuidas ikkagi liikluses õige käituda on. Lube tehes ja eksamil käies, pidin piinliku täpsusega jälgima kõiki liikluseeskirju. Ja nüüd kui load käes on, olen ma iga päev järjest suuremas hämmingus.
Alustame Tammsaare tee pikendusest. Seal on suured ilusad 70ne märgid üleval mille all on lisatahvel 19:00-7:00. Mäletan, et paar kuud tagasi õpetati autokoolis, et sellisel juhul ei tohi seal hommikul kell kaheksa sõita kiirusega 70km/h. Kiirus peab olema 50km/h. (ehk siis jälgides lisatahvlit märgi all).
Mina olen igal hommikul ainuke loll, kes seal viiekümnega sõidab. Nagu reaalselt ma arvasin, et inimesed ei näe seda lisatahvlit. Kuni. Ühel hommikul sõitis minu taga politseiauto ja me liikusime koos ühtlases liiklusvoos. Ehk siis kõik meie ümber sõitsid kiirusega 50km/h.
Päriselt!?! Korraga teadsid kõik juhid millised reeglid seal on.

Sama kehtib ka Järvevanalt tulles raudteest üle sõites. Ma reaalselt olen seal on viiekümnega kõigil jalus.

Teine teema. Jah. Ma sain load kätte ja olen tegelikult sõitnud juba mõnda aega, aga uskuge, aegajalt juhtub, et mu auto sureb välja. Ja muide. Ma näen aegajalt kuidas auto suretavad välja ka kogenud juhid. Aga kas siis peab sellepärast ennastunustavalt signaalitama? Millisesse ohukolda ma sel hetkel kellegi panin, kui ma valgusfoori alt minema ei saa? Ma ei ütle, et see juhtub iga foori taga ja koguaeg. Aga juhtub. Visaku nüüd kivi see, kes sünnist saati on sõitnud nii, et manuaalkastiga autot kordagi välja ei sureta. Tõenäoliselt on olemas selliseid geeniuseid, aga mina olen kõigest täiesti tavaline eesti naine.

Kolmas teema. Teeremondid. Oeh. Me kõik armastame neid eks. Tavaliselt kaasneb teeremondiga ka teravad asfaldiääred. Kas siis kuskile üles või alla sõidud, mingid suvalised augud jne. Minu igapäevasele teele jääb üks selline koht ette, kus mul on kahju autoga sellest ääres üles sõita 50km/h. Ma tõesti väga armastan oma autot ja ei tahaks olla paari kuu pärast kuskil remonditöökojas. Ehk siis võtan selleks hetkeks hoo maha. Paar päeva tagasi oli minu kõrval, teises reas veel üks auto, mis samamoodi tegi ja meid mõlemaid kostitati helisignaalidega. Tõesti?!?! Kas teiste inimeste autod ei lagune? Ma ei ütle, et minu oma kohe juppe kaotama hakkaks. See on korralik masin, aga ma tahaks, et see nii ka jääks.

Kokkuvõtteks. Mitte keegi meist ei ole autojuhiks sündinud ja kõik on kuskilt alustanud. Palun kannatust õppesõitu tegeva auto taga ning vahtraleht ei lähe tumedamaks roheliseks kogemusega. See on koguaeg ühte värvi roheline. See tähendab, et roolis istub võibolla esimest päeva sõitev või siis juba homme kaks aastat täis saava kogemusega juht. Palun kannatust!

Ma ei värise roolis, ega olegi kõige saamatum. Lihtsalt mõnes kohas jääb veel kogemusest puudu.

Ma olen üle 30 aasta sõitnud bussidega ja nüüd, kui mul on load, ei jõua ma ära imestada. Kuhu teil autojuhtidel nii kiire on? Mida te mulle soovitate, et kas järgida liikluseeskirju või siis liituda ühtlase liiklusvooga? Ja kui ma nüüd ühtlases liiklusvoos trahvi saan, siis kes teist, kiirustajatest, selle kinni maksab?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!