Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Autoabi
kas kasutus- või kapitaliliising?
 
inga 05. november 2003, kl 12.21
plaanin endale ühe väikse auto liisida. mis te arvate mida oleks kasulikum võtta, kas kasutus- või kapitaliliisingut? kasutusliisinguga on võimalus mõne aasta pärast uuema auto vastu vahetada, kuid hiljem ei ole endal midagi, maksad nö tühja. kapitaliliisinguga saad hilje auto endale kuid kas on sellel mõtet? pole tõenäoline et seda pärast maha saad müüa ja mis hinnaga...
mida teie teeksite/olete teinud?
tänades
 
alu 05. november 2003, kl 12.29
yldse ei võtaks liisingut-vaata, mida see auto või siis selle kasutamine yhel või teisel juhul Sulle maksma läheb. sissemaksu eest saad osta tõenäoliselt auto, mida saad enda omaks pidada, ei pea ostma sellele kalleid kindlustusi, hooldusi...
 
inga 05. november 2003, kl 12.39
jah, 35000.- eest saaks juba auto tõesti, kuid pole kindel, kas siis remondi peale rohkem raha minema ei hakka? mees just müüb üht poolpidust autot 94 a oma 35000.-, kuidagi ei raatsiks raha sinna alla panna...
uue autoga so enam-vähem uue autoga vast võib kindel olla, et mingeid üllatusi ei ole, hoolduses on ju auto ajalugu olemas ja näeb, mis eelnenud perioodidel tehtud on.
 
inga 05. november 2003, kl 12.41
kuid selles, alu, on sul õigus, et liisinguga tulevad lisakuludena veel kallid kindlustused juurde küll :o(
 
Miks 05. november 2003, kl 15.39
just kallid kindlustused? ise saad ju pakkumisi vaadata? autoga on sama lugu mis yxkõik millise tehnikaga. praegu tundub uus ja ahvatlev, aga mõne aasta pärast ei saa sa seda ilmaski niimoodi maha myydud et endal mingit kasu oleks asjast. muidugi va juhul kui omad autot sedasi, et spidomeeter edasi ei liigu. igaljuhul on mõtekam kasutus, tuleb midagi uut ja paremat, vahetad ringi jne. ise oman praegu sedasi kolmandat ja ei kurda mitte yldse.
 
alu 06. november 2003, kl 09.25
miks:
no vaata igayhe rahalisest seisust hinnang kindlustuse maksumusele ju-kui kasko aastamakse korraliku uue auto eest võib olla samapalju, kui loo autoril on võimalik teha auto sissemaksuks liisingule...ja võttes kasutusrendi, maksad samapalju sisse, aga kaotad kõik, kui paned autoga matsu ja kindlustus selle pangale välja maksab.
 
Pille 06. november 2003, kl 11.28

pigem kapitalirent. Siis jääb auto pärast sulle.Teatud mõttes varandus.
 
miks to alu 06. november 2003, kl 16.43
ja kui on juba selline probleem nagu kirjeldasid, et algul hoiad enda arust raha kokku, aga pärast pead ju selle laksu teinud auto ära ikka parandama. see võtab ka raha. ja avariilisena saad aint yliodavalt maha myya, muidu lihtsalt ei tahagi teda keegi.
vana auto ei ole kellegi varandus. pigem õnnetus. kui varandust tahetaks, siis oleks mõtekam oma raha stabiilsema väärtusega asjadesse investeerida.
 
alu to miks 06. november 2003, kl 17.26
miks peab laksu saanud auto ära parandama, kui see näiteks on otsustatud juba kindlustuse poolt välja maksta, sest rem. on majanduslikust kyljest mõtetu?...ei pea ja kui vaadata laksu saanud autode oksjonihindu, siis need kyyndivad vahel terve auto väärtuse ligi...
sellega olen nõus, et vana auto pole varandus. kuid samas on ta ju liikumisvahend, nagu uuski auto...kui pole tegemist harrastussõidukiga muidugi. lisaks sellele-uus auto on uus kuni poe ukseni, ta väärtus kukub esimesel aastal kuni 30% ja kahe esimese aasta jooksul jääb kusagile poole peale uusväärtusest-ja siis on ta juba vana auto niiehkteisiti, mitte oluliselt parem kymme aastat vanemast autost, mis on juba väärt oma hinda...
*muidugi, kõik sõltub konkreetsest autost, kuidas teda on peetud/hooldatud /sõidetud.
 
Lota 06. november 2003, kl 17.54
Miks ei saa sa kasutusliisinguga autot endale??? Sa saad ja valida, mis % sa tahad jätta auto hinnast jääkväärtuseks. Näiteks jätad 10% jääkväärtuseks, tasud selle ära liisingu perioodi lõppedes ära ja oledki autoomanik.
Mina isiklikult valisin auto järelmakse, kuna ostsin auto eraisikult, siis ei olegi muud võimalust, see on sarnane kapitalirendile, ainult vahe on sellest, et eraisikult ostad ja siis ei lisandu ka käibemaksu hinnale.
 
alu 07. november 2003, kl 08.44
Lota, saad kyll endale...jutt oli sellest, mis saab siis, kui liisinguperioodi vältel(algul) juhtub tulema totalloss, ehk siis kindlustus maksab auto pangale välja...
 
Lota 13. november 2003, kl 22.36
No inga oma teemaalgatuses ei puudutanud üldse seda, milleks see teema siin arenes.
Tema lause oli: kasutusliisinguga on võimalus mõne aasta pärast uuema auto vastu vahetada, kuid hiljem ei ole endal midagi, maksad nö tühja.
Ja mina vastasin et ei maksa tühja.
 
de facto 15. november 2003, kl 21.40
On auto, mida liisides pole hiljem probleem maha müüa - Volvo. No ON hea auto!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!