Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Autoabi
pidurid
 
naine 11. november 2003, kl 18.58
Mida tähendab, kui pidurid kriuksuvad? Mis jupp putitamist vajaks?
 
rein 11. november 2003, kl 19.07
klotsid kulunud vast
 
jorss 11. november 2003, kl 23.30
Ei pea olema kulunud, puhasta ära, aga see ei pruugi aidata. Osa tootjate klotsid jäävadki kriuksuma, materjal lihtsalt selline.
 
alu 12. november 2003, kl 09.15
...sõltub autost-osadel on ette nähtud klotsi ja silindri (sry, tehnikajutt:)) vahele selline kergelt elastne vaheleheke, mille nimi oligi "kriukisusummutaja". leidub piduritarvikute kataloogideski koos muude vidinatega. aga enamus meie kuulsatest mehaanikutest pole sest kuulnudki ja pakuvad abinõuna jälle uusi klotse ja kettaid, ehkki vanad pole kulunud poolenigi:(
iselugu muidugi tagapiduritega, kus osadel mudelitel veel trummelpidur-seal tuleks yle välja vahetadad klotse hoidvad vedrud, mis on ilmselt aja jooksul ä väsinud.
 
Autoinsener 12. november 2003, kl 16.41
Kuna oled naine,siis ära ise remontima asu ja külasta autoservist.
 
Naine 12. november 2003, kl 21.26
to Autoinsener:

Aga et kui mees, siis roni kohe auto alla või?
Ise olen küll oma auto kergemad tööd ära teinud, piduriklotsidele (trumlite kallale ainult minna ei julenud) lisaks ka radiaatori vahetanud (rääkimata õli ja õlifiltri vahetusest). Samas kui mu vend käis isegi akut servises vahetamas :).
 
ninnu 13. november 2003, kl 15.20
Müts maha Naise ees....

Ohh, oleks omast käest võtta selline alu sugune (aga elusuuruses) nõuandja, teaks vähemalt mida autoservises nõuda...
 
Mark 13. november 2003, kl 15.35
Kirjelda, millise autoge tegemist on? Erineval autol erinevad ravimid. Siis saab ka nõustada.
 
alu 13. november 2003, kl 16.33
kysi aga julgesti, ninnu, egas see elusuuruses nõuanne parem pole, kui siin:)
 
NAINE 13. november 2003, kl 17.33
Tohohh, mingi naine on siia veel siginenud. Mina küll ise radikat vahetada ei oska. Tänks vastajaile, vahetan piduriklotsid välja.
 
ninnu 14. november 2003, kl 16.08
Vaata alu, alati ei ole võimalik joosta arvuti taha küsima. Aga aitäh sellegi poolest!
 
jorss 15. november 2003, kl 19.16
See vidin ei ole kriuksusummutaja vaid on selleks et klotsid ei koliseks. Ketaspiduril teatavasti klotside tagasitõmbevedrusid ei ole vaid klotsid eemalduvad piduripedaali vabastamisel tänu ketta viskumisele(õrn viskumine on ette nähtud ja normaalne), klotside liigne eemaldumine piiratakse kolvi mansettidega, niimoodi tagatakse normaalne pilu klotsi ja ketta vahel(mansetid ühtlasti takistavad ka õli väljumist pidurisilindrist). Et klotsid ei koliseks kolvi ja ketta vahel, selleks ongi see "vidin", ühtlasi hoiab ta ära soojuse kandumise silindritele(mida soojem on piduriõli, seda kehvemini pidurid toimivad).
 
Vol 21. november 2003, kl 23.36
to: jorss
Omapärane arusaamine piduriklotside eemaldumisest piduripedaali vabastamisel. Kas uue ja mitteviskuva kettaga klotsid jäävadki peale? Kas mitteliikuva autoga pidurdamisel jäävadki klotsid peale? Tagastuvad klotsid ikka kolvi ümber oleva kummimanseti toimel. Õli survel liigub kolb väljapoole. Kummimansett liigub ka surve mõjul natuke kolbiga kaasa. Surve kadumisel jääks kolb sinna kuhu ta sattus, nt seisva auto korral. Kummimansett aga liigub tänu oma elastsusele tagasi ja veab ka kolbi natuke tagasi. Seda on kerge kontrollida, kui seisva ja korras piduritega autol piduripedaali vajutada. Piduripedaali vabastamisel on tunda, et klotsidel tekib väike loks st pidurikolb liikus kummimanseti abil tagasi. Loks on väike, kuid käega katsudes kergesti äratuntav. See on hea võimalus näpuga katsuda, kas pidurikolbid liiguvad normaalselt nt talvekummide allapanekul.
"vidina" ja kriuksumise jutt on muidugi õige.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!