Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Autoabi
signal. ja immo.
 
naine 26. november 2003, kl 12.23
kui turvaline on immobilaiser ja signalisatsoon autol. Nii palju autosid varastatakse, kas nendel siis lihtsalt ei ole signalisatsiooni ja immobilaserit või saavad pätid lihtsalt nendes asjadest ka jagu?

*hämmingus

küsimus tekkis seoses sellega, et lugesin siit delfist, et lepiksonil varastati koduhoovis kallil audil rattad alt, sellisel autol ju kindlasti on turva-atribuutika peal..?
 
kiks 26. november 2003, kl 12.36
ei signa ega immobilaiser anna sulle 100%-list garantiid varguse vastu, kuid teevad varaste elu raskemaks küll. Seega ka tõenäosus ohvtriks langeda peaks vähenema.
 
kratt 26. november 2003, kl 13.37
on mitu varjanti. enne varastatakse võtmed taskust ja siis auto või signalisatsioon võetakse vastava seadmega maha ja lukud titaanvõtmega katki ja jälle minekut jne.
 
kuku 26. november 2003, kl 14.09
on olemas ka koodiga immobilaiser, et kui võtmed varastatakse, siis kohe ära ei saa ajada autot. mul on selline.
 
alu 26. november 2003, kl 14.17
mitte ykski immo ega signa ei takista rataste vargust, a tõhusaks abiks saavad olla "salapoldid"...mida-arumaisaa-ostetakse autole alla kallid v/veljed, lastakse esinduses paigaldada, aga neid ei raatsita osta? kulutus a 300 eeki. ja siis makstakse omavastust kaskos, laenatakse rattaid, sebitakse uusi...
sõltuvalt signast võib auto kyll kisama hakata, kui rattaid talt ära opereeritakse ja kõigutatakse, a see võib omanikule jääda kuulmatuks sygavas unes ja yldises tähelepanematuses, sest kisavaid autosid niigi igalpool:)
 
naisjuht 26. november 2003, kl 14.46

naiivitar,signa ja immo on ainult algajate varaste tõkestamiseks.

Signat saab niimoodi maha võtta,et piuksu ka ei tee.Ja immode koode on võimalik raadio teel traceida.

Pealegi on signasid mitut tüüpi-mahuanduriga ja löögianduriga või mõlemaga. Kui masinal juhtub olema vaid mahuandur,siis võib vabalt rattad alt ära keerata ilma et signa üldse tööle hakkaks.

rataste varguse vastu on kõige parem osta komplekt turvamutreid,mida ainult spetsvõtmega lahti saab-iga võti unikaalne.

ärandamise vastu aga teha autosalongi salalüliti,mille vajutamisel masin käivitub ja mille asukohta teab vaid omanik ise.
 
naine 26. november 2003, kl 16.43
tänud vastajatele, aga järgmised küsimused

to alu : mis need salapoldid on.. ja kas neid saab mõni meesterashvas ka ise peale panna, ja kas ma poest küsingi kohe nii salapoldid?

to naisjuht:
kas immobilaiser iseenenst ei ole juba see, et on kusagil salalüliti peidetud ja siis selle "tabletiga" sinna vastu minnes auto käivitub?

ma signa peale väga ei loodagi, aga arvasin et immokas on " kõva sõna"..

ja veel.. kui ma nüüd autole signat ja immokat peale tahan panna, mida ma siis jälgima pean pakutavatest pakettidest.. ma saan aru, et signal peaks siis olema nii mahuandur kui löögiandur... mis veel?

ette tänades
 
kuku 26. november 2003, kl 16.54
mul autol on peal ka kallutusandur, mis reageerib auto kallutamisele alates 0,7 kraadist. et autot ei jõua maast lahtigi tõsta, kui juba hakkab karjuma.
 
abix ehk 26. november 2003, kl 21.44
signa+immo nimega 'MANGOOSE' on üks parimaid,suht kallis aga tasub ära.
 
vxc 27. november 2003, kl 09.34
to: kuku.
Sellest saadakse ka jagu, nimelt tõstetakse auto neljast nurgast korraga üless ja rattad läind.
Kogemused.
 
kuku 27. november 2003, kl 10.49
Mongoose on õige, ja minu meelest ei ole see küll hea kaup!
 
alu 27. november 2003, kl 11.44
salapoldid-salamutrid. siis sõltuvalt automargist, kas rattad on kinnitatud telje kylge poltide või mutritega ja õigeid/sobivaid myyvad reeglina kõik rehvifirmad, tarvikupoed vastavalt kataloogile. ja kylgekeeramisega saab kindlasti ka hakkama naisterahvas, kuna see seisneb lihtsalt yhe olemasoleva kinnitusmutri/poldi väljavahetamises. niiet kysi poest salapolte või rattavargusevastaseid mutreid, vaadatakse kataloogist õiged välja ja kindlasti selgitatakse ka, kuidas need kylge saaks:)
 
naine 27. november 2003, kl 13.25
to: alu... tänud sulle ! :)
 
suslik 27. november 2003, kl 21.29
ära väga selle immo peale ka looda. see katkestab teatud ahelad, näit. starteri või bens.pumba jne., varjante on mitu, kuid kellel ikka väga vaja on ja nats aega ka see veab otse juhtme ja ikka on auto läinud
 
jorss 27. november 2003, kl 21.34
Rehvitöökodades küll nähtud, et salapoldi unikaalne võti kodus, sellepärast aga vahetamata küll pole rehvid jäänud.
LUKK ON LOOMA VARI.
 
naine 28. november 2003, kl 08.54
aga ikkagi.... missugust signat ma peaksin vaatama... kas rohkem seda löögianduriga või mahuanduriga...või eksisteerivad need mõlemad asjad ka koos?
 
jorss 28. november 2003, kl 09.20
Delfi avalehel on naistelehe kõrval autoleht, sealt võtad foorumid, all vasakul on otsing, märksõnaks paned signalisatsioon või alarm. Lihtsalt ei viitsi siia kõike ümber trükkida.
 
naine 28. november 2003, kl 13.39
aitüma .. nüüd juba avastasingi selle teise foorumi seal :)
 
alu 01. detsember 2003, kl 09.27
jorss, jaa muidugi, ä pane yldse salapolte, rattamutreid pane ka ainult kaks-seisavad all kyll ja vargapoistel ka lihtsam. ja immot ega signat pole ka mõtet panna, nagunii viiakse ära ju:)
 
muig 08. detsember 2003, kl 02.38
täielik lammas ikka
 
mees 22. detsember 2003, kl 20.51
Autole pane peale signa(kald-mahu-liikumisandur)+immo(puldist juhitav) ja veel salalüliti,ratastele turvapoldid ning ööseks valvega parklasse ja magad rahus!
Võtmed alati taskus ja käsi peal,siis ei varastata ka!
 
... 30. detsember 2003, kl 17.52
Löögianduri kohta oskan ka nüüd kiitussõnu öelda, sellepärast, et meil sõitis mingi suur auto minu väikese auto külje lõhki nii, et keegi ei märkand, kuna löögiandur puudus. Nüüdsel autol on nii löögi- kui mahuandur, immot pole, sest elan vaikses-väikses kohas ja vaha auto on ka.
 
Polt 20. jaanuar 2004, kl 22.32
Olen tähele pannud et valuvelgi varastatakse päris palju tutikatel autodel, mis nädal tagasi alles salongist välja veerenud ja omanik pole veel vargapolte jõudnud muretseda. Nad vist passivad selliseid autosid kohe, et siis öösel oma aias puhas töö teha.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!