Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Autoabi
Liiklusreeglid
 
Salme 12. detsember 2003, kl 10.35
Kuulge kuidas selle asjaga siis on - Kas tagaistmel istuvad sõitjad(tavalises sõiduautos) peavad ka turvavöö kinnitma või mitte? Kui jah, siis kes selle reegli rikkumise korral maksab trahvi kas autojuht või reisijad ise.
 
T. 12. detsember 2003, kl 10.44
peavad küll ja kui ei ole ja politsei näeb siis trahvi maksad sina kui autojuht, sest sina vastutad.
 
lihtsalt 12. detsember 2003, kl 11.08
ei maksa trahvi enam autojuht vaid rikkuja
 
kruss 12. detsember 2003, kl 15.01
paar nädalat tagasi just rääkis sellest Liikluspeegli saates Villu Vane: Trahvida võib nii autojuhti kui ka seda kellel turvavöö lahti, ka neid mõlemeid võib trahvida aga seda varianti ei ole seni kasutatud ja enamalt jaolt trahvitakse autojuht.

vot nii on need lood.
 
Vincetta 15. detsember 2003, kl 09.45
Loomulikult peavad neil ka vööd kinni olema ja kui on olnud pikem maanteesõit, olen mina palunud oma taga istujatel ka turvavöö kinnitada. Kui midagi juhtub ja sina oled vöö all ja su taga istuja mitte, saad omale topeltraskuse (sõltuvalt asjaoludest kuni oma 6 tonni), millele sinu turvavöö, mis on mõeldud ühe inimese raskuse jaoks, kindlasti vastu ei pea.
Trahvida võib vist jah, valikuliselt, kindel ei ole.
 
Naisjuht 15. detsember 2003, kl 10.14
ka tagaistujatel peavad turvavööd kinnitatud olema. Seaduse järgi määratakse trahv ikkagi autojuhile, sest juht vastutab ülejäänud sõitjate turvalisuse eest. Kui toimub avarii,samuti juht vastutab. Kui keegi sõidutab pisikest last autos ilma turvatoolita, jälle juht plekib trahvi:(
 
K 16. detsember 2003, kl 22.13
jah, peavad olema kinnitatud, sest LE järgi on autojuhi kohustus seda sõitu alustades kontrollida. Samuti turvatoolid ja kõik muu. LE sätestab juhi kohustusena ka mitte sõidutada sõitjat, kes ei ole turvavarustusega nõuetekohaselt kinnitatud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!