Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Autoabi
mootori soojendamine
 
pille 17. detsember 2003, kl 16.16
Hei!
Küsimus järgmine - kui kaua oleks autot külmade ilmade korral vaja enne sõitmaminekut soojendada? Ilmselt sõltub see ka külmakraadidest, aga nii -5 ümber näiteks? Mul enda autol on ka mootoritermomeeter ja see näitab temperatuuriks 'cold', kuni jõuab 40 kraadini, kas siis võib juba sõita?
Ja kui kehvasti mõjub siis soojendamata mootoriga sõitmine ja miks?
aitäh!
 
Indrek 17. detsember 2003, kl 16.26
No kui oma autot tõesti säästa tahad siis muretse plokisoojendus... eeldab küll juba oma maja või vähemalt elektripistikut õues(nii et hommikul veel alles kah oleks). Pealegi uuemad autod on pahatihti nii ökonoomsed et tühikäigul eriti soojenema ei kipu... soojendamata mootoris tavaliselt miinuskraadidel õli paksem ja mootori kulumine vähe suurem... abiks alati kvaliteetsem õli(5w40-0w40)...
 
soojendaja 17. detsember 2003, kl 16.41
no -5 kraadi pole küll veel külm ega midagi. piisab ehk mingist paariminutisest soojendamisest. aga ilmselt esimesed kilomeetrid ei maksaks eriti ketsi keerutada ja üldse võiks sõita vähe rahuliumalt - auto soojeneb eelkõige ikkagi sõites.
 
Mony 17. detsember 2003, kl 21.38
minut aega lased kohapeal käija...
siis sõidad rahulikult, kuni mootor soojeneb normaalse töötemperatuurini (enamasti 80-90 kraadi ringis)...

kohapeal jõurates mootor ei kipu häste soojenema jah...
 
ingi 19. detsember 2003, kl 11.20
Kusjuures seadus ei lubagi üle paari minuti teiste akende all töristada :)
 
Arts 20. detsember 2003, kl 17.57
mina soojendan oma autot umb paar mintsa ja siis sõidan rahulikult nii et mootori pöördd üle 2500 ei läheks. Kui juba mootori temp. näidik näitab kraade siis võib juba kiiremini sõita. Külma mootoriga sõitmine on auto surm sest õlid on paksud nii mootoris kui ka käigukastis ja vajalikud osad ei pruugi nii head õlitust saada
 
vanamees 22. detsember 2003, kl 20.03
Hommikul istun autose ja käivitan mootori ning avan kohe raadio,kuulan ühe laulu ära(kui lund on siis puhastan seda,kui ei siis puhastan esilaternad või vaatan ega midagi öö-ga kaduma läinud pole) ja hakkan sõitma!Sellest peaks piisama,et mootor natuke sooja saaks,enne kui liikuma hakkan!Tavalisel soojeneb mootor umb.10-14min,kuid kellel on aega seal kõrval passida.
Minut või paar pole mingi soojendamine,ikka 4-6min. ja rahulikel pööretel.
 
alice 23. detsember 2003, kl 09.16
Olete Teie alles õnnelikud inimesed. Minu vana armas Ford ei käivitunud täna hommikul üldse.
 
laura 23. detsember 2003, kl 16.42
ostsin just uue auto ja kaasas olevas käsiraamatus oli kirjas, et soovitavalt autot MITTE soojendada, vaid alustada kohe rahulikku sõitu.
et vot nii...
 
Landikas 24. detsember 2003, kl 12.02
Laurakesel kipub õigus olema, ekstra soojendada ei ole soovitav. Tänapäeva autodel hoolitseb selle eest juba elektroonika. Kuigi külmast peast gaasi "tallama" hakata pole sellegipoolest mõtet.
 
Anc 31. detsember 2003, kl 09.02
No kui maisin väljas seisab, siis aknad tavaliselt jääs või härmas. Niikaua, kui need puhtaks saad (autole ring pääle tehtud), ongi paras liikuma hakata. Algul ikke vaiselt ja kui mootor juba soe, siis julgemalt. Jõudu! :))
 
vanamees 05. jaanuar 2004, kl 14.26
Sõitke jah külmast peast kohe minema ja paari aastaga on mootor tuksis.Remont umbes 10-18tuhhi.
Iga auto tahab natukenegi sooja saada enne kui liikuma läheb.Kuidas sa siis tööle sõidad kui vajutada ei tohi,sitsid ja takistad teisi oma aeglase liikumisega!
Natuke ikka sooja ja siis gaasi ka!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!