Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Autoabi
aknad seest higised
 
niika 07. jaanuar 2004, kl 12.15
Aknad on seestpoolt kogu aeg jääs või higised. Ostsin mingi "higistamisvastase lapi" poest, mis akendelt kohe igaveseks ajaks udu eemaldama pidi, tolku pole kopka eest. Mis ma veel teha saan? Kraabin jää ära enne sõitma hakkamist, aga päris kuivaks aknaid ikka ei saa.
 
Vincetta 07. jaanuar 2004, kl 12.51
Mina lase õhufilter ära vahetada, tõenäoliselt on see sul läbimärg. Enne asja ei saa.
 
Bart 07. jaanuar 2004, kl 16.04
Paljudel autodel on ventilatsioonil kaks põhiasendit, kas 1) õhk, mis salongi puhutakse võetakse väljast või 2) õhk võetakse salongist ja puhutakse peale soojendamist tagasi salongi. Kui lüliti on 2 asendis, siis on aknad pidevalt udused. Uuri seda lülitit, tavaliselt on nii, et kui keskel on 0 siis ühele poole on asend 1 ja teisele poole on asend 2. Salongis ringleva (asend 2) õhu tunnuseks on tavaliselt kolm noolt, mis moodustavad ringi.
 
albe 07. jaanuar 2004, kl 19.30
Võib olla aitab ainult korralik salongi tuulutus,kui põranda matid on läbi ligunenud.Üks varjant on veel,kui soojendus radikas lekib,siis jäävadki aknad sellisteks.
 
m 08. jaanuar 2004, kl 17.34
mul enamvähem sama mure, aknad küll jäässe ei lähe aga kui olen mônda aega sôitnud hakkavad küljeklaasid uduseks minema ja ükskôik kui soe autos on, klaasid ikka udused.olen proovinud ka ventilatsiooni nii välisôhuga kui salongisisesega , vahet pole.
 
tropp 11. jaanuar 2004, kl 00.21
kõigepealt peaks auto soojendussüsteem pidama, et kuskilt katki pole jne.. teiseks võiks vaadata kas auto vet peab, st ega vihmavesi kuskilt sisse ei jookse ja "põrandaluuke" pole.
kolmandaks võiks vaadata, et jalgadega vett autosse ei tassi ja matte vajadusel kuivatada. kui ikka veel auto märg on, peaks ka salongiõhu filtrit vaatama, et see märg poleks. edasi peaks ventilatsiooni sättima välisõhu asendi peale, konditsioneeri võib ka talvel sees hoida (muidugi -5..-15 juures pole sel enam mõtet) ja enne sõidu lõppu võiks autut külma välisõhuga tuulutada (soe õhk on niiske ja küll ta siis kondenseerubki akendele kui tuulutus ei tööta)
rohkem nagu polegi, kui aknad ikka veel udused on oleks aeg uus auto osta. tuhatoos on nagunii täis :)
 
mina 13. jaanuar 2004, kl 09.48
Mul oli sama probleem. Aitas natuke see, kui hoidsin sõidu ajal aknaid natuke praokil. Siis külm õhk kuivatas auto seest ära. Ka mõnikord ööseks jätsin akna praokile. Tagumine aken aga ei sula küll ennem ära, kui kevadise sulaga.
 
k. 21. jaanuar 2004, kl 11.05
Oli sama mure, kuni tuttvad soovitasid talvel mattide alla ajlehed panna ja neid vahetada.Aitas !Talvel ongi ju automatid pidevalt niisked ja ajaleht imab selle sisse jne.
 
Neptun 29. jaanuar 2004, kl 05.39
Hästi aitab ka, kui aknad seestpoolt korralikult puhtaks teha, sest sinna koguneb üsna kiiresti kiht tahmast,tolmust jne,mida palja silmaga ei näegi! Samuti aitab niiskust auto sees ära hoida, kui paned mingi soolatopsi autosse(kas siis tikutopsiga istme alla või kuhugile mujale,silma alt ära)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!