Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Autoabi
täitsa nõutu! sos !
 
mariann 03. veebruar 2004, kl 19.53
No nii , kaotasin või varastati auto esinumber laupäeval ja politsei pidas täna hommikul kinni, ning tegi teatavaks, et trahv tuleb a 18000.-
Eile õhtul teatasime küll politsesse,et niuke lugu juhtunud.Meie ARK-Läänemaal esmaspäeval suletud, et uut numbrit taotleda.Politseinik aga käskis täiesti uue numbri võtta, kuid käis abikaasa seal ARK-is ja seal vormistati dokumendid dublikaadi saamiseks 10 päeva jooksul.
Pean aga Haapsalu linna 10 km.kauguselt tööle käima , mida teha, kusagilt ei leia ka kuidas toimida.
Kõik,kes seatud nõu andma, ütlevad, et ilma sõita ei tohi.
SOS-mis teha ?
 
Golka 04. veebruar 2004, kl 00.12
Inetu minust küll siin parastada, kuid
Su abikaasa läks odavama vastupanu teed: numbri dublikaat(see väljastatakse, kui vana nr on ntx muutunud kasutamiskõlbmatuks) maksab 130 kr. Uued nr-d vist 600(võin küll eksida). Samas uued saaks kohe, dublikaat tehakse eritellimusena.
Kas suud polnud peas, et kui politsei kinni pidas, et neile öelda, et sõidan ARKi uute nr järele ja pean seal auto ette näitama, seda enam, kui vargus politseis registreeritud (oleksid saanud lasta seda kontrollida)? Kui sealjuures muu kõik korras, oleksid ehk ilma 18000 riigituludesse määramata minema lasknud.
Duplikaat on juba kasvõi selle pärast jama, et kui ntx pärast selle varastatud nr-ga miskit pätti tehakse ja vahele jäädakse(tavaliselt neid nr varastatakse ühekaupa, kui eesmärgiks tanklast "ärasõit" teha), siis tuleb kindlasti ebameeldivusi.
Mul oli sarnane lugu 3 a tagasi, siis teekonnal kodu-Politsei-töökoht-ARK maha ei võetud. Uued nr-maksid 1300 kr sel ajal koos riigilõivuga ning 3 kuu pärast tuli rõõmus teade, et kriminaalasja ei algatata "kuriteo koosseisu puudumise tõttu".
 
nii 04. veebruar 2004, kl 09.18
Kas tõesti nii suur trahv? Mine ülemuse jutule,äkki alandab hinda.Oleksid võinud ju öelda, et ei teagi et numbrit pole.
Tean juhust,kus varastati ka esinumber kuskil 1994/95 aastal.Tuttav tegi i s e uue esinumbri.Muide selle numbriga läks auto veel müüki mõni aasta hiljem.Ülevaatused läbis ka.
 
Naisjuht 04. veebruar 2004, kl 10.46
18 000 numbri kadumise eest? ei ole võimalik!
 
- 05. veebruar 2004, kl 10.47
võimatu !
 
eelmistele 05. veebruar 2004, kl 12.51
18000 pole mitte numbri kadumise, vaid ilma numbrita sõidu eest.
vaata delfi autolehe foorumit, seal on uus rubriik, kus liiklusasjatundjad nõu annavad
 
Bart 10. veebruar 2004, kl 15.59
Juhtus sama lugu, eesmine number kadunud. Pidasid härrased mundrikandjad kinni ja mainivad, et trahv 18T. Aga lõpuks pääsesin mitteloetava numbrimärgiga sõitmise eest ca 500 kr´ga. Kuni uut tehti lõikasin vineerist plaadi välja ja värvidega nr´id peale ja see 2 nädalat sai nii sõidetud.
 
mariann 10. veebruar 2004, kl 19.12
Aitähh kõigile vastajaile ja ausalt oli ikka kõhe tööle söita.Nigu vargile oleks käinud !
Aga saime laupäeval juba numbrimärgi.
Nii meeldiv oli Taebla ARK-i käitumine, tänud neile sinna.
Laupäeva hommiku varasema poole peal helisatas meeldiv ja viisakas meeshääl(ARK-i töötaja) ja teatas, et võime oma numbrimärgile järele tulla.
Veel kord kõigile vastajaile, teist oli suur abi.
Mariann
 
t. 10. veebruar 2004, kl 21.18
kahju sinust kohe!! sellist jama ei soovi vaenlasele ka
edu edaspidiseks!
 
mariann 11. veebruar 2004, kl 19.11
No ikka tänud ja viimasele kirjutale ka suur tänu heade soovide eest.
Vahepeal juhtus aga niimoodi, nüüd saab sellest rääkida,sest number olemas.
Teisipäeval tulid minu töö juurde kaks meesterahvast ja pakkusid minu auto numbrit mulle müüa 150.-eest.Ma siis rääkisin,et uus number juba välja ostetud ja andke niisama tagasi, kui "leidsite"(nii nad väitsid)
Mehed jälle,et nemad viskavad siis hoopis minema , kui ma osta ei soovi.Teised töökaaslased ka ütlesid,et andku niisama ära,kuid mehed keeldusid.Ma küll ütlesin,et politsei teab,et number virutati või kadus, kuid mehed jätsidki meie auto numbri tagasi andmata.
Veidike ikka pabistan, et tagasi ei ostnud.
Aitähh ja loodan , et enam sekeldusi numbri pärast ei tule.Olge terved.
 
Teadja 13. veebruar 2004, kl 14.40
kas on raske Riigi Teatajast (elektrooniline täiesti ka olemas ju)liiklusseadust lugeda? Kõigil kes sõidavad autoga st juhivad autot oleks tark tegu seda lugeda.
liiklusseadus §74 märgiga 5 ütleb: Riikliku registreerimismärgita mootorsõiduki või mootorsõidukile mittekuuluva riikliku registreerimismärgiga sõiduki juhtimise eest - karistatakse rahatrahviga kuni 200 trahviühikut.

Üks trahviühik on 60 krooni ja lihtne tehe 60X200=12000 ja kui ainult üks number puudu siis vaevalt et kohe selline summa trahvi tehakse ja kui tehakse kaevake edasi kohtusse, meie kohtud on väga leebed karistuse mõistmisel!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!