Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Autoabi
Külgboksi tagurdamine
 
algaja 24. veebruar 2004, kl 09.37
tere,
aidake palun. Seletage kuidas õigesti tagurdada autoga külgboksi? Mis post peab kui kaugel kust olema ja millal mida teha. Tahan iseseisvalt harjutada platsisõitu aga kuidagi ei õnnestu mul see külgboks.

PS.Ilusat aastapäeva!
 
Undiin 24. veebruar 2004, kl 15.09
Proovin. Kuigi ma mõtlesin asja üle ja sõnadesse on seda imelik panna. Et nii ... distantsilt autot juhtima õpetada:)
Enda auto keskmine post peab jääma boksi nurgaga kohakuti, siis keerata rool välja ja ... tagurdada. Põhimõtteliselt nii see käib. Ausalt, paremini seletada ei oska, aga ehk on abi.
Vabariigi aastapäevaks tervitused ka vastu!
 
Jänn 24. veebruar 2004, kl 16.29
Ma prooviks niimoodi. Tagurda vaikselt (sirgelt), kuni esimene post on auto keskel (kahe ukse vahel), siis keera rooli paremale, kui näed küljepeeglist mõlemat tagumist posti, siis keera rool otseks. Siis tagurda suts ning keera rool vasakule, kuni oledki sees. Siis säti oma auto otseks. Loodan, et ka sellest on natukenegi abi. Ja harjutamine teeb meistriks, nii et edu!
 
she26 24. veebruar 2004, kl 17.36
jajaa...keera rool välja siis, kui punane post ilmub kolmnurksesse aknasse, siis kruti teisele poole ja sõida seni kuni teine post ilmub kuskile aknasse. uups.....kolks, läks vist kuskile vastu.

Põmst tahaks näha seda kodanikku, kes internetist saadud juhiste abil ilma oma või teist autot mõlkimata suudab külgboksi sõita.
 
autokoolis käija 24. veebruar 2004, kl 20.55
teen seda nii (üle parema õla boksi tagurdamine):

platsil, kus harjutan on ühes rivis 3 posti.
kõigepealt sõidan postidest suht kaugele edasi. Tagurpidi käik sisse, tagurdan, kuni 1. post on auto tagumise akna nurga juures, jään seisma. Keeran rooli paremale lõpuni välja ja tagurdan, kuni teise postiderivi kolmas post on küljepeeglist poolenisti näha. Siis hakkan rooli vasakule keerama ja tagurdan niipalju, kui saab (kuni tagumiste postideni). Siis vaatan, kuidas 20 cm vahega on ja vastavalt auto asukohale boksis hakkan seda 20 cm vahet rihtima.
Kui auto on kaugemal kui 20 cm, sõidan edasi niipalju, kui võimalik, keeran rooli paremale lõpuni välja, tagurdan poole maa peale, keeran rooli vasakule lõpuni välja ja tagurdan niipalju, kui saab.
Palu oma sõiduõpetajal külgboks ära seletada ja jäta meelde, millal midagi teha tuleb.
Edu!
 
muki 03. märts 2004, kl 21.30
eelmisele,rooli tuleks ikka liikumise pealt pöörata,aga muu on enam vähem sama nagu mullegi seletati,kuigi ma ei sõida sirgelt väga kaugele,pigem pööran vahepeal vasakule ,et kohe maabuda 20cm kaugusele,,edu
 
ahaa 05. märts 2004, kl 15.07
mulle näitas autosõidu õpetaja tikutopsiga...aga igavesti keeruline jutt käis juurde, tegutseda palju lihtsam kui teooria
 
ibragim 06. märts 2004, kl 01.41
Kõigepealt tuleks valida õige algasend. See oleks poksist mõõda ja umbes pool meetrit poksist kaugemale. Seejärel tulex poksipoolne peegel alla keerata, et näex maad tagaratta lähedal. Tagurda ja jälgi esimest nurgaposti, millest pead mõõduma poole meetri raadiuses. Kui tagumine ots on sisse keeratud, hakka jälgima teisest välimisest peeglist, tagumist kolmandat posti, (ehk eelmise auto kõnniteepoolset laternat) Seejärel keera rattad sõidu pealt otseks ja tagurda nii kaua, kui poksipoolne peegel on esimesest postist mõõdunud hakka keerama vaskule. Peeglist jälgi, et tagumine ratas puutuks kergelt äärekivi. Enne äärekivi vastu jõudmist alusta rooli keeramist paremale. seejärel sõida edasi ja jälgi, et saad auto rööpseks äärekiviga. Kui ei õnnestu, tee veel üks manööver. Jutt on kundepoolse poksi kohta. Enne kui seda õppida proovid katsu teha selgeks siduri otstarve ja pead ka teadma kuidas mõjub rooli pööramine autole tagurdades. Soovitan enne selgeks saada muud platsiharjutused ja siis alles külgpoksi kallale asuda.
 
autokoolis käija 07. märts 2004, kl 20.00
to muki
tegelikult peakski rooli liikumise pealt keerama, aga autot peatades on lihtsam. Oluline on mitte liiga vara rooli vasakule pöörama hakata, muidu on pärast 20 cm raske kätte saada.
Oleneb ka, millisel platsil harjutada, autokoolis harjutan platsil, kus on kummaski reas 3 posti, ise olen käinud platsil, kus külgboksis on mõlemas otsas 2 koonust. Pean tunnistama, et nendega on külgboksi raskem teha. Esiteks on nad madalad, neid ei näe nii hästi, kui poste.
Ibraqimiga nõus, et külgboksi võiks kõige viimaseks jätta. Minul jäi platsil kõige viimaseks estakaad. Alustasin slaalomist, garaaž ja siis külgboks.
Edu!
 
M-X 09. märts 2004, kl 01.24
Kui suudad slaalomit tagurpidi sõita 2 postivahet, siis ei ole raske. Peale selle keegi siin ei maininud, et auto aetakse otseks edasisõiduga, rool välja pööratud. (Tartlased saavad suuliselt küsida.)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!