Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Autoabi
esiklaas jääs
 
Salme 05. märts 2004, kl 09.49
hei, mis aitaks kõige paremini selle vatu et hommikul auto esiklaas jääs ei oleks.
 
e 05. märts 2004, kl 10.04
pane autole kate peale..
 
bee 05. märts 2004, kl 10.32
Ma ei tea, mis jäätumise vastu aitaks, aga jää saab esiklaasilt kähku ja kraapimata ära de-icer sprayga - lased korra üle ja pühid kojameestega puhtaks. Ei mingit kraapimist :-)
 
alu 05. märts 2004, kl 10.33
jajah, pane kate peale...a mis siis teed, kui katte paned peale nt sulaga ja ommikul juhtub olema see kinni kylmand auto kylge???:)
 
Salme 05. märts 2004, kl 11.22
kas see sprai on tõesti nii effektiivne. Kui kallis see on?
kas seda saab aksutada nii sees- kui ka väljaspool (vahest jäätub esiklaas ka seestooplt)
 
muhv 05. märts 2004, kl 12.30
nende spraidega ole küll ettevaatlik, eriti külmema ilmaga. mina olen sattunud ainult selliste otsa mis hetkeks jää sulatavad, aga siis kohe muutub see kõik seal aknapeal jõledaks tatiks ja ei saa enam millegagi akna ja kojameeste küljest seda jama ära.
 
bee 05. märts 2004, kl 14.19
Ma ostsin suure pudeli mingi 35-40 kr. Ei ole küll mingiks tatiks läinud akna peal, muidugi panen auto ka enne sooja ja klaasi peale ventika puhuma...ja kojameestega ikka korralikult üle pühkida. Seestpoolt - ei ole proovinud, aga loogiliselt miks mitte, siis pead ainult käsitsi mingi lapiga vms. üle pühkima.
 
flicka 07. märts 2004, kl 16.19
to: bee

kas see de-icer spray aitab ka sellise paksema jääkorra vastu. Või ainult kirmetise vastu, millest niisamagi paari kaabitsatõmbega lahti saab?
 
UusLaura 07. märts 2004, kl 20.51
Olen aknale seestpoolt ka jääsulatajat lasknud, mõjus küll, aga hais tahtis ära tappa. Minu meelest oli parim meie Eesti (Flora?) jääsulataja. Ei tekitanud niisugust tatti, nagu muhv kirjeldab. Aga ma ei ole seda enam kusagilt leidnud.
 
bee 08. märts 2004, kl 12.05
to Flicka
Aitab küll paksu jääkorra vastu ka. Kui ikka päris paksult jääs, peab ehk tiba rohkem laskma. Aga tuleb kõik ilusti lahti.
 
flicka 08. märts 2004, kl 14.11
aitähh bee,
 
M-X 09. märts 2004, kl 01.00
Kui seest jäätab, siis on salong niiske, kõige tavalisem koht on pedaalide juures mati all. Teine põhjus on hingeõhk( veeaur selles). Soovitan aeg-ajalt autot soojas ruumis ventileerida või el. soojapuhurit pruukida, samuti enne sõidu lõppu küte maha ja klaasituulutus sisse lülitada.Olen ka päeval asutuse parklas ukseklaase irvakile jätnud. ÖÖseks tasub parkida selliselt et tuuleklaas ei vaataks otse taevasse vaid majaseina nii 3-4 korrusel.(VAZ jt vanemad autod on siin edulisemad.)

On teada et igasuguse lahuse sulamistemperatuur on madalam kui puhtal veel/jääl.Seepärast ei ole hea ka keemia: jää sulatamiseks on vaja teatud kogus soojusenergiat ja see võetakse klaasist. Klaasi temperatuur langeb veelgi ja koheselt tekib uus jäitekiht. Parim on ikkagi mõni korralik kaabits millel on osa servi hammastega ja kaabitaga hari. Viimasega saab ka seestpoolt klaasi kaapida. Minul on esimene asi hommikul : mootor käima, klaasituulutus tööle ja ise akent puhastama; on aken puhas võib ka sõita( ja mootor kestab kauem).
Siin toodu baseerub keskkooliteadmistel a.d.73.
 
ehhee 09. märts 2004, kl 11.04
pole üldse esiklaasi puhastamiseks kraapijat kasutanud aastaid. ainult de-icerit. väga mugav. aga kui on väga külm, siis jah, kui kohe kojameestega üle lasta, tekib uus kirme. selle vältimiseks lasen sel kraamil niisama minema valguda. ja alest peale lühemat sõitu võib kojamehed käima lükata.
 
kati 13. märts 2004, kl 20.14
Parim on ikka kate, ei mingit seesmist ega välimist jääd ja kate peab peale pannes ikka ise ka kuiv olema, auto tahab samasugust hoolitsust nagu me ise, kraapimisest parem on muidugi spry aga sees pele seda soovitav kasutada
 
Alias 23. märts 2004, kl 19.22
Ma arvan,et kui sa esiklaasi ööseks tuppa võtad ja tuba on köetud,oleks kaa hea lahendus(kasutan seda isegi).Peasi,et klaas oleks ees tihendiga,mitte liimitud(siis läheb jamaks).
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!