Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Autoabi
koolieksamid tehtud... ja edasi?
 
krista 25. mai 2005, kl 14.48
sain koolieksamid nüüd tehtud ja seega ees on ark-i minek.
uurisin kodulehelt neid riigilõive, kas sain õigesti aru, et teooria on 380 kr ja plats+linnasõit kokku 380 kr? et seega tuleb maksta 2x380 kr riigilõivuks?
ja kuhu ma nüüd siis edasi lähen oma koolist saadud dokumentidega, kas otse ilma ette registreerimata ark-i või pean ette ka helistama? :S
<kardab jubedalt>
 
- 25. mai 2005, kl 15.12
Esmase juhiloa, juhiloa ja nende dublikaatide väljastamise eest tasutakse riigilõivu 380 krooni iga dokumendi eest (juhiloa maksumus, taotluse läbivaatamine ja registrisse kandmine).
Teooriaeksami vastuvõtmise eest tasutakse riigilõivu 380 krooni.
Sõidueksami vastuvõtmise eest tasutakse riigilõivu 380 krooni, eksami vastuvõtmisel autoregistrikeskuse sõidukiga - 450 krooni.
Seega, kui autokooli autoga eksami teed, siis maksad riigilõivu kokku 3x 380 krooni ja kui ARK autoga, siis 2 x 380 + 450 krooni.

http://www.ark.ee/atp/index.html?id=579
 
pix 25. mai 2005, kl 15.34
3* 380.- ikka plats, teooria ja linnasõit !
Ette ei pea helistama,lähed lihtsalt kohale aega kinni panema.
Võtad tädilt numbri ja lähed paned aja kinni.
Olgugi, et need teenindajad kelle juures sa
eksamite aega kinni paned on suured tropid ja võivad väga halvasti öelda. Ole sellest üle, kurat nendega.
 
Viimasele 25. mai 2005, kl 16.41
Vat ei ole plats ,teooria ja linnasõit. On teooriaeksam, sõidueksam (sisaldab nii plats kui linn) ja lubade väljastamine (sisaldab dokumentide vormistamist, pilte, lubade blanketti jne). Kui juhtud eksamil põruma, siis tasud uuesti 380.- vastava eksami eest.
 
vahtraleht 25. mai 2005, kl 19.48
millise autokooli sa küll lõpetasid???
tavaliselt ikka autokoolis räägitaks mis ja kuidas edasi.
kavatsed teha arki autoga eksami? edu igatahes ja kahju et sellisesse autokooli sattusid :(
 
tiiu 25. mai 2005, kl 21.52
ARKis maksad esimest korda kui lähed 1140kr.kui läbi kukud siis maksad iga kordus eksami eest 380krooni.ja tavaliselt võtavad sõiduõpetajad ka mingi summa.
 
margit 26. mai 2005, kl 09.52
Kui mina autokoolis käisin, siis aeti nende poolt need asjad korda, minu asi oli ainult kohale minna ja tubli olla. Sõitsin sama autoga, millega kooliski. Kas nüüd, kolm aastat hiljem peab õpilane tõesti ise kõik töö ära tegema? Aga mis siis koolil teha jääb, korjab ainult raha oma tasku?
 
margitile 26. mai 2005, kl 12.49
Kuna ARKs tuleb nüüd pildid kohapeal teha, siis ei õnnestu koolil kuidagi dokumente ARKile üle anda. Või peaks kõigi lubade peale panema sekretäri näopildi???
 
vahtraleht 26. mai 2005, kl 13.11
ikka tõeline .... oled!!!
Enne teooriaeksamit teed oma pildid ja annad allkirja ära.
Autokool paneb ajad kinni ja teeb kõik muu vajaliku ära.
Ja sina margitile ära targuta kui ei tea.
Mingeid takistusi ei ole küll dokumentide korda ajamisel.
 
Jorss 26. mai 2005, kl 20.25
Kui koolitunnistus käes,pole koolil sinuga enam mingit pistmist.
Ise pead edasi toimetama,st.eksamiks registreerima.See aeg on möödas,kui käekõrval kohale viidi.
 
vahtraleht 27. mai 2005, kl 08.42
käekõrval ei viida kuskilie, kuid ise just lõpetasin autokooli ja arkiski käidud. järelikult on normaalseid autokoole ka olemas, kes ei huvitu vaid sellest kuidas oma raha saada. koolieksamid tehtud sain kohe arki eksamile, ( kui ise hakata ennast järjekorda panema saad aja alles augustikuusse) autokoolidel on ajad kinni pandud ja enamus ju siiski teeb oma õppesõidu autoga eksamit.minul oli täpselt nii, koolieksamid tehtud öeldi millal on võimalik arkis eksamit teha ja siis sõiduõpetajaga leppisime ise kokku millal lähen. nii lihtne see ongi.
 
margit 27. mai 2005, kl 11.32
eks see sõltu vist ikka koolist ka. See, kas ja millal õpilane saab ARK eksamile on oluline ka koolile. Kui eksam saab edukalt sooritatud, on koolil ka linnuke kirjas. Ja mina küll ei mäleta, et mind käekõrval kohale oleks viidud. Jah, hommikul käisin veel õpetajaga sõitmas, sõitsime ARK juurde ja seal ta mind ootas, kuni mul sõidueksam tehtud sai ning siis sõitsime alguspunkti. Teooriaeksamile läkisn muidugi omal käel. Kas see pole lihtsalt normaalne, et kool oma õpilaste eest hoolitseb? Tuleb lihtsalt kooli valida, mitte suvaliste jobude tasku oma raha sokutada.
 
Pp 27. mai 2005, kl 16.01
To Jorss:koolitunnistus antakse alles pärast arki eksamite edukat läbimist, mitte enne.
Koolis räägitakse kõik ära millal kohale minna ja kui palju raha maksta ja sõita saab kas oma isikliku või kooli autoga. Võid nõuda seda autot, millega koolis sõitsid. Paberimajandus on kooli mure. Sinu mure on ainult õigel ajal raha maksta ja kohale minna.
 
tusa 27. mai 2005, kl 19.09
eelmisele...
koolitunnistuse saad ikkagi koolist peale koolieksamite sooritamist ja sellega lähed ARKi, hiljem tehakse sinna ka märge ARki eksamite sooritamise kohta ning esmaste lubade väljastamise kohta... ja lõppastme koolitus ja midagi oli vist veel
 
mari 27. mai 2005, kl 19.44
no meil Rüütli autokoolis Tartus küll läksid dokumendid koolist ARKi, aga see oli muidugi tõesti see aeg, kui pildistamist ARKi kontoris polnud. Minu asi oli ainult riigilõiv üle kanda ja selle kohta paber kooli viia.
 
vot nii 17. juuni 2005, kl 13.37
Haja viib küll ise dokumendid ARKi ja lepib esimese aja kokku.
 
Malle 21. oktoober 2017, kl 15.02
Tere 2 aastat koolis kaisin tegin eksami ara aga jai maksmatta.nuud kolisin teisse linna
Kas voin uuesti kooli minna
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!