Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Autoabi
autokartjad
 
ipi 27. juuli 2005, kl 12.02
Aru ma ei saa, miks teevad endale load inimesed, kes kardavad sõita. Kuidas te üldse autokoolist läbi saite ja sõidutundides käisite?? Pärast siis sõidetakse nina klaasis 60-70 km/h maanteel ja häiritakse liiklust. Kas keegi sunnib teid autokooli minema? Kui inimene kardab sõita siis ilmselt on see tema jaoks ebameeldiv tegevus ju. Kahjuks kuuleb väga paljudelt kuidas load on käes aga sõita kardetakse. Mulle tõesti ei jõua kohale kuidas see võimalik on. Ise läksin autokooli sest mulle tõesti meeldib sõita. Võib öelda, et naudin seda.
 
irma 27. juuli 2005, kl 12.13
Ka mulle meeldib vägagi autoga sõita, :))), ses suhtes mõistan sind.

A ülejäänu on sihuke tobe tüüpeestaslik, mina-olen-parem-kui- Juku-ja-Ats-jutt. Milleks sihkust tobedust üldse üllitada?

Muide, hirmu kohta ütles keegi - ainult loll ei karda. Liigne enesekindlus ja julgus liikluses, ma julgen arvata, on ohtlikum kui hirm, kuna viib valearvestusteni.
 
Kupi 27. juuli 2005, kl 12.18
Kuule, ipi, võin sulle siis natuke endast rääkida. Õppisin autoõpetust keskkoolis 3 aastat. Loa sain kätte aastal 1989 ja selleks hetkeks olin enda arvates üsna professionaalne sõitja, sest sõidutunde oli piiramatu arv, kõik oli mulle tasuta ja kasutasin ära iga võimaluse sõidutunnis käia. Peres ei olnud meil sel ajal mitte mingit sõidukit ning esimene kord peale juhiloa omandamist sain korraks rooli aastal 1993 (4 aastat vahet!). Loomulikult olin ebakindel. Järgmine võimalus oli aastal 1998, jällegi küllalt lühiajaliselt. Vahepeal oli selliseid üksikuid sõitmisi, kus ikka tõsiselt kartsin. Kuni 2004. aasta veebruarini, mil mind seati fakti ette, et nüüd ma pean sõitma. Mees läks välisriiki komandeeringusse ning elame linnast väljas ja kuidagi pidin ise saama tööle ja lapse kooli. Ega siis midagi! Sõitsin, kuigi kartsin. Eelmise aasta suvel ostsime automaatkäigukastiga auto, mis muidu ka mulle sobis. Olen nimelt lühike ja iste peab olema igapidi reguleeritav, et ma omaksin täielikku väljavaadet igasse suunda. Kuna automaatkastiga ikka tunduvalt vähem sebimist, siis sellega sõidan nüüd küll, kasvõi mõned korrad kuus. Ja võin öelda, et hirm hakkab hajuma. Ja ei sõitnud ma ka varasematel kordade maanteel 60-70-ga, pigem ikka vaikselt tunnistan mehele, et 100 oli sees. Linnasõit on see, mis on minu jaoks veidi keeruline, sest võrrelda aastat 2005 ja 1989... Jaa, vahe on sees!
 
ipi 27. juuli 2005, kl 12.19
Ma ei ole sugugi hulljulge ning ülemäära enesekindel liikluses. Arvan, et liigne auto ja liikluse kartmine on siisiki sama ohtlikud. Kas see on normaalne, kui inimene räägib kuidas esimesed 3 sõidutundi pidi õpetaja paluma, et üldse rooli istuks? See näitab ju, et inimene ei taha sõita.
 
Kupi 27. juuli 2005, kl 12.19
Ja lugenud nüüd läbi Irma kommentaari, nõustun sellega, et liigne enesekindlus on tõesti ohtlik. Seda näen oma mehe pealt, kes teeb ikka hulle trikke. Mingi statistika on ka väitnud, et kõige rohkem teevad avariisid need juhid, kes on endas liiga kindlad.
 
ipi 27. juuli 2005, kl 12.22
Ma ju räägin just inimestest, kelle puhul jääb tunne, et neid on püssiähvarduel sunnitud autokooli minema. Loomulikult oli mul peale kooli lõppu allgul üksi sõites ka hirm aga see ei ole võrreldav paanilise auto kartmisega aga siiski hambad ristis rooli istumisega.
 
Kupi 27. juuli 2005, kl 12.24
Nojah, mind keegi rooli küll ei palunud. Pigem oli lugu selline, et meie õpetaja oleks siis vägagi konkreetselt "head aega" öelnud, sest autoõpetus ei olnud tüdrukutele sugugi kohustuslik. Minuga oli lugu nii, et kui sain juba aru, mida tuleb üldse roolis teha, siis läksin rõõmuga sõidutundidesse, teised tüdrukud seevastu viilisid tunnist, sest arvasid, et oskavad niigi. Õpetaja oli mind teistele kiitnud. Ütles, et alustasin kõige lollimana ja tal ei olnud mingit lootust minu suhtes, aga loa saamise hetkeks väitis ta mind autot väga hästi tunnetavat.
Tegelikult tunnen, et olen väga hea kooli saanud, sest mu õpetaja oli varem pikki aastaid taksojuht ja rallisõitja. Ta oskas alati meile näiteid tuua ohtlikest olukordadest ja need on mul siiani meeles. Tahaksin teda tänada, kui ma teda vaid oskaks üles leida.
 
kessu 27. juuli 2005, kl 12.36
ära nüüd liialda. selge on see, et esimest korda üksinda roolis ei saagi autojuht ennast nagu kala vees tunda. mõnel võib minna aastaid ennem kui ta kindluse saab. ja muidugi arvestades meie liiklus kultuuri, siis pole mingi ime et kardetakse sõita.
 
Tirina 27. juuli 2005, kl 13.35
Kupi ... kas Sinu sõiduõpetaja oli Mai Metsik? No teda pole küll raske leida, tal siiani oma autokool ja äsja lõpetasin ka mina selle ja sõidan hästi, kui mitte enesekindlalt ja väike ärevus ja pabin alati sees, kui linnas tipptunnil sõit ees.
 
carry 27. juuli 2005, kl 13.53
mulle sõitis üks verivärske roheline tagant sisse. hea, et ise terveks jäin.
ma ei tea, kas ta oli hulljulge või arg, igatahes kihutas silmad kinni.
kohutav!
 
Kupi 27. juuli 2005, kl 13.56
Ei, minu sõiduõpetaja oli Aadu Viik, ta on sündinud aastal 1936. Nii et - võimalik, et ta ei ole isegi elavate kirjas. Tüdrukud kartsid teda kui deemonit. Kui tegid midagi valesti, siis kärkis (ja lausa sõimas) nii, et maa must. Mingil juhul ei sallinud vastuvaidlemist. Aga tema taktika on mind kõvasti edasi viinud ja olen tänulik, et ta ei olnud mingi nunnutaja.
 
to Tirina 27. juuli 2005, kl 14.04
tema käe all õppides võib just saada auto tõeliseks kartjaks. Mitu tuttavat sealt tema juurest nuttes ära tulnud ja kooli vahetanud. Sinul lihtsalt vedas või oled lihtsalt paksu nahaga.
 
Tirina 27. juuli 2005, kl 14.08
Paksu nahka pole, aga jah vastuvaidlemist ta ei sallinud ja alati pidi talle õigus jääma! Aga autot ei karda küll, õpetab muideks väga hästi, lihtsalt tuleb kuulata ja teha nii kuis peab, siis ei karju ja on rahul :D
 
alu 27. juuli 2005, kl 16.01
kui 60-70 km/h on kartlik sõit, siis milline on julge ja nautiv sõit?

...miskipärast ei kohta maanteel eriti tihti just neid 60-70 tasa ja targu liiklejaid, enam leidub igasugu 120'ga oskamatult paarutajaid ja vahtralehega sabarakke, kes mööda kah nagu ei tahax sõita, aga kiiresti kyll jah?!
 
gigi 28. juuli 2005, kl 06.34
Loe ja imesta... Inimesed hangivad juhilube selleks, et MEELDIB SOITA... Mina loll arvasin, et on vajadus punktist A punkti B liikuda. Need kartjad on ilmselt ka sellised nagu mina, kellel on VAJA soita aga mitte ei soida meelelahutuseks.
 
elts 29. juuli 2005, kl 10.05
mulle ka meeldib sõita aga hirm tuleb peale linnas sõites. aga maanteel ma üle 90 km/h ei sõida. lihtsalt ei ole nii kogenud veel. ma nimelt roheline. sry kui ma maanteel kedagi häirin aga ma ei hakka sellepärast ka paarutama, et teistele mitte ette jääda. lihtsalt ei ole nii kogenud juht veel ja kellele ma jalgu jään-sõitke mööda!
 
vot vot 31. juuli 2005, kl 20.01
aga minu mees, kes on hullult agressiivne juht, röögib ja sõimab kõiki, on oma enesekindlusega teinud elus 3 rasket avariid, aga näet ikka ei õpi. ja tema kirub kõige rohkem mitte uimerdajaid vaid neid kes ei oska stabiilselt ühe kiirusega sõita. a la sõidab nii sabas kui veel saab, siis paneb mööda ja jääb jalgu uimerdama.
 
Audi S4 01. august 2005, kl 11.21
Jobud ja hädavaresed peaksid kusagil metsavahel sõitma mitte tiheda liiklusega linnas teistel jalus töllerdama.
 
asc 01. august 2005, kl 13.10
Minumeelest peaksid roolist eemale hoidma hoopis need, kes üldse ei karda. Iga normaalne inimene kardab algul natuke, kui tunneb end ebakindlalt. Kui pideva sõitmise peale kartus ikka üle ei lähe, siis ehk tõesti ei sobi juhiks.
 
liis 05. august 2005, kl 15.58
Kas tõesti pole autor autosõitu õppides kunagi kartud ? Esimest korda istus rooli ja muudkui hakkas sõitma? Minu jaoks oli see väga hirmutav, esimene linnasõit aga sarnanes õudusunenäole. Samuti see kord, kus pidin esimest korda üksinda oma auto rooli istuma. Aga see läheb üle, tekivad kogemused ja juhtimine võib hakata isegi meeldima. Kui ma puht lõbu ja juhtimise rõõmu pärast oleksin pidanud autokooli minema, poleks minust kunagi autojuhti saanud. Lihtsalt on autoga liiklemine lausa hädavajalik. Aga mida ma praegugi kardan on hulljulged juhid, kes nii linnavahel kihutavad kui ka ohtlikke manöövreid maanteel sooritavad.
 
Aadu õpilane 10. september 2018, kl 20.47
Aadu Viik on siiamaani sõiduõpetaja reaali autokoolis!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!