Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Autoabi
osta load?
 
dilemma 12. juuli 2006, kl 16.02
Tere, olen juba peaaegu 2 aastat varsti autokoolis käinud. Mure on selles, et kui on proovitunnid ükksõik kas platsil või linnas, on kõik ok. Seda saan ma ise aru, kiidab õpetaja, isegi kooli juhataja on käind üle vaatamas, et milles siis asi on? Ent kui läheb asi eksamiks, siis minul jalg siduril hüppab jne, ühesõnaga, mis puutub eksamitesse, siis hüppavad närvid alt. Nüüd siis pakuti varianti, võiksin ARKi eksaminaatorile maksta teatud summa ja saan load, et ei pea ARKis kordi läbi põruma, et kuna olen arvel olnd nii autokoolis kui ARKis, et siis ei tule see ostmine välja ka.

Ja minul ongi dilemma, sest on see eneseuhkus või ausus vms, miski karjub ostmisele vastu. Samas mõistusega asja võttes saan ma aru, et ilmselt ausate võtetega saaksin need load pensioniks alles kätte.

Kas kellelgi on taolisi kogemusi, kas keegi on maksnud ARKi eksaminaatorile? Kogemusi, õpetussõnu, hoiatusi?
 
ah 12. juuli 2006, kl 16.05
Kus on nii korrumpeerunud eksaminaatorid? Kohe huvitaks?
Samas müün ära enda load. Nohikutel ja vinnipunnilistel mitte tülitada... pilt dokumendil ei kattu.:)
 
kas 12. juuli 2006, kl 16.24
Kas selline ostmine on tõesti võimalik? Kas jutt Tallinna ARKist? Huvitav, kes see korrupeerunud eksamineerija on seal? Äkki peaksid enne eksamit võtma palderjani või validooli või miskit. Ma ei usu et see asi nii hull on, et alles pensionieaks load saad. Mitu korda oled proovimas käinu ja mis eksameid? Linna? Plasti?
 
loll olen!! 12. juuli 2006, kl 16.49
aga sama asi nagu dilemmal!juba ei teagi mis teha!tahaks ka osta!
 
dilemma 12. juuli 2006, kl 16.57
mina ei taha, sest vastutus oleks liiga suur. minu hingele ei ole vaja, et kellegi vigaseks või surnuks sõidan. kuigi seda võib igaühel juhtuda.
 
... 12. juuli 2006, kl 16.58
ma soovitaks tõesti palderjani. ma kukkusin ka eksamil läbi sest jalg värises nii mis jube.
teisetele teadmiseks, et nii tallinnas, kui ka mujal on neid eksamineerijaid jalaga segada, kes pappi selle eest võtavad. see pole mingi uudis. aga enda huvides üritan siiski ise ära teha.
 
ma 12. juuli 2006, kl 17.25
mina ostaks selle jubeda järjekorra pärast...mul on lube kiiremini vaja....:(
 
tiiutalutytrekene 12. juuli 2006, kl 17.31
aga äkki ongi see 1 variant, et õpetaja teeb "salaja" sulle eksami. et lähete tavalisse tundi, aga tegelt on eksam. ja sulle ei ütle.
samas, kui nad näevad, et tavaolukorras oled tubli, siis oled ju tavaolukorras ka tavaliikluses. minu arvates ei ole siin midagi kahtlast. samamoodi kui saavad õpiraskusetga õpilased(nii logopeedilised vms) teha eksameid/ka riigieksameid lihtsustatud korras, miks siis mitte auojuhid. kui veel vaadata, et mõni, kes on täiesti ametlikul teel saanud load, aga sõidab kui hull...nomis?
niiet, sa oled ju tunde saanud, järelikult, oskad?.ära põe.
 
dilemma 12. juuli 2006, kl 17.41
tegelt ma kooli platsi eksami tegingi ära nii, et mulle öeldi, et keegi teine õpetaja asendab minu õpetajat. lasti kõik harjutused läbi teha, esimese korraga kõik ok ja eksam sooritatud. mina ei teadnudki.

aga ikkagi oleks ostmine vale otsus, kas või puhtalt eetiliselt, mis sest, et kamp spetse on kukalt sügand auto kõrval, kui olen roolis olnud ja mõelnud, et miks ma muidu saan igati ok hakkama, aga eksamil ei saa.
 
MEES 12. juuli 2006, kl 18.10
YOYOYOY Kui tead inimest kelle käest saab argi examid osta vms olen käpp
 
rl 12. juuli 2006, kl 18.20
näidake mulle üks eksamineerija tlnst,kes altkäemaksu võtab!!!
 
plahh 12. juuli 2006, kl 18.29
Aga mis sa teed päris liikluses ja üksi? Minu kogemus oli, et esimene kord pärast eksamit oma auto rooli istuda oli jubedam kui esimene kord roolis ja eksam kokku. Võibolla peab leppima sellega, et kõigist ei saa autojuhte. Sa ütlesid õigesti, et sinu hingele ei ole vaja, et kedagi vigaseks või surnuks sõidaksid.
 
m. 12. juuli 2006, kl 19.00
mina ei ostaks.
käin ise autokoolis praegu ja näen vaeva nii,et vähe pole,
aga üritan läbi saada.
mul on tutvusi-21 000 eek ja load peo peale.
kaalusin ja kalkuleerisin.
raha leiaks,aga ma tahan istuda roolis ausa näoga,et ei pabistama,millal kuskilt midagi välja imbub ja ma lubadeta jään.
 
dilemma 12. juuli 2006, kl 19.08
to: m, kell 19:00

Seda minagi, et südametunnistusele liiga suur koorem oleks. Tahtsingi vaid teiste kogemusi kuulda, et kes ostnud on, et miks ja kuidas jne, aga paistab, et siin seda keegi ei aruta ka.
Vähemalt olen tuge juurde saanud, et on teisigi inimesi, kes näevad autokoolis vaeva kauem kui taveliselt. Usun, et kui kunagi ausal teel load saan, siis on see eriti magus tunne ikka küll ;)Ja praeguseks on pool sellest teest juba käidud ehk siis autokooli osa.
 
to dilemma 12. juuli 2006, kl 19.46
3.aasta läheb mul:d
sõbral töötab onu ark-is, tegi kooli kõik examid läbi ja sa niisama arkist läbi :S
 
tarkmees 12. juuli 2006, kl 21.36
tee automaatkastiga,siis ei tule mingeid hüppeid ,ainult lubadele tuleb automaatkasti märge.
 
kapukas 12. juuli 2006, kl 21.40
Noh linnsasõit linnasõidux,seda ei näe keegi peale examinaatori aga platsisõit????Seal ju kaamerad väljas ja exam. ei saa ju midagi teha isegi kui tahax???!!!Ei soovita osta.Õpi kaua õpid aga endal pärast parem kui tead et said load ikka ausalt :)
 
KS 12. juuli 2006, kl 21.54
Noh. Mina arvan, et pole see ostmine nii hull asi midagi. Ei jää see südametunnistus vaevama, kui ilusti sõidad. Peamiselt toimuvad avariid purjus pea ja kiiruse ületamise tõttu. Neid 2 vältida, siis ei juhtu ka midagi, tõenäoliselt. Mina sõidan 8 aastat ja pole ühtegi rikkumist ega avariid :)
 
m. 12. juuli 2006, kl 23.12
sellised mõtted mul seoses autokooli,sõiduõppe,lubade ja muuga:
autokool minuarust suht mõttetu.
lähen õhtul peale tööd tüdinuna,väsinuna teooriatund,
kuulan ja üritan meelde jätta kõike,
aga niikui sealt uksest välja astun on kõik ununenud.
sest lihtsalt oled väsinud ja aju ei ole võimeline midagi vastu võtma.
aga vabal ajal kodus lahendan ARK-i leheküljel netis ülesandeid ja kõik jääb nii hästi meelde ja tundub loogiline.
või sõidan bussiga hommikul tööle ja
kuna sõit on pikk,võtan testiraamatu kaasa ja õpin
ning jälle jääb meelde.
teine asi-
kui mina läksin esimesse sõidutundi,
siis ma ei osanud autot käivitadagi mitte.
ok.sain selgeks,töristasin natuke platsil ringi ja oi üllatust-
järgmine tund juba läksime linnaliiklusse.
täielik paanika.jalad muudkui vajutasid kõike pedaale läbisegi ja kõik absoluutselt oli sassis.
kogu sõidu sõitis tegelikult õpetaja ise oma lisapedaalidega.mina ainult roolisin ja seda ta rebis ka mu käest pidevalt.
ja nii mitu järgnevat sõidutunditundi jutti.
paanika ja käegalöömistunne.
aga siis võtsin kätte ja sõitsin vanemate juurde maale,võtsin ema vana auto ja üksi,ilma mingisugusegi abiliseta läksin sõitu harjutama.ja lõpuks tuli juba hästi välja.
jõudsin järeldusele,et enne liiklusesse minekut tuleb ikka autot tunda ja tunnetada.kiirust tajuda,manööverdada osata.pedaale mitte segi ajada ja rooli osata õieti keerata.
osata kohapealt liikuma hakata,ilma,et auto välja sureks ja samas ka mitte vajutada gaasi liiga palju,et ta kohapealt minema ei kargaks.
vot ja seda kõike peaks algaja oskama enne,kui läheb linnaliiklusse.
mina leian küll,et sõitu õpetatakse väga vale taktikaga ja teema juurde tagasi minnes tahangi seda öelda,et ega samas see lubade ostmine pole üldse halb mõte,sest sõidukogemus tuleb nagunii ju omandada ,aga parem seda teha teisiti-siis,kui tunned,et tahad seda ja nii nagu sinu jaoks kõige õigem ja meeldejäävam on.
liiga kiire edasitormamisega autokooli sõidutundides tehaksegi seda,et õpilasel tekib kramp ja paanikahäire,niikui roolitaha istub.
ja kui siis veel eksamid kätte jõuavad,ongi kõik nagu peast pühitud.
aga jah,samas mõelda koguaeg,kui sõidad ostetud lubadega,et
mis küll saab,kui vahele jään...
see ka jama.
ei teagi,mis oleks õigem...
 
s 13. juuli 2006, kl 10.12
Viimase kommenteerijaga nõus... mina tundsin seda ka, aga minul oli see häda, et platsile ei lastudki, pandi kohe linnaliiklusesse (väikeses linna). Ja mitu tundi hiljem hakati koha pealt minekut harjutama, sest see ei tulnud välja.

Ja lube ma mitte mingil juhul ei ostaks.
 
to m. nublult 13. juuli 2006, kl 10.43
no tere!
sama nõus. ja samsugune teema oli ka mul siin....vaadake otsige järgi ning sii kyll kiruti mind täiega ja sõimati.
kallis teemalgataja vöid otsida ja vaadata ja lugeda mida rahvas arvab...
ka mina olen nõus viimaste kommijatega;)
 
hmh 14. juuli 2006, kl 16.09
aga ikkagi mina ostaks.....olen see ,kes ostaks jäjekorra pärast.kui mul ikka lastakse oodata 1,5 kuud! et üldse eksamile saada! olen teinud läbi ausalt kooli..kõik sõidutunnid,teooria ja platsi eksamid...ja nüüd oota 1,5 kuud seda ark-i linnasõidu eksamit(kõik eelnevad on tehtud) Mul on lube kiiresti vaja aga nemad nii hõivatud inimesed...vahesl ma ei saa aru,mille eest ma maksan????? või maksan liiga vähe? Olen nõus maksma rohkem.
 
;) 14. juuli 2006, kl 18.56
sa nublu ära hüppa siin, keegi pole su arvamust küsinudki ;)
ja ära hakka praegust teemaalgatajat endaga võrdlema, ta jutt on hoopis teine mis sul.
 
fes 15. juuli 2006, kl 20.20
Teame teame, mida see nublu siin rääkis, hästi mäletame. Nublu olgu parem vakka. Ta reageerib ainult sõnapaarile "lubade ostmine", muide. Muud matsu ei jaga üldse.
 
kats 16. juuli 2006, kl 01.08
raha eest saab kõike, kuid eks nende lubade ostjate pärast meie liiklus nii jube ongi.
loomulikult oleme kõik eksamite eel pabistanud. minul viskas närv nii üle, et esimesel korral linnasõitu ära ei teinudki. aga teisel korral tegin ning nüüd sõidan juba palju aastaid.
mul ei tulnud kordagi mõtet load osta, kuigi sellist võimalust ka tookord pakuti. eneseuhkus ei lubanud, mõtlesin, et suudan seda ka ilma kellegi "määrimiseta". enesetunde küsimus.
kui sa väga kõvasti närveerid, siis ilmselt pole sa veel iseseisvalt sõitmiseks valmis. närvilisi olukordi tuleb ette ka siis, kui load juba taskus ning kui siis verest välja lööd....ma ei taha sellele mõeldagi!
edu sulle ja soovitan, et omanda load ikka ausalt teel!

aga inimeselt, kes siin küsis, milliselt eksamineerijalt saab raha eest lube, küsiks vastu, et milliselt ei saa?
 
Aigar Arolepp 20. juuni 2017, kl 22.40
Mul see probla et kool käidud sõidud tehtud. Kiidavas võitu. Paberil testide täitmine suur null õppi kui palju tahad. 10 aastat lubadeta ringi lasnud. Pean edasi laskma või ostma. Krat ei saa neid nipiga teste teha lihtsalt.
 
Aigar 20. juuni 2017, kl 22.53
Tahan osta aga ei julge autokooli õpetajale pappi ns visata. Pärast tuleb mingi jama veel. Vaja se test kirja saada kuidagi ju.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!