Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Autoabi
auto arvelt kustutamine
 
maku 02. oktoober 2006, kl 09.27
Mul autoga juhtus õnnetus, käisin remondis ja pärast põles maha. Mitte üleni aga kapoti all tegi ikka palju kahju. Kuna auto vana ja eestis väga levinud, siis otsustasin jupikaupa maha müüa, taastamine oli mõtetu. Samas tahtsin ta siis ka arvelt kustutada. Aga oh imet, selleks tuleb auto kere utiliseerida litsentseeritud jäätmekäitleja poolt, kes väljastab nõuetekohase lammutustõendi. Täiesti jama ikka. Miks ma pean neile oma auto viima, järsku mul juba enamus asju laiali võetd ja maha müüdud. Ilma utiliseerimistunnistuseta autot registrist ei kustutata. See on ju jura, miks ta ei või mul oma aias seista, võin ju numbrid ära võtta küljest ja ARK-i viia. Äkki oskab keegi targem aidata, kas oleks võimalik ilma ka autot arvelt maha võtta? Või lihtsalt jääbki igaveseks arvele?
 
tavotituuker 02. oktoober 2006, kl 09.48
On võimalik ka niisama arvelt kustutada. Pead kirjutama ARK´is vabas vormis seletue, mis autost on saanud jms, annad numbrid ning dokumendid sinna ning ongi korras.
 
sama-siin 02. oktoober 2006, kl 11.33
tahtsime ka oma igivana lada-panni arvelt maha võtta, aga ei võetud. ütlesime ka, et maal kuuse all ja juppideks tassitud, siis loeti sõnad peale, et ära loodust reosta. aga numbreid ära võetud, nii et see auto nagu ikka on veel arvel, kuigi ei sõida muidugi.
öeldi, et arvelt maha võtta ilma tõendita ei saa, nii kaua kuni tõendit pole, on see auto arvel. müüa ka ei saa - siis tekivad ju jälle jamad, et kui keegi läheb sõitma ja teeb avarii, siis on ju kohe näha, kelle auto. nii seisabki kuuse all.
 
maku 02. oktoober 2006, kl 15.43
Kui ARK-i helistasin ei mainitud poole sõnagagi mulle mingist avalduse kirjutamise võimalusest. Ehkki ma küsisin mitu korda, kas mitte ühtegi muud võimalust ei ole kui ainult tõendi alusel. Öeldi, et ei ole. Kavalad ka nad ikka. Aga aitäh tavotituukrile, lähen sinna ise kohale ja tõstan kisa :D
 
tavotituuker 02. oktoober 2006, kl 15.53
Pärnu ark on njahh selline, et telefoniteel pole mõtet suheldagi. Kuid mine kohale ja saad kindlasti asja tehtud(minul polnud isegi auto dok. teist osa enam alles ja ainult 1 nr oli ja sain peale seletuskirja kirjutamist auto registrist kustutatud)
 
Grauberg 02. oktoober 2006, kl 17.29
Viimane kogemus peaks olema midagi säärast (naised saunas rääkisid), et enam niisama lihtsalt ei saagi maha kanda. Selleks oleks vaja siis kas kindlustuse poolset akti, et masina taastamise hind oleks suurem, kui jääkväärtus (so et ei tasu enam üles lüüa) või teine võimalus on masin lasta Kuusakoski viia, kus vanad juba minu teadmist mööda kas koha peal juba mitte maha ei kanna. Vajalik selleks oleks aga, et säilinud oleksid kerenumbrid ja ka vist VIN kood. Ent ma pole enam väga kindel faktis, kas Kuusakoski ise selle maha kannab või annab vastavasisulise õiendi, mis esitada ARKile, et masin lõplikult registrist kustutada.
 
haiged 02. oktoober 2006, kl 18.48
Lähed ja tõstad kisa??? Sa nagu inimese moodi ei suuda asju ajade ve?

Sa uuri järgi mis kuupäev see seadus välja tuli, kus "romu" tõendeid nõudma hakati ja kui seletuse kirjutad, et see juhtus enne selle seaduse jõustumist siis pole ju probleemi!


A esimene asi on kohe kisa tõsta, endal romu vedeleb kuskil põõsa all... võiks natukenegi tõesti loodust puhtamana hoida.

Lausa rõve on neid panne vaadata...mis niisama seisma jäänud ja
nüüd kopitavad igal pool metsa all.
 
maku to haiged 03. oktoober 2006, kl 08.20
Töötad ise seal või töötab seal mõni su lähedane? ARKi-i töötajad võiksid ikkagi teavitada inimest erinevatest võimalustest kui neid on! Ja ole rahulik, ma ei tõsta kunagi kisa, see oli nagu rohkem naljana mõeldud. Käisin eile ARK-is lube vahetamas ja lugesin infotahvlilt ka avalduse kirjutamise võimaluse kohta. Ja kõik sai selgeks. Aga telefonis raiuti kui rauda, et kahjuks pole muud võimalust kui vii jäätmekäitlejale. Teiseks ei vedele mu ROMU põõsa all ega metsa all vaid garaažis. Ja ma pole ju süüdi kui mingi tumba remondimees mu ROMU nii ära remondib, et see kümne minuti pärast maha põleb, või olen?
Ja minu mäletamist mööda leiutati lausa mingi kohustuslik kindlustusmakse selleks, et rahvas oma ROMUD arvelt maha võtaks ega risustaks ARK-i andmebaase. Hirmus arutelu käis selle ümber. Samas kui ma tahan seda teha, siis nõutakse mult ei tea mida.

Uuuhhhhh ... kohe peab kõrri kargama. Tuju läind hommikul kohe, aitäh :(
 
FRED 03. oktoober 2006, kl 13.59
No mina võtsin auto arvelt maha 2004a suvel ja siis oli see kord veel suht vaba, praegu aga ei tule ilma lammutustõendita asi jutuks. Ning kui töötaja võtaks maha ilma selleta, nö. moosimise peale, tuleks sellest talle pärast suur jama mille tõttu see läbi ei lähe.
 
ks 04. oktoober 2006, kl 03.01
ei viitsi vana sara omal akna all üles lüüa, kuusakoski viib ära ja väljastab tõendi, sellega lähen arki ja kogu moos.
 
haiged 12. oktoober 2006, kl 19.35
Ei tahtnud su tuju rikkuda, vaid öelda nagu asi on. Kui ta sul maha põles ja garaazis seisab, siis võiksid ju romulasse ära müüa!!! Saad ruumi juurde ja enda nimelt ka maha.
 
Maha ja lännu 01. juuni 2023, kl 13.03
Auto põles ära kokkupõrkel kontrrevolutsiooniga ja allesjäänud metall varastati ära
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!