Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Autoabi
Kust osta autot?
 
Anne 17. september 2009, kl 15.45
Kas soovitate osta kasutatud autot otse omanikult või müügiplatsilt? Millised puudused ja eelised mõlemal variandil?
 
lollike 17. september 2009, kl 16.30
Ise ostsin omanikult,kuid alati tuleb lasta töökojas üle vaadata.Ise lasin vaadata ning remondile minev summa võeti ostuhinnast maha.
 
lihtne 17. september 2009, kl 16.40
Ei soovita osta kasutatud autot.
 
Juss 17. september 2009, kl 21.47
Müügiplatsil eesti numbriga AUT . Välismaalt ehk uppunud saast või türklaste saast. Käest ehk ka suht jama. Ma ise ostsin uue.
 
Malle 19. september 2009, kl 20.39
otse omanokult on vist parem
 
Maiu Piimaauto 20. september 2009, kl 03.19
Ei soovita osta uut autot, v.a kui elujärg kannatab välja osta ning elatustase ei halvene. Miljonikroonine auto ei ole praegu 20x parem kui 50000-ne, ehk 5x on. Liising toob kaasa sundkasko ja rikete korral sundtöökojad, kus järjekord võib olla mitu nädalat.

Mina soovitan eelkõige vaadata sõidumugavust, turvalisust ja hinda ja alles siis kütusekulu - norme on nagunii katsetatud laboritingimustes.

Kindlasti tuleks ostule kaasa võtta spetsialist, juba küsimuste esitamise viis ja toon seletavad ära, milliste kriteeriumide järgi autot soovitakse. Proovisõidust on enamasti kasu, aga teatud vigu saab paarikümne km peale ära peita küll.

Omanik üldiselt garantiid ei anna, plats võib. Sulleromanik võib üldse ära kaduda ja võis rontautot müüa kõnekaardi abil. ARK-i dokumentidel on nimi, aga kui kriminaalset pole, siis pole sellest kasu. Autofoorumides on küllalt palju infi, sageli vastukäivat, aga tüüpvead tulevad välja.
 
uus 20. september 2009, kl 08.53
Kui vähegi võimalik, siis kindlasti uus auto. Eriti naisinimesel, kes foorumitest ostuabi küsib. Ja Maiu Piimaauto laudafilosoofiat ei maksa tõsiselt võtta.
 
ka naine 20. september 2009, kl 13.18
uued autod ju kallid...
 
naine samuti 20. september 2009, kl 14.50
Vana pidamine kah kallis ja ostmine riskantne. Eriti kui meespool otu või hoopis olematu. Kui omad usaldusväärset mehhaanikut, kes autohoolduse enda peale võtab, on muidugi teine lugu. Aga ilma autoalaste teadmisteta minna suvalise tavotituukriga maid jagama lõppeb tavaliselt megaarvega ja kahtlase töökvaliteediga. Uue masinaga on vähemalt mingidki garantiid ja võimalus esindusest kvaliteetset abi saada. See on minu isiklik kogemus.
 
Vivian 21. september 2009, kl 11.06
rumal jutt siin. uus auto on muidugi hea ja ilus, aga uue auto väärtus langeb minimaalselt 15% juba salongist välja sõites. Praegu on müügil väga palju paar aastat vanu autosid läbisõiduga 10-30 000. Võidad hinnas kõvasti ja paljudel veel garantiigi kehtiv.

Kui rääkida 10-20 a vanast autost, siis jah, on riskantne ja kallis. Aga mõned aastad ei tee veel autost ronti ja mina üskiku naisterahvana olen siiani saanud kõigi oma vanade autodega hakkama, ka remondid tehtud. Ja ei pea suvalise tavotituukri juurde minema, korralikke remonditöökodasid on küll.

Mõnes mõttes on müügiplatsilt kindlam osta, sest mõned neist annavad lühiajalise garantii, aga kokkuvõttes ei ole vist suurt vahet, kas omanikult või platsilt.
 
totule Vivianile 21. september 2009, kl 15.21
Rumal oled sa ise, kui oma ninaotsast kaugemale ei näe. Maailm on erinevaid inimesi täis ja igaühel õigus oma arvamusele. Autor küsis nõu ja seda on talle vastates ka antud. Ja sina oled esimene, kes ennast messiaseks peab ja tunnistab ainult oma ego.
 
Vivian 22. september 2009, kl 11.44
Endale tundus, et ka mina avaldasin oma arvamust, millele mul vastavalt viimase kirjutaja sõnadele täielik õigus on. Ehk ma väljendan end liiga otse ja keegi tunneb ennast sellest puudutatuna. Rumal jutt on minu arvates eelkõige see, et "ilma autoalaste teadmisteta minna suvalise tavotituukriga maid jagama lõppeb tavaliselt megaarvega ja kahtlase töökvaliteediga." Või et naisinimene ei saa kasutatud auto pidamisega hakkama.

Ja räägin ka oma kogemustest. Pole kunagi päris uut autot omanud (no muidugi tahaks, kui oleks võimalus. Ja kui kellelgi on võimalus, siis andku minna!), aga olen nii hoolduse kui remondi kui kõige muuga täitsa ise hakkama saanud. Sest aru ma ei saa, miks peaks üks inimene üldse minema mõne kahtlase tavotituukri juurde?

Mispärast küll alati naisi nii saamatuteks peetakse? Ja veel naiste endi poolt?
 
to:Vivian 22. september 2009, kl 15.47
Keegi pole siin ühtki naist saamatuks nimetanud. Kust sa seda välja lugesid? Saamatu naine ei saagi endale auto muretsemisega hakkama! Pigem oli siin etteheiteid meestele. Ja sel juhul ei saa aru, mis sind kui naist nii solvas. Ometi kord üks teema, kus naised omavahel asju arutasid ja ükski jorss oma tobedustega vahele ei hakkinud. Kuni ilmus hüsteeriline kana, kes demagoogitsema ja lahmima kukkus. Ja kuna seda kana niivõrd pahandas kellegi väljend "tavotituuker", siis ilmselt esineb siin Viviani nime all võibolla hoopis Valdek? Villu? Valdur?, kes igapäevaelus remonditöökojas naiskliente peedistab. Stiil tundub küll selline: mina ja maailm!
 
Mia 25. september 2009, kl 22.10
Miks on vaja sõimama hakata? Minu arust avaldas Vivian väga normaalselt oma mõtteid - ja vägagi mõistlikke mõtteid. Muidugi kaotab uus auto oma väärtusest juba tublisti siis, kui poest välja sõidad. Kui raha üleliia on, siis miks mitte osta uut autot, paraku enamik meist siiski on sunnitud raha lugema.
Teemaalgatajale vastuseks, et mina ostaks pigem autoaiast, ja sellisest, kus garantii ka antakse.
 
itimees 25. september 2009, kl 22.47
no sel juhul ei saa oma uue arvutiga küll poe uksest välja minna- see ju kohe vana :)
 
paul 12. detsember 2017, kl 01.21
blaa blaa blaaaa ja bla bla blaa ja ikka ma ei tea kust uut autot saan maa.lolli ila ajate siin
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!