Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Remont
uus tapeet vana tapeedi peale?
 
kevadine 25. mai 2013, kl 20.17
On vaja teha väikest iluravi toas. Odav üürikoht ja aastaid seal elada ei kavatse, seega tahaks kiirelt ja odavalt lihtsalt tuba natuke kenamaks muuta.

Olen natuke uurinud ja paljud soovitavad vana tapeet enne maha võtta. On see tingimata vajalik? Kuna tegu pole mu enda koduga ja sisse kolida on vaja üsna ruttu, siis ei taha väga palju mässata ja aega ka pole.
Mis juhtub, kui panna uus tapeet vana peale? Peale selle, et paanide ühenduskohad ja porte võivad näha jääda? See pole probleem, peaasi, et see vana ja kole tapeet välja ei paistaks ja lihtsalt üldine mulje natuke kenam oleks.
Kas niiskeks saades võib vana tapeet maha tulla koos uuega vms?
 
?? 25. mai 2013, kl 20.36
miks peaks tuba niiskeks saama? kavatsed seal dušši hakata võtma või?
 
!!! 25. mai 2013, kl 21.07
Ta pidas silmas, et uue tapeedi liim niisutab vana ka läbi ja äkki tuleb seinast lahti.
 
aga 25. mai 2013, kl 21.10
üürileandja lubab niimoodi uut tapeeti panna siis?
 
Valdis Tartust 25. mai 2013, kl 21.45
Kas sa hakkad end suures toas pesema v? nõdrameelne oled v. esialgu mine ülikooli ja mõtle kas elutoas tehakse vihtuda.
 
kevadine 27. mai 2013, kl 00.16
Nojah.
Oligi vist liiga palju oodatud, et keegi midagi asjalikku ka ütleks:D

Jah, üürileandja lubas nii tapeeti panna. Ei, ma ei hakka end toas pesema, vaid nagu hüüumärgid tabavalt märkis, võib alumine tapeet natuke niiskeks minna, kui ma sellele liimi peale panen.
 
no 27. mai 2013, kl 06.12
Oleneb milline vana tapeet on. Nõuka ajal oli pabertapeet ja pandi mitu kihti üksteise otsa, midagi ei juhtunud. Tänapäeval hoopis tapeedid midagi muud ja uus ei pruugi vana peale kinni jääda.
 
kevadine 28. mai 2013, kl 20.50
Jah, pabertapeet see vist ei ole, mille peale uue paneksin. Tundus vinüültapeedi moodi.
Mingit ekstratugevat liimi ei ole olemas, mis kleebiks tapeedi teise vinüültapeedi peale?

Või oleks lihtsam üldse üle värvida tapeet? Lugesin, et seda ka tehakse.
 
Villu 29. mai 2013, kl 15.09
Raske soovitada peale yhe totaka idee, kui sellist säästuvarjanti vaja teha :) Öigem oleks jah tömmata kuivalt tapeedi pealmine kiht ära ja leotada eemaldusvahendi vöi vedela liimilahusega alumine kiht lahti ning eemaldada, siis krunt ja uus tapeet peale. Kuid kui nood eelmise tapeedi paani ja borte kohad niikuinii segama ei jää, siis krundi ja pane uus tapeet peale. Ega need mullid siis ka enam segada ju ei tohiks :P
Totakas idee on, et vedi mööbel sisse ja tee korralikult ainult nähtavale jäävad kohad, kuid tea, et koonerdamine ei ole kokkuhoid :)
 
kevadine 29. mai 2013, kl 16.02
Kvaliteeti ma jah taga ei aja, tegu on ajutise pinnaga ja järgmine üürnik niikuinii teeb uue remondi oma maitse ja võimaluste järgi.
Väga koledat asja muidugi ka ei tahaks. Bordüüri koht tegelikult ilmselt silma ikakgi kriibiks. Samas kui ma selle maha tõmbaks (kasvõi pealmise kihi), siis peaks ehk olema vähem märgatav.

Kruntima peaks millega? See on vajalik nakkuvuse parandamiseks?
Millest tekivad mullid? Kui harjaga õhk korralikult vahelt välja ajada, siis ju ei tohiks mulle jääda...?

Tapeediliimi valikul peaksin ilmselt arvestama peale uue tapeedi tüübi ka aluspinda. On selleks mingeid soovitusi?
 
Villu 29. mai 2013, kl 16.43
Ohh Kevadikene :)
Jah, bortel pealmine ´´nahk´´ vähemalt maha tömmata. Kuivalt!!!
Kruntvärvil pole vahet, vesialuseline seinakrunt. Näiteks Saddolini STARTLATEKS. Justnimelt nakkuvuse tarbeks, sest nagu eelpool mainiti, siis ei iial ette tea, mis iseloomuga on vana tapeet. Värv hakkab igaljuhul peale, liimide osas pead ei anna! :)
Mullid tekivad samuti ylaltoodud pöhjustel (mitte mudugi nende ´´omaarust- olen- ilgelt- vaimukas- ja- Baskin- on- mu- körval- väike- puuks´´ vennikeste arvamus, kes arvasid, et teed tuppa aurusauna!!!). Vöib juhtuda, et kuivades tömbavad mullid tagasi, kuid kahtlane :( Vana tapeedi alla tekkinud mulle ei aja sa mingi valemiga alt välja :) Ja yldiselt soovitan kasutada mitte harja, vaid tappetimislabidat: hind K-Rautas 1,34!
Säästuprojekti puhul pole muud soovitust liimi valimisel, kui järgi uuele tapeedile nöutut! Eeldusel muidugi, et oled selle laisa liigutuse teinud ja vähemalt kruntinud :)
Kruntimise yks eelis on ka see, et too näitab sulle kätte, kui mullitama eelmine tapeet hakkab :)
Aga kokkuvötteks selle pikale jutule soovitaks siiski, et koori maha vana ... kaotad yhe päeva vöibolla, kuid omal siiski silmal ilusam vaadata :)
Jöudu ;)
 
suss 03. juuni 2013, kl 08.38
kui all on tavaline tapeet ja see on korralikult seinas,siis võib ka otse peale kleepida,saab sein ka soojem.Aga ikka jääb oht et liimides vana tapeet märgub ja tuleb seinast lahti.Selleks krundi vana tapeet üle,siis on näha kas hakkab vana tapeet "mullitama", sellised kohad tuleb seinalt maha võtta.
 
nipitiri 05. juuni 2013, kl 00.18
Sellise tegemise korral tuleb valida väga mustriline ja tekstuurne uus tapeet. Ise valisin nõukaaegse pabertapeetide (ikka mitu kihti) peale helekollase reljeefse ning lõpptulemus jäi üsna rõve (vana maja puhul häda pärast andestatav).
Arvesta kindlasti ka sellega, kuidas valgus seinale langeb - tekkivad varjud rõhutavad ebaühtlusi.
 
värvisoovitus 11. juuni 2013, kl 10.19
Mina soovitan küll ülevärvimist. Just tegin kodus selle läbi ja jäi väga ilus. Minul oli ka vana krobelise mustriga, ei tea, kas vinüül, aga endise nimetusega "pestav tapeet". Kuna ei ole eriline oskaja, siis üksi uue panemisega ei oleks hakkama saanud. Valisin sobiva tooniga vesiemulsiooni ja värvisin üle, isegi kahte korda ei olnud vaja värvida, üks kord kattis ilusasti, kui ikka rullile korralikult värvi peale võtta. Ainuke, mida peab tegema, et vaadata, kas servad on ikka ilusasti kinni, muidu jääb näha, mina panin mõne lahtise serva vahele enne veidi tavalist universaalliimi
 
milli 14. juuni 2013, kl 16.10
hmm mul sama asi mõlgub,et olen maal nii öelda,kuna tapeedid on siin koledad,kapp remonti teha ei kavatse,aga et endal oleks suvekuudel hubasem olla,tahaks iluravi teha,kuna on ka seinas vanad vene tapeedid ja selle alla on pandud soojustus,selline pehme,mis ei kannata nokkimist ja värvimist,et tapeeti sealt ära võtta ei saa,aga kuidas oleks uue peale panemisega?
kas õnnestuks?
 
Valdisele 03. november 2013, kl 13.43
Ka tartus elab troppe!
Vladislav Kriv. 09. detsember 2018, kl 20.48
kevadine, proovige siin https://abcbuilding.eu/ee/teenused/siseviimistlu... - üsna hea ehituse firma.. tapeeti teenus on olemas
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!