Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Remont
kuidas käituda vana majaga
 
maila 21. november 2018, kl 11.06
eeldatavasti jääb üks vanake maja (puitehitis) pikalt seisma. kuidas on õige käituda, olen kuulnud, et kui talveperioodil hakata kütma siis ongi vaja regulaarselt kütta, muidu läheb niiskusega kõik raisku. ja kui mitte kütta, siis üldse mitte kütta, kuid kevadel ja suvel hoolega tuulutada. kas keegi teab, kas sellisel teoorial on ka mingi õigsus? olen veel kuulnud, et siibrid tuleks samuti lahti jätta ja võimalusel kõik siseuksed lahti ning põranda all olev keldri luuk ning pööningule viiv vaheuks samuti, et õhk saaks vabalt liikuda. on see nii, või igal juhul tuleks leida võimalus regulaarseks kütmiseks
Maaks 23. november 2018, kl 13.38
Kui midagi katki külmuda ei saa, siis pole mitte mingit mõtet kütta. Siseuksed jne. jätaks jah lahti, et temp võimalikult ühtlane oleks. Keldriluuki pole vast mõtet lahti kiskuda.
Kui majas elutegevust ei toimi, siis ei teki sinna ka välist niiskust - ehk siis niiskuse % majas = niiskuse % õues.
 
kirjutan ka 26. november 2018, kl 10.01
See kütmise jutt on õige jah. Lisan veel, et kui ükskord jälle kütma hakkate, siis esialgu hästi ettevaatlikult, teha ainult väike tuli. Esimesed kütmised peaksid sellised olema, enne kui korralikult puid alla panema hakkate.
Majas ei tohiks ka midagi söödavat olla, muidu tulevad hiired, ja kes teab mis elukad veel.
 
Ats 08. detsember 2018, kl 00.22
Head asjad on need tabletiga niiskuseeemaldajad. Endal panen ühe potsiku igasse tuppa sügisel ja korra käin talve jooksul tabletti lisamas. Kevadel on hea kuiv hoone. Pehme mööbel on kuiv. Kütta pole mõtet.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!