Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Remont
Hoiatus: Rein Mändmaa
 
Eve_ 12. aprill 2019, kl 08.56
Soovin jagada oma halba kogemust ehitaja Rein Mändmaa’ga. Nimelise postituse tegemist sai põhjalikult vaagitud, kuna kes meist ei teeks vigu. Andsime talle võimaluse olla aumees ja võtta vastutus, seda Rein aga ei teinud.
Palkasime ta 2 aastat tagasi taastama eramu esimese korrusel kahe toa põrandaid. Põranda alla oli tekkinud vamm, kõik sai üles võetud, sodi minema veetud, tõrje sai tehtud nagu peab.

Põranda talade alla pani ta alustuseks toetala vastu pinnast, mille tõttu ei pääsenud õhk liikuma. Ahju lähedale paigaldas penoplasti otse tol ajal kuivale liivale ega jätnud mingit õhuruumi. Ka ventilatsiooniava-esine oli liiva täis. Ühe tugitala alla ei pandud toestust, nii et see tala oli murdunud ning varsti oleks põrand üldse kokku vajunud. Ühe toa põrand hakkas vetruma üsna kohe peale “töö” valmimist.
Kilematerjal oli otse mulla peale laotatud ja kui õhk ei saa liikuda, siis ka kõigest poolteist aastat hiljem vastavad tulemused. Mitte kuskilt ülevalt (korstnajala kaudu vms) niiskust juurde ei tilkunud, hallitama läks asi konkreetselt elementaarsete ehitusvigade tõttu. Kogu töö tuleb uuesti nullist ümber teha.

Õppetund endalegi. Öeldakse, et ärge usaldage töömeest, kes saab tulla ning tööle asuda KOHE. Teiseks, olime nõus maksma sularahas mingit tšekki selle eest saamata, teisisõnu mustalt (nõnda on raske tõestada, kui palju maksin ning mingit nö ametlikku käiku anda).

Vaadates, kuidas praegused ehitajad praaktööd ümber teevad ja suhtuvad (garantii 7 aastat, maksimine arve alusel), on vahe nagu öö ja päev.
Kummastav, et oma kehva töö eest võttis ta sama raha nagu head tegijad.

Hoiatus Rein Mändmaa osas puudutab eeskätte keerukamaid objekte. Midagi lammutama, müügiks mineva küprokarenduse juurde võib teda ehk palgata küll, kui tema tegevuse üle on pidev järelvalve ja suuremad rumalused saab jooksvalt ära hoida.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!