Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Remont
esiku põrand
 
liisu 27. oktoober 2003, kl 15.58
millist esiku põrandat soovitate, paneks laminaadi aga ei tea kas kriimustustele ka vastu peab või läheb ruttu koledaks, on kellelgi kogemusi?
 
Tes 27. oktoober 2003, kl 16.04
Laminaadi kohta küll ühtegi head sõna ei oska öelda. Pidi staatilist elektrit ka tekitama jne. Me ise paneme laudpõranda ja lakime ära.
 
jumps 27. oktoober 2003, kl 16.10
meil on peaaegu terves elamises laminaat maas. elutoas sai korra ainult tugitooli natuke hooletult liigutatud ning nüüd ongi kriimud sees. esikus tundub veel normaalne olevat ja ega köögiski hullu midagi ole. staatilist elektrit pole tundnud (kuigi olen suhteliselt tundlik). aga neid laminaate olevat ju erinevate tugevuste-paksustega, vist. nii palju veel, et ise me seda ei pannud, eelmised elanikud tegid remonti just enne meie sissekolimist.
 
trins 27. oktoober 2003, kl 16.40
meil on ainult esikus laminaat, selline tugevam. aga puhas hoida on seda vilets - veejäljed jäävad näha ja koerakarvad tõmbuksid ka kõik nagu esikusse. kriime pole tulnud, küll aga üks auk, kui mehel ülevalt kapist üks raske metallkobakas peale kukkus.
 
Käklin 27. oktoober 2003, kl 16.59
kolisin just uude majja kus on ka laminaat igal pool. olen kaks nädalat sees elanud ja nyyd mõtleme, et tuleb vist kevadel hakata välja vahetama. niiskust ei kannata yldse. kuna olen koeraomanik ja penike on päeval üksi kodus, siis kui ta ei jaksa kannatada ja maha siristab, on pärast selle koha peal silmaga nähtavalt serv yles kerkinud.
 
muia 27. oktoober 2003, kl 20.28
mina panin linoleumi - praegu saadaval väga palju ilusaid pvc katteid. Suurim valik, mis mina näinud olen on peterburi tee ehituse abc-s. Seal lausa omaette maja põrandakatete jaoks. Ja tõesti on ka väga soliidseid - mitte ainult selliseid vanakooli parketi-imitatsiooniga....
 
ab 27. oktoober 2003, kl 23.42
Kui naturaalset parketti osta ei jaksa, siis polegi lootust kuhugi head põrandat saada. Laudpõrand tõmbab inetud praod sisse (mändi ei tohiks aga üldse põrandale panna), vaipkate on õudne tolmukoguja, laminaat on külm ja koliseb ja laminaadi muudest hädadest lugesid eestpoolt, PVC aga puhas keemia (jah on küll testid kõik tehtud, aga ...), lõunas laialt levinud kivipõrand Eesti tingimustes suht võõrastav.
Parim lahendus esiku puhul oleks soojustatud plaaditud põrand. Väga hea puhastada, väga tugev ka liivaterade suhtes, märjad jalanõud kuivavad ära. Kui see ei sobi, siis vist järgmine oleks PVC. Meeletu valik mustreid ja värve. Esiku pind reeglina suht väike, jõuab ka kallima katte muretseda (paksus oluline ja muster peab olema läbiv). Kui hoiad liivaterade eest (mitte, et neid olla ei tohiks, vaid nende peal ei tohiks tallata) ja vahatad aegajalt, siis peaks kestma ka.
 
nööp 28. oktoober 2003, kl 09.07
korteris laudpõrand, esikus kiviplaadid põrandasoojendusega. väga rahul.

lauda esikusse ei paneks.
 
Pille 28. oktoober 2003, kl 10.27

kõige praktilisem esiku põrand on kiviplaatidest/keraamilistest põrandaplaatidest. Esik on ju koht, kuhu tullakse lumiste ja sopaste saabastega.
 
tuti 28. oktoober 2003, kl 10.32
Meil laminaat terves korteris, koridoris hoiame talvel ka suuski, mis ka ju natuke tilguvad ja kriimustavad, lisaks on koer, kes veel suvel tuppa sirtsutas, nii et vähe polnud, aga laminaadiga pole seni küll midagi juhtunud (1 aasta). Oma majja paneks küll naturaalse põrandakatte ja koridori siis plaadid, mis eeldavad põrandakütte olemasolu.
 
Pille 28. oktoober 2003, kl 10.57
laminaatparketti ärge küll esikusse pange!-see materjal on väga tundlik niiskuse ja kriimustuste suhtes.Hooldada ka raskem, kiviplaadi tõmbad lihtsalt märja lapiga üle ja kõik.
 
lizzie 28. oktoober 2003, kl 11.26
Oleneb laminaadist.Meil seitsmes aasta koridoris ja pole häda midagi. Aga kui ostsime siis oli üks kallimatest laminaatidest.
Kui nüüd uuesti seisaks sellise probleemi ees, siis tegelikult prooviks midagi muud näiteks linoleumi (naturaalset). Laminaat on ikkagi kõva, kalk ja külm.
 
Pille 28. oktoober 2003, kl 11.48

põrandakütet siin mõned mainivad.

OK, ma saan aru,et vannitoas on põrandaküte väga vajalik, seal käiakse paljajalu jne.

Aga milleks esikusse põrandakütet? Palju te esikus paljajalu ikka olete? Esik ju liiga must selleks
 
lammas 28. oktoober 2003, kl 12.18
Esikus on põrandaküte minu arvates hea just selleks, et kuivatab ruumi. Nagunii on see põrand ju pidevalt märg (eriti talvel kui tuled lumiste jalgadega). Ka jalanõusid kuivatab see esikus (selleks on ka küll hea ventilatsioon vajalik :))
 
kuku 28. oktoober 2003, kl 13.46
Aga kuidas ikkagi suhtuda laudpõrandasse? Tean, et männipuit on pehme ja setõttu ei sobi. Mis sobiks?
 
juula 28. oktoober 2003, kl 18.54
Esikusse oleks kõige parem panna PVC kate.Lihtne hooldada.
Männipuidust põrand on väga pehme,lastetoas selline.
Täkke täis ja vilets hooldada aga ilus on küll.
Laminaadist ei arva midagi.
 
merit 29. oktoober 2003, kl 16.55
Kas kellelgi on kogemust spoon-parketiga?
 
Jüri 30. oktoober 2003, kl 15.25
Laminaadil pole häda midagi. Asi on selles, et pannakse iga ettejuhtuv p..k maha ja seejärel ohitakse. Alla klass 32-33 pole mõtet maha panna.
 
ehitaja 30. oktoober 2003, kl 22.02
mul esikus ja köögis kaselippidest parkett,7a käis siis lihvisin üle ja käib seitse jälle. Laminaat on külm ja klobisev. Laminaaati soovitan üle lakkida siis ei tee pissi ega vesi midagi. Kivipõrand muidugi kõva ja külm kuid ei kulu.
Laudpõrand on ka hea, kuid mänd, kuusk, lepp, haab ei kõlba, pehmed. Sobiks kask, vaher, saar, tamm jne.
Soovitus - puitpõrandate tegemisel jätke seinte äärde väikesed vahed ( u 5mm või nats rohkem ), et niiskusega mängimisruumi oleks.
 
appi 30. oktoober 2003, kl 23.45
pvc ju nii mürgine:( Esikusse veel võib, seal ei ole ju ninapidi koguaeg juures. Marmoleum on ikka kõige normaalsem valik!!! Ja looduslik.
 
Pikne 31. oktoober 2003, kl 21.47
Kui lapsed jooksevad, siis kivi või keraamilisi plaate ei soovita.
 
lill 10. november 2003, kl 13.33
Esikusse soovitaks kas korki või siis plaati, aga põrandaküte alla!
Laminaat on nii kunst ja kohutav: kriimustused, ei kannata vett sh ka niiskust, nii et esikusse kus nt talvel palju niiskust tuleb ei sobi ta mitte
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!