Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Remont
põrandaplaatide paigaldamine
 
K 28. oktoober 2003, kl 10.31

on plaanis esikusse panna kiviplaadid, praegu on põrandal vene ajast püssi põrandalauad.Kuidas nende peale kiviplaate panna-kas on vaja eelnevalt kipsplaat alla panna või plaadisegu otse laudade peale?
 
olli 28. oktoober 2003, kl 11.00
Mina panin kipsplaadi ja siis kivid paika, aga ikkagi põrand vetrub ja plaatide vahelt mureneb vuuki. Soovitan vana põranda üles võtta ja uus valada, et saaks plaadid püsima. Sest lõppkokkuvõttes ei tule ju odavama, kui sa koguaeg plaate ja vuuki uuendad.
 
K 28. oktoober 2003, kl 11.28

seda ma kartsin ise ka,et hakkab vetruma pärast.
Kui vanad lauad üles võtta, huvitav,mis seal all on? betoon?
 
feed 28. oktoober 2003, kl 12.15
see sõltub sellest , kus majas sa elad, paneelikas või palkmaja maal, väga erinevad võimalused.
 
K 28. oktoober 2003, kl 12.48
60-ndatel ehitatud "hruštsovka" korterelamu
 
K 28. oktoober 2003, kl 12.51

esiku põrandaplaadid on juba valmis ostetud, nüüd vaja know-howd saada,kuidas neid paigaldada.
Mingit suvalist ehitusmeest ka ei usalda,keegi oskab ehk soovitada? Ja palju umbes maksma peaks u. 3 ruutmeetrise põrandapinna plaatimine?
 
olli 28. oktoober 2003, kl 13.31
Kusjuures saab isegi palju soema põranda, kui vana üles võtta ja siis vooder ka alla panna. Soovitan siiski vana üles kiskuda. 3 Ruutu pole väga plaju ka.
Aga plaatijat saad ju poest ka küsida. Seal on ruutmeetri hinnah kirjas ka.
 
K 28. oktoober 2003, kl 17.07

plaatijat poest küsida? Medea plaaditurul küll kohapealt ei saanud töömeest tellida.
 
E 28. oktoober 2003, kl 19.19
Võta vana üles pane penoplast alla ja vala segu peale, oota kuni on kivistunud ja pane tasandus segu - see mis on hästi vedel. Osta poest plastmass ristid ja hakka ise plaatima kõigepealt pane plaadid kuivalt maha siis näed ära kui palju plaate pead lõikama. Mõõda ja märgi need ära ning lase kusagil ehituspoes need lõigata. Kindlasti läheb sul vaja kammi ja loodi. Head peale hakkamist.
 
nuu 28. oktoober 2003, kl 19.51
raamatukogust võid ju mingi raamatu laenutada. Viimastel aastatel on palju selliseid õpikulaadseid remondiraamatuid välja antud, kindlasti on seal ka plaatimise eriväljaanne olemas. Üldiselt hrustshovka on juba paneelvahelagedega (esimesed taolised eestis, kõik mis oli enne hrustshovkasid oli puit- või kallimal juhul monoliitbetoonlagedega). paneeli peal on sul tõenäoliselt põrandalaagid ja seal peal siis laud. variante, mida teha, on mitmeid, nii et vaata parem ikkagi kusagilt raamatust, kust saad ise otsustada, milline sobivaim on. ainult otse paneeli peale ära uut betoonikihti vala, sest siis on heliisolatsioon selle koha peal sisuliselt null. E kirjeldatud penokaga variant tundub küll loogiline...
 
ab 29. oktoober 2003, kl 00.29
Kui sa elad selle hru..sovka esimesel korrusel, siis pead olema valmis selleks, et põranda laudade ja (keldri)laepaneeli vahele võib jääda oma 30 cm, mida siis täitma pead.
 
K 30. oktoober 2003, kl 09.51

ei ela hrusovka 1. korrusel, viimasel hoopis.

igal juhul aitäh nõuannete eest-sellest oli abi.
 
Jüri 30. oktoober 2003, kl 14.55
Reeglid järgmised

1) põrand üles kiskuda
2) õhema puitlaastplaadiga katta
3) see katta kilega
4) asetada peale õhuke armatuur
5) valada tsementsegu, tasandada

Võid alustada plaatimist
Kui ühe 5 punktist välja jätad (eriti nr 4) on asi mõne aja pärast mokas.
 
ehitaja 30. oktoober 2003, kl 21.36
veel soovitusi

põrand üles võtta
vajadusel õhuke tasanduskiht
penoplast
puitlaastplaat
niiskustõke
õhuke armatuur
tasanduskiht
plaadisegu+plaadid

ise teeksin puidust põranda
 
K 31. oktoober 2003, kl 10.02

aitäh asjalike soovituste eest.

Viimasele kirjutajale-puidust põrandat esikusse kindlasti ei paneks-esik liiga märg ja must koht. Puitpõrand sobib elutuppa või magamistuppa. Esikus on kõige mugavam ja ka ilusam plaaditud värk.
 
kah ehitaja 01. november 2003, kl 14.20
Puitlaastplaat jäta vahelt ära, nagu jüri ja ehitaja soovitasid. Kui sul olemasolev põrand ei vetru, viska kipsplaat peale ja plaadi ära.
 
plaatija 04. november 2003, kl 13.22
Kulla mehed Jüri ja "ehitaja"! Puitlaastplaat nii segu kui plaatide alla on küll kõige mõttetum soovitus, mida võib anda. Kõige kindlam on siiski üles võtta ja valada uus kas betooni või seguga (muidugi parem kui kasutad mõnda oskajat meesterahvast). Mingi lahendus oleks ka katta põrandakipsplaadiga, aga mitte parim. Aluspind ei tohi vetruda!
 
Veel soovitusi 11. november 2003, kl 15.09
Ära sa neid plastmassist ristikesi enne vuukimist eemaldada unusta.Veel parem,kasuta plaatimisel spets nööri.Saadaval erineva vuugilaiuse tarvis.Keegi eelpool soovitas plaadid seguta maha panna,siis ära märkida ja mujal lõigata.Parem laena kelleltki plaadilõikaja ja tee seda kohapeal.Sa ei kujuta ettegi kuidas plaat põrandal "mängima" võib hakata.Ka millimeeter siia-sinna võib üldmulje kas rikkuda,või ei hakka plaat üldse paika.Igaljuhul jõudu,töö tegelikult lihtne!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!