Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Remont
kuidas olla tõsiselt võetav?
 
E 28. oktoober 2003, kl 14.46
Elan kahe lapsega eramajas.Sel aastal otsustasin remonti
tegema hakata.Sai säästetud .Hakkasin otsima töömeest,kes
tuleks tööd tegema.Leidsin ühe - ei sobinud,leidsin teise
oli joodik.Leidsin kolmanda -saime kokkuleppele.Kõik oli OK
pidi tulema x päeval-kindlasti.Ootan ei tule kedagi-helistan,
ütleb ta ei saagi tulla.Olin arvamusel,et kui midagi kokku
lepitakse,siis see kehtib.Leidsin uue jälle ei tulnud.
Remont on siiani tegemata .
Kuidas käituda töömeestega ,et sind tõsiselt võetaks.
Rääkisin seltskonnas sellest,mulle öeldi teretulemast klubisse.
Tuli välja,et naisi ei võetagi tõsiselt.
Sul on raha ,idee aga tööd ei taha keegi teha.
Kas on keegi sellise situatsiooniga kokku puutunud.
Äkki oskab keegi nõu anda.
 
lill 28. oktoober 2003, kl 14.49
Sama siin. Hakkasime korterit ümber ehitama ja oli vaja ikka päris palju ümber teha. Torud ja seinad said ka uue asukoha. Kuna mees käib kaugel tööl, siis olin sunnitud ise ehitajatega tegelema. Algul oli ikka väga tihe küsimus: "Kas me teie mehega ei saaks seda arutada?"
Kusjuures tegin ise projekti valmis ja märkisin sinna ka uued torude kohad jne.
kui olin nendega juba nädalakese jagelenud, siis tüübid taipasid, et ma tõesti tean, millest räägin ja jaga ka matsu.
Aga algul ajas jube tigedaks.
 
vares1 28. oktoober 2003, kl 15.26
Nojah, mina teen kogu remondi ja ümberehitustööd ise.
 
ehitaja naine 28. oktoober 2003, kl 15.33
Ei taha nüüd konkreetsete naiste kohta midagi halvasti öelda aga minu mees ka eriti naistellijaid ei armasta. Toon väikese näite. Läks ka tema ühe proua juurde remonti tegema (proua ei elanud ise seal korteris) sai siis võtmed ja hakkas siis prouaga nõu pidama, et mida ja kuidas. Proua siis rääkis täpselt kuhu tuleb sein ja kuhu uks. Joonistas isegi kriidiga maha. Mees siis küsib ,et kas materjalid olemas ja millised plaadid vannituppa tulevad. Tädi näitas plaadid ära sellised beezid olid ja ütles, et ostku töömees ise põrandaplaadid ära, nohh sellised toon toonis ja et ikka sobiks. Läks siis töö lahti. Mees tegi vaheseina valmis ja tädike tuli ja õiendama kohe, et näed tuba nii väike, kas ei oleks võinud seina 15 cm edasi teha. Mees ütleb, et oleks võinud küll aga tädi ju tahtis nii. Nohh lõpuks tuli ikka ümber teha. Järgmiseks said kõik plaadid ilusasti vannituppa ja mees siis tädilt küsima, et kuidas meeldib ja siis sai sõimata, et vähe polnud. Nimelt tädile ei meeldinud see põrandaplaat, et vot temal vene ajal kuskil korteris kunagi sama tooni plaat olnud ja tema seda enam näha ei taha. Plaadid seisid enne mahapanekut nädal aega nurgas, tädi ei viitsinud vaadata ka. Aga vannituppa oli ju ka põrandaküte pandud ja nüüd tuli plaat jälle ülesse võtta. Vott selline lugu ühelt objektilt aga neid on töömeestel palju.
 
killu 28. oktoober 2003, kl 15.49
Ja samamoodi võib olla asjatundmatu ja vigiseja meessoost töö tellija.
 
naismaaler 28. oktoober 2003, kl 16.08
vat ei tee mina ka naistele tööd,kuna nende tahtmist ei saa iial.Esiteks on nad täielikult võhikud,aga arvavad,et teavad kõike.Jne.jne.
 
leelee 28. oktoober 2003, kl 16.23
oijah. mul on selline kogemus selle tõsiselt võtmisega, et ütlesin midagi omast arust väga tarka, mind ei võetud tõsiselt. üks sõber kordas minu sõnu samade mees sõprade ees ja kohe arvati sama. vihaseks teeb selline asi!
 
E 28. oktoober 2003, kl 16.28
Ei tahtnud midagi muud tellida,kui karkass seina,soojustus ja
kips peale,valmispeitsitud lauad lakke.Viimistluse oleks kõik ise teinud.Need on tööd,mida ma füüsiliselt ei jõua teha.Mõtlesin ,et võib -olla peaks ebaviisakas olema.
Aga tuleb välja,et see ka ei meeldi töömeestele.
Mõtlesin,et raha oli vähe,aga enne uurisin kui palju
võiks maksta.Ise küsis,natuke tingisin alla. Ja kaup oli koos.
Käin ise ka tööl.kuid mina ei saa oma lubadustest taganeda.
Tuleb välja,et nemad saavad.
 
Milla 28. oktoober 2003, kl 16.53
Kuulge, mis te nüüd räägite, mesitrimehed, loll kah ei tohi enam olla? Mina küll teenindan oma tööl nii lolle kui tarku, peaasi, et raha annavad. Kui ma ütlen, et pane sein püsti, mis ma nii väga lollisti ütlen siis? Enamus töömehi olid sel mure kurtjal lihtsalt ebausaldusväärsed jotad...
 
E 28. oktoober 2003, kl 17.04
Üks oli jota .Teisi ei tea, näost näha ei olnud
 
kosmo 28. oktoober 2003, kl 17.33
oli kah remonditegemist...selgus , et meil oli nii tark ehitusmees, et teadis täpselt mida ma tahan..st arvas, et teab, vaielda oli võimatu. Pean silmas just sisekujundusse puutuvat. Kyll oli tal kuskil Soomes tellija kellele sai nii tehtud, teeme siin ka nii jne jne. Talle ei mahtunud yldse pähe, et mul võib olla mingi oma maitse, kuidas see võimalik on, et ei tahagi kipsplaati? kõige ilusamad kahhelkivid on just marmorimustrilised, see on moes jne jne. St ma ei olenud tõsiseltvõetav, sest ma ei olnus sellega varem tegelenud, mul ei olnus mingit sisekujundaja paberit. Aga tema on teinud, tema teab kuidas tänapäeval tehakse. Krt kyll. Mina arvan siiamaale, et kui mina maksan, siis tellin ma ka muusika...aga kahhelkivid on tõepoolest miskid marmoriimitatsiooniga...ma lihtsalt nõrkesin.
 
Maris 28. oktoober 2003, kl 22.57
vot mul jälle vedas!sain kõik mis tahtsin!tõesti mees tegi mis mina soovisin ja soovitas ise paar head nippi,mille peale ise ei tulnudki!aga kõike ta ise ei tee, kuid andis hea soovituse ühele teisele!
PS.otsisin ka igaltpoolt,kõik tuttavad sai läbi küsitud(tuttava kaudu saingi ta numbri muidu),aga ikka enamus vastused olid kurvad ja negatiivsed!
 
njah 29. oktoober 2003, kl 10.16
ehitusfirmadest midagi olete kuulnud? Projektidest ja lepingutest, viivistest? et kallis? ongi kallim, kui must tööjõud, kes pole vastavat koolitust saanud ega maksa riigimakse. Kingapoes vaatate küll kinga talla alla valmistajafirma nime, eriti turumuttidelt kummalisi eiteamillest kokkupusserdatud jalavarje ei julge küll osta. Vanasõnagi ütleb, et ma pole nii rikas, et osta odavat....
 
tädi 29. oktoober 2003, kl 13.07

Nojah,mu tütar saatis vihje,et loeksin antud vestlust.Tänan teda taevani,sest sõbranna arvas mu lootusetute otsingute ja tühjaläinud kokkulepete kohta,et ilmselt lasub korteri peal mingi needus,miks muidu keegi ei taha tulla remontima.Enamasti ei maininud "meistrid" hindagi,nad lihtsalt kadusid,nii elektrikud kui santehnikud kui maalrid.Mõtlesin juba sensitiivi juurde minna,et needust maha võtta lasta....Nüüd otsin edasi,aga mitte enam ajalehekuulutuse peale.Jumal tänatud,et korter ära neetud pole,vaid mina selles mõttes,et naissoost juhtun olema.Aga hoiatada tahaksin lehes tööotsijate eest küll.Au,sõna ega kokkulepe sellel turul ei maksa midagi.Ja ilmselt on nende meeste järele nii suur nõudmine,et nad vilistavad kõigele peale hõlptulu.Aastaid tagasi varastas üks selline (töö kvalittet oli allapoole arvestust,kuigi teatas,et olevat luksmajades tööd teinud) mu maakodust pooled seina-ja põrandaplaadid ära,külaelanikud rääkisid hiljem,et oli suure spordikotiga iga päev kraami ära vedanud.Ja siis kadus...koos võtmetega.Veel kord,ettevaatust!Ja edu kõigile tublidele naistele!
 
njah-le vastuseks 29. oktoober 2003, kl 17.43
Lähed ehitusfirmasse-küsitakse kohe kas teeme ametlikult
s.t.käibemaksuga või mitteametlikult ilma käibemaksuta.
Ükski firma ei ole huvitatud tegema 12 m2 või 15 m2
tööd.Endal selline kogemus .Nad ei vaevu isegi lepingut
sõlmima.Ise töötan ehitusfirmas ja kuulen kogu aeg-näed
jälle üks idioot tuli küsima toa remonti.
Tehakse suuri töid,mis on kasulikud.Mis kuradi viivistest
saab üldse juttu saab olla ,kui jutule ei võtagi.
Ei ole mõtet heietada firmadest kui ehitusturust midagi ei tea.
Väga paljud head töömehed lähevad firmadest ära,sest
ei saa palka.Hakkavad ise omaette tööle ja teenivad
kümneid kordi rohkem,kui sai firmas.Ainult,kus need
mehed on seda ma ei tea.
 
njah 30. oktoober 2003, kl 09.48
vastajale:
noh, minul tuli küll ehitusfirma suvila katust tegema, korralikud lepingud, garantiid, tehti ära 2 päevaga,jne, tsekk anti ja puha. Muidugi kui sa vastad, et tahas sulas ja sussamussa mustalt ja võimalikult odavalt, siis ei saagi korrektset käitumist eeldada. Ehitusturust tean oma töö tõttu praktiliselt kõike, muide.
 
veranda 30. oktoober 2003, kl 14.27
teeme just kodus (vanem palkmaja) suuremat remonti. otsisime ehitajaid. kõigepealt helistasin ajalehekuulutused läbi.

mehed tulid kohale. küll oli huvitavaid tüüpe. joodikud ei häirinudki nii palju kui just need, kes täpselt teadsid, mis materjal tuleb seintele panna (kipsplaat), mis põrandale(laminaat muidugi) ja nii edasi. küsisin, et miks just nii, aga mitte naa (mina tahtsin puitpõrandat ja krohvitud seinu).

ja siis selgus kui lolliks nad naisterahvast peavad. mulle aeti põhjenduseks äärmist mäemöga. Üks näide:tänapäeval olevat tehnika ja ehituskunsti ülim sõna seinad katta kipsplaadiga, sest igal pool välismaal (sic!) on nii kombeks.
mina arvan, et tegelt on kipsi panemine ehitajale kiire ja lihtne töö võrreldes vana krohvipinna taastamisega.

Vihastasin hirmsasti. siis panin ise kuulutuse lehte. Selgitusse tööde lühikese kirjelduse. Tööd käis vaatamas nädala jooksul vist 10 meest. Kuulasin nende juttu ja võtsin hinnapakkumise. Ei võtnud neid mehi, kes kohe euroremondist rääkima hakkasid. Viimase 10 aastaga on euroremondi buum ehitusmehed ära rikkunud. Kohe tormavad kipsi ja laminaati ning plastikut paigaldama. Vanad töövõtted ja materjalid on ununenud või pole nendega tööd tehtudki.

Haisvaid joodikuid ka ei võtnud. Ja paarile heale töömehele oli suisa kahju ja piinlik ära öelda, sest valitud sai lõpuks ju ainult ühed. Ei julge veel kiidelda, aga sain vist normaalsed mehed.Sellised, kes arvestavad minu soovidega ja teevad ise arukaid ettepanekuid, kuidas asja paremini teha.

Edu teistele tegijatele!
 
häh 30. oktoober 2003, kl 16.47
Tegin kah kodus remonti ja ei julgenud suvalisi töömehi võtta - tellisin firma. Lepingud ja puha! Lõpuks tegi töid ikkagi suvaline vend, kes oli kusagilt teisest firmast põhitöölt ajutiselt "appi" palgatud ja lisaks kõigele ei teadnud ehitamisest niigi palju kui ma ise - senex ei jäänudki seina, kipslagi pragunes järgmisel nädalal, glasuurplaadid pandi seina jumala viltu ja kui vannitoas vanni vettpidavaks ei saanudki ja seejärel lihtsalt enam näole ei andnud, siis oli mu mõõt täis. Edaspidi lasen omale remonto tegema AINULT tuttavate kaudu ja teada tegija. Või teen tõesti ise - kõik on ju lõppeks õpitav.
 
ehitaja 30. oktoober 2003, kl 21.27
Hakka või remondimeheks...... pakkumisi kuhjaga. Pole need naised lollimad midagi, kui ilusti koos arutada, kas nii on võimalik teha või mitte.
Asja peaks kohe kaaluma, kas firmat edasi teenida või omalkäel tegutsema hakata.....
 
pillekas 31. oktoober 2003, kl 12.43
No käisid mul ka eelmine nädal töömehed,väike suts jäi tegematta(polnudki kokku lepitud et nemad seda oleksid pidanud tegema),küsisin siis nö.spetsilistide käest head nõu et kuidas kõige parem teha oleks,et teen siis nädalavahetusel ise selle väikse sutsu ära,sellepeale hakkasid nad naerma(või õigem oleks öelda et suisa irvitasid )ja ütlesi et see on MEESTETÖÖ !No küll tegi siuke suhtumine tigedaks.
 
kursuslane 31. oktoober 2003, kl 16.31
Remondimehed käia Hollandis tegemas, elavad hästi.

Eks nende "väikeste" töökestega olegi see häda, et töö hind pole teab kui suur, aga kui töömees haigakassa kaarti tahab ja kunagi tiba penssi ka siis tellija ütleb ilusti, et pole raha seda kinni maksta. Olgem ausad töömehed on need keda sellisel juhul kooritakse.
Võtke näiteks mingi tualeti plaatimine - maksudega koos tuleb hinnaks 10 000. Oleksite Teie osanud sellise summaga arvestada? Lisaks muidugi materjal.
Kui sellele lisanduvad veel lahkhelid tellijaga, ümber- mõtlemised ja -tegemised, mille eest reeglina maksta ei taheta, siis ongi mõistlik tööst pigem loobuda - närvid on ka kallis asi.
 
ehitusmehe kaasa 03. november 2003, kl 16.06
mind ajab vahel ikka tigedaks küll, kui iga teine kurikael nimetab oma ametiks ehitaja juhutöödel. sissetulekuks 3000 kr kuus. Vot sellised keeravadki ehitusmeeste maine ... Mõnikord tasub ikka kogemustega ehitusmeest kuulata küll, kui ta soovitab üht või teist materjali kasutada siin ja seal, poes määritakse ostjale pähe seda, mis neile kasulikum müüa, ega nemad sellega tööd ei tee ja mõned pahtlid ja värvid omavahel kokku ei sobigi. Müüjad on enamasti tibid, kes heal juhul teavad, kus lagi, kus põrand. Mul on mees ka juba 15 aastat olnud ehitaja, mõne kliendiga on tema ikka päris hädas- et temale anti poest see segu ja nüüd tuleb ehitusmehel sellega töö ära teha- mis tähendab ei saa, peab saama. Tema on kirunud küll võrdselt nii mees kui naiskliente, kes topivad oma nina asjatult vahele. Üldiselt käib tema ka kundede vahel käest kätte.
*kallid kliendid, rääkige sellest ka, kuidas te tehtud tööde eest maksta tahate, eriti siis, kui pole tehtud kirjalikku lepingut ? Ikka korralikult ja töö lõpuks või peab töömees raha mitu kuud küsimas käima, ah?
 
plaatija 04. november 2003, kl 13.42
Minul on seni küll naistellijatega vedanud...Eks ole igasuguseid nii tellijate kui tegijate hulgas. Koostöö peab esimesest kohtumisest põhinema vastastikusel usaldusel, kui seda ei teki, on parem mitte kaupa teha. Tõsisel tegijal on tavaliselt ka tehtud töid ette näidata.
 
möödakäija 10. november 2003, kl 13.11
...aga ehk tasuks hoopis kaval olla. Laske mõnel meestuttaval/-sõbral/-sugulasel enda eest helistada ja kokku leppida. Enne tuleks muidugi sellele sõbrale täpselt selgeks teha, mida soovid ja tema siis selgitab töömehele ära....
 
njah 11. november 2003, kl 10.35
kui naisinimese idee on reaalselt teostatav, suudab seda ka töömehele selgeks teha. Jaburuse teostamist aga hakata selgitama meestuttavale? see on suht sama keerukas, pealegi ei taha meestuttav ise lolliks jääda ja lollust nõudma hakata reeglina
 
noor naine 11. november 2003, kl 13.08
Mina lõpetasin oma korteris kap.remondi - nalja ja muret oli palju. Mehed suhtusid minusse küll eelarvamusega - näiteks üks tüüp püüdis mulle selgeks teha, et lagi on 15m2 suurem kui põrand ning hinnad esitas kahekordsed ... saatsin pikalt, teine katsus raha töö eest välja pressida ja irvitas näkku ... selle tüübiga püüdsin kompromissi leida ja saatsin ta pikalt. Üks venelasest töömees hakkas uurima, kas ma elan üksi ja kas mul mees on ... telefonile ma rohkem ei vastanud. Lõpuks leidsin töömehe, kes tegi enam- vähem kvaliteetselt, ta oli ka sugulase tuttav.
Kui tahta, siis saab hakkama, aga peab oma nn karmi käega! Edu kõigile!
 
Efka 17. november 2003, kl 13.15
Tahaks ka siis ühe eelkirjutaja kombel küsida - kuidas te, tellijad, ka töömeestele maksate? Minul ka mees ehitaja. Niipalju kui olen tema tööd näinud, teeb hästi, kellega koos töötanud, kiidavad. Aga millegipärast kui tuleb raha maksmise aeg, leiavad tellijad palju vabandusi, miks mitte maksta (või vähem maksta). Jultunumad ütlevad otse, et maksta ei kavatse. Mind huvitab, kus on normaalsed tellijad?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!