Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Remont
vannitoa remont
 
Arvamus 05. november 2003, kl 09.52

Alustan vannitoa uuendamist-vanad pooleldi ärakukkunud plaadid juba eemaldasin. Sein selline ebatasane (telliskivid krohvitud ja osaliselt krohv koorunud)

tekkisid küsimused:
Kas enne uute plaatide panekut peaks kogu toa kipsplaadiga üle tegema? Kohe küsimus-kuidas kipsplaati seinale kinnitada-kas saab ka ilma karkassita? vannituba niigi tilluke.

Kas kipslaadi peale võib otse plaadisegu panna ja plaate laduda või peab veel millegagi üle tegema?

Ette tänades
 
tuti 05. november 2003, kl 10.44
Kas on niiskuskindlaid kipsplaate?? Arvan, et peaksid ikka mingi krohvi või seguga selle seina sirgeks ajama.
 
tabula rasa 05. november 2003, kl 10.53
Milleks kipsplaat ? Kui probleem ainult selles, et seinad vanadest plaatidest ebatasased lase seinad üle krohvida, niiskustõke ja kipsisegu ja plaat sinna peale. Kipsplaate kasutatakse põhiliselt vaid uute seinte ehituseks ja värvi või tapeedi panemise puhul seinte tasandamiseks. Vannitoas pole see vajalik.
 
arvamus 05. november 2003, kl 11.05

seinad on ikka väga konarlikud, krohviga need täiesti sirgeks saada on vist väga suur mängimine? Samas kõveral seinal ei pruugi plaadid jällegi püsida?
 
Kuido 05. november 2003, kl 12.32
Krohvimine on kindlasti väiksem ja hõlpsam ja odavam mängimine kui plaadiga jamamine;)
NB! Kipsisegu niiskes ruumis ära kasuta!
 
plaatija 05. november 2003, kl 16.07
Soovitan samuti kipsi mitte kasutada niiskes ruumis. Lahtine krohv tuleks eemaldada, ja uuesti krohvida, ülejäänud seinte puhul püüda vana värv eemaldada ja tasandada sein tsemendi baasil valm. tasandusseguga (näit. Vetonit TT). Kui see kõik on kuivanud, teha korralik niiskustõke, eriti hoolikalt vanni/dušši piirkond. Täpsemalt millega, võid küsida ehitusmat. poest, läheb pikaks seletada...
 
MM 05. november 2003, kl 16.17
meil tehti ka remont vannitoas ja pandi just niiskuskindel kipsplaat seguga seina. Ei tahtnud ka karkassi, kuna vannituba niigi väike.
 
andres 05. november 2003, kl 18.35
Paneelika vannitoa seinad ple kunagi laitmatult loodis. Et neid loodi krohvida kulub aega nii töö, kui ka tehnoloogilise kuivamise peale. Lisaks on betoonseinte krohvimine omaette ooper, rääkimata juba eterniit-karkass seinast. Kui ruumiprogramm vähegi võimaldab, on kõige kiirem, puhtam ja ka odavam panna seina niiskuskindel kipsplaat + kahhelplaat. Lisaks saab kipsplaadi taha peita nii ued torustikud kui kaablid.
Vt. www.ehitusabist vannitoa remondiga tegelevaid firmasid, seal on pikemalt seletatud!
 
arvamus 06. november 2003, kl 10.56

endale tundus ka,et kuna seinad kõverad,väga ajamahukas on seda piisavalt sirgeks krohvida.

Panen niiskuskindla kipsplaadi-kiirem ja ilusam tulemus.
 
plaatija 06. november 2003, kl 19.02
Edu! Ega ma ei öelnudki, et nii ei saa, lihtsalt tuleb veel rohkem rõhku panna niiskusisolatsioonile, niiskuskindel kipsplaat ei ole mitte NII kindel :)
 
MM 07. november 2003, kl 09.34
NII kindel see nüüd ka ei pea olema. Tavaliselt on vannitoas ventilaatorid, käterätikuivatid jms, mis niiskust vähendavad ja ega vannis käies seda vett eriti seintele jms ei satu.
 
mul 08. november 2003, kl 13.29
Mul on ühes seinas kipsplaat ja mu üle pahteldatud. Plaadid on vaid vanni kohal. Jõudu tööle!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!