Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Remont
katusekorter
 
ehitaja 09. november 2003, kl 14.38
Kas teil on kogemusi katusekorteri ehitamisega, ja selleks vajaliku dokumentatsiooni hankimisega. Proovin otsustada kumb oleks odavam, kas osta korter, või teha pööningule väljaehitis.
 
katusealune 09. november 2003, kl 16.06
on kogemusi.

kas puu- või kivimaja?
puumajas algab peale kõik tuletõrjest, plaan näppu ja kohe alguses ära küsida, mis tingimustel siia võib ehitada.

ehitusluba st. peab olema nõuetele vastav projekt,
st. omavalitsus, proj.lähteülesanne (seal küsida, kas katuse tõstmine on lubatud, kui pole, siis tavapõõning kuivab olematuks, arvesta 10 cm põrandale juurde ja 30 cm katusest allapoole ja siis vaata, mis pind sul alles jääb ja kas selle pärast tasub vaeva näha, ja tavaliselt jääb kõige magusam ja kõrgem pind korstende vahelisse kitsukesse ruumi)
projekteerimine, suurel hulgal kooskõlastusi (m.h. ka elanikega).
jne.
tee on pikk ja üllatusterohke,
aga see on heade eelduste puhul läbitav,
 
ehitaja 10. november 2003, kl 12.22
to katusealune

kas sa saakid mulle jätta oma maili aadressi.
siis suhtleks edasi ; )
 
huvitatu 11. november 2003, kl 10.24

tekkis samuti selline plaan,et viimase korruse elanikuna ehitada korteri peale veel üks tuba.
palju selle katusealuse pinna erastamine maksma läheb? Kellelt peab luba küsima-linnavalitsuselt,korteriühistult?
 
n 11. november 2003, kl 10.31
huvitatu, sinu ideega peavad KÕIK korteriomanikud notariaalselt nõustuma. Kui seda nõusolekut kasvõi ühelt korteriomanikult ei saa, jääb asi katki. Alustada võiksid tõesti korteriühitust, sest kui nemad on ka vastu, ei tule midagi kindalsti välja. Erastamist sellele pinnale ei toimu, vaid maja pinnad inventariseeritakse ümber nii, et sulle tuleb vastavalt suurem pind, aga tõesti alles peale projektide ja vastuvõtuaktide ja notariaalsete toimingute sooritamist.
 
huvitatu 11. november 2003, kl 10.33

nõme on see,et kõik korteriomanikud nõustuma peavad. Kuidas puudutab 1-sel korrusel elava vanamoori elu see,et ma katuse alla korteri teha tahan?
Meil on majaühistus kahjuks päris mitu seniilset penskarit,kes on absoluutselt igale muudatusele sõrgadega vastu punninud.

leidsin sellise lingi:

http://www.katusekorter.ee/
 
n 11. november 2003, kl 11.18
vaatasin linki, see näib olevat mingi firma, kes soovib pööninguid korteriteks välja ehitada ja neid siis maha müüa. Et saada korteriomanike nõusolekuid, pakuvadki nad vastu katuse, fassadide jms remontimist. Esimese korruse penaskarit puudutab see niivõrd, et ka tema tahab saada endale kuuluva maja pööningust(kui kõigile korteriomanikele kuuluvast pinnast)kasu ja ei nõustu seda kellelegi niisama kinkima. Iseasi, kui pensakrile selgeks õnnestub teha, et tema ka sellest võidab, st saab uue katuse ja fassadi, siis ehk on nõus alla kirjutama.
 
huvitatu 11. november 2003, kl 12.58

niiet sisuliselt võib saada oma majas katusealuse pinna täiesti tasuta kui pakkuda ülejäänud elanikele katuse remontimist vastu?
 
huvitatu 11. november 2003, kl 12.59
kas kogu katuse remont+ korteri väljaehitamine tuleb ikka odavam kui osta kusagil juba valmiskorter?
 
n 11. november 2003, kl 14.06
sisuliselt võib saada aitähi eest ja võib, et ei saa ka 10 tonni kuldmunade eest. Ps, kui mutid suuliselt lubavad, et kirjutavad alla ja pärst notaris siiki ei kirjuta, mis sa siis teed nendega? Katus valmis, fassaad remonditud, allkirja netu...Kui ei taha kaotajaks jääda, palka kohe kogenud jurist. Mis kallim tuleb, on raske ette hinnata, oleneb olukorrast.
 
huvitatu 11. november 2003, kl 15.33

enne tuleks ikka kõik allkirjad ja notariaalsed kinnitused kokku saada ja alles siis ehitama hakata.Muidu võib tõesti jama kela tõmmata.
 
huvitatu 11. november 2003, kl 15.34
samas on penskaritel võimalik sellega ka raha teenida.Öelda,et maksa mulle nii ja niipalju tonne,siis saad ka allkirja.
 
n 11. november 2003, kl 15.45
allkirja ei sa enne võtta, kuna enne ole veel olemas pinda, mida inventariseerida, praktikas tehakse küll mingeid eellepinguid millest taganemise korral ähvardavad sanktsioonid, aga - jama igatahes palju
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!