Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Remont
vahatamine
 
volli 12. november 2003, kl 20.35
Ei saa mina enam aru! Panime uues kodus põrandale laminaatparketi (no ma tean küll, et see ei ole kõige parem variant. Ehitaja soovitas kohe poodi (Prismasse!) minna ja laminaadi vaha osta ning sellega põrand üle tõmmata.
Mina mõtlesin, et Prismasse ma seda küll ostma ei lähe, vaid lähen ikka küsin ennem proffide käest. Need naersid mu seal (Lincona põrandakeskuses) kohe välja ja ütlesid, et mitte mingil juhul ei vahatata laminaati - see tekitab mingi kihi põrandale, laminaat ei ima seda sisse(tehismaterjal) ja üleüldse - ei vahatata!!!
Nüüd tuttav pani ka maha laminaadi ja leidis ikkagi põrandamüüja käest "Vaha laminaadile ja puitparketile" - universaalne. No kuidas saab selline asi olla universaalne - üks materjal ju on puhta tehis, teine aga "elav" ja "hingav"
 
Ruu 12. november 2003, kl 21.21
Selle ehitaja soovitust ära küll kuulda võta. (Ta ehk tahabki, et sa põranda kihva keerad ja siis temalt uue tellid ;) ). Endal 2 a laminaat maas ja siiamaani olen ainult niiske lapiga üle tõmmanud - ei ole must ja läigib nagu uus. Ei tea, milleks see vaha mõeldud on.
 
maali 13. november 2003, kl 08.32
mina küll vahatan 1kord aastas kevadise suurpuhastuse aeg.jääb palju ilusam, igatahes midagi halba ei ole teinud see vahatamine,ja mul laminaat maas olnud 7aastat nii et kord aastas ei tee vahatamine midagi endal on lihtsam pärast hooldada,
 
kats 13. november 2003, kl 11.52
Mina ka vahatan, palju ilusam jääb, ainuke miinus, et libe esialgu.
Mis siis, et tehismaterjal, linoleompõrandaid vahatatakse ju ka.
 
kaia 13. november 2003, kl 15.46
Mina vahatan ühe ja sama vahaga laminaati ja linoleumi. Mõlemad saavad ilusa läike ja ei võta mustust sisse. Vahatan päris tihti, siis kui pähe tuleb. Halba see mingil juhul ei tee. Materjali eluiga lihtsalt on pikem. See on seesama kui autot vahatada.
 
Natuke teadlik 14. november 2003, kl 12.40
Laminaadi vahatamine on iseenesest selline mõttetu töö. laminaat on ju ise nagunii nii hästi puhastatav. Iseenest Sa võid ju vahatada. Olemas on ka selline vesialusel vaha, mida peamiselt kasutatakse laudparketile siis võib seda ka kasutada ka laminaadile (müüakse spetspoodides). Vahaga ainult on see asi, et kui seda on vaja maast lahti saada tuleb kogu põrand vaha eemaldajaga üle ujutada. Aga laminaat teadupärast lööb sellise suurema ujutamise peale lahti. Jah odavama laminaadi puhul täidab ta ka natuke pragusid, kuid nende puhul on ujutamine veel kriitilisem.
Laminaadile vaha soovitamine... Mulle tundub see rohkem nagu reklaamlausena.
 
rein 15. november 2003, kl 11.50
Olen näinud mingi fantastiku nimelist põrandavaha, pidavat jätma väga tugeva ja ilusa pinna igasugustele erinevate pindadele. Ka uksi ja uksepiirdeid , kus kassid- koerad kriipima kipuvad, pidavat kaitsma, aegajalt peale tõmmates. Need nühkimisega vahad mulle küll hästi ei istu. Remont veel pooleli, eks näe.
 
ab 15. november 2003, kl 22.27
Sa mine küsi mõnest soliidsest puhastusfirmast ka. Nemad peale puhastamise ka hooldavad materjale. Ja müüvad ka hooldusvahendeid. Tallinna kohta ma ei tea, aga Tartus on Kyyriks. Olen seal kahel korral hästi asjatundliku inimese peale sattunud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!