Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Remont
seline mõte, et...
 
kadriann 14. november 2003, kl 13.34
Kas kellelgi veel on selline mõte peas, et hakkaks ise maja ehitama???? Ise - st sõprade-tuttavate abiga, teatud tööde (näit. elekter) jaoks töömehed palgata jne. Materjal muretseda ise. Ühesõnaga - ehitada nii nagu seda varem tehti. Tuleb igal juhul palju-palju odavam kui algusest lõpuni ehitusfirmal teha lasta.
Või on see siis täiesti loll mõte?
Või oleks mul hoopis mõttekaaslaseid???
 
Nupsik 14. november 2003, kl 13.38
Meiloli kah sellien mõte.....
Aga kuidas pangale seda selgeks teha..et ise teeme....aga anna raha :((((
 
Väino 14. november 2003, kl 13.41
Ise tehes võib esimene maja ka oluliselt nässu minna. Aga kui see on su kutsumus, siis lase käia. Teine tuleb juba oluliselt parem ja seejärel võidki juba oma firma avada.
 
Nupsik 14. november 2003, kl 13.43
Pigem...sõprade tuttavate abiga...
Et keegi nö tõeline asjatundja ikka kah kaasas........nt vundamendi valamine..jms....Kas see ei ole mõistlik??? Pole kogemust...aga plaan....et mida teha siis ikkagi...
 
kadriann 14. november 2003, kl 13.46


To: Nupsik

Nojah, ise juurdlen sama probleemi kallal. Kõik oleks nagu suht OK ja küllap saaks hakkama, aga mine sa nüüd panka sellist juttu rääkima...
Ehk kirjutaks sellest teemast meilitsi - jagaks mõtteid ja kogemusi? Muidu ma siin kogu aeg mõtlen ja mõtlen üksinda, nii et varsti mõtlen juba haigeks ennast erinevaid võimalusi kaaludes?
 
kadriann 14. november 2003, kl 13.51
Muidugi VÕIB nässu minna. Iga asi, mida teha võib nässu minna. Aga võib ka mitte. Kui aastate kaupa istuda ja mõelda, et äkki läheb nässu, siis ... ei saagi kunagi midagi!
Teate ju seda juttu julgest hundist.
 
nupsik 14. november 2003, kl 14.04
Mul ei lähe sulle kiri kohale...kas e-mail on OK
 
kadriann 14. november 2003, kl 15.01
to: nupsik

saatsin sulle nüüd ise meili.
 
asjalik 14. november 2003, kl 16.35
kadriann

mina olen ise (mehe ja sõprade abiga) 2 maja ehitanud - projekti mustandi joonistanud, kõik taotlused jms. paberimajanduse (elekter + kommunikatsioonid, ehitusluba jne.) ise ajanud, vundamendi algusest lõpuni ise teinud, killustikku kaevanud :), börsist ja soovist ja messidelt ehitusmaterjale jms. odavamalt otsinud/ostnud jne., jne. - kõik algusest lõpuni ise teinud. Peab olema hea organiseerija, peab oskama kuulata spetsialiste ja võtma nende nõu ka kuulda, aga peab endale aru andma, et ennast sellesse ei mataks.... mina näiteks võtsin viimase maja ehitust ikka nii tõsiselt, et töölt otse krundile ja krundilt koju magama ja nii iga päev - selle tagajärjel leidis mees endale uue naise, kes ka naine oskas olla, mitte ehitaja :(

võin sulle ka detailsemalt oma kogemusi kirjeldada kui sul huvi on.

Edu!
 
piilur 14. november 2003, kl 16.43
Meie teemegi hetkel ise - palkmaja nimelt. Tuttavad teadjad ehitavad ja ega nendegi töö eriti odav ei ole. Ka oleme oma tehtud vigade pärast kooliraha maksnud, nii et aeg ajalt tekib mõte - ehk oleks ikka pidand võtmed kätte variandi kuskilt firmast tellima,oleks antud vähemasti garantii, aga nüüd kui midagi peaks juhtuma, kellelt sa nõuad? Ja et esimene vasikas ikka aia taha läheb - seda küll lubada ei saa!Tee esialgne kalkulatsioon ja liida sinna vähemasti 50% ettenägematute asjaolude ja vigade lappimise tarbeks. Siis planeeri maja ehitusele kuluv aeg ja lisa sinna 100%, ning lõpuks võta pakkumine mõnest ehitusfirmast , siis võid otsustada, kumb see sulle ikka soodsam tuleb. Jõudu!
 
mariann 14. november 2003, kl 22.01
Mina ehitan, aga ei ole asjalik. Sest elu tahab kah elamist. Kuues aasta läheb...
 
pille 15. november 2003, kl 13.31
Miks te nüüd nii huvitavat teemat omaette meili teel arutate. Tahaks ka osa saada ja kaasa lüüa.
Millest sa Asjalik oma majad ehitasid ja palju selle isetegemisega kokku hoidsid?
 
pille 15. november 2003, kl 15.02
mariann
Kas ise organiseerid seda ehitust või ikka rohkem mees? Tahaks kah ette võtta, kuulaks kogemusi.
 
Indrek 15. november 2003, kl 19.02
Elektritöid ise küll teha ei saa. Võid ju proovida aga kui akrediteerimisasutus ehitaja tunnistust küsib siis ei ole sul näidata midagi. Ning eesti energia sinuga võrguteenuste osutamise lepingut ei sõlmi.
 
meeli 16. november 2003, kl 15.55
Et kõik, kes te siin maju ehitate, kes on teile teinud projektid? Palju olete maksnud individuaalprojekti eest ja kaua selle tegemine aega võtab?
 
tim taylor 16. november 2003, kl 19.39
kui oli siin mõned head aastad tagasi üleminek kahelt faasilt kolmele siis ma uurisin elektrikute käest, kas mu majas on uute juhtmete paigaldamiseks ka mingit projekti ja luba vaja, siis nad ütlesid,et projekt on vajalik vaid elektripostist kuni kilbi plommini,edasi tee mis ise tahad.maja on peaaegu sada aastat vana endine kommunalka,mis sai erastatud.ega ennem ei olnud keegi seal juhtmeid puutunud, isegi lülitid olid veel tsaariaegsed portselanist kahe nupukesega. see läks küll teemast mööda,aga uutel majadel on vist ikkagi algset projekti ja paberitega elektrikuid vaja.kuigi juhtmete panemine on kogu ehituse juures kõige huvitavam ja haaravam töö.lausa magustoit.
 
kadriann 17. november 2003, kl 09.09
to: asjalik

loomulikul on mul tõeline huvi Sinu kogemuste vastu!!!!

Arvan, et minu tegevus kujuneb üpris samasuguseks nagu Sina enda oma kirjeldasid. Muidugi on selline ehitamine tegelikult paras julgustükk. Tahaksin küsida esmalt seda, et kui kaua sul kogu see protseduur aega võttis (st kui palju maja valmimine aega võttis), millest alustasid,mis tüüpi maja ehitasid, milline etapp oli kõige raskem? Ohh, kui palju tahaks küsida... Ise olen veel suhteliselt segaduses. Mingi pilt asjade tulevasest käigust on küll silme ees, kuid ... eks ta raske saab olema ja kes teab, kui palju üllatusi mind veel ees ootab. Aga kuidas see oligi - no pain, no gain? (või midagi taolist).

Kirjuta, PALUN oma kogemustest!!!!!!!!!
 
Nupsik 17. november 2003, kl 09.18
Ja asjalik,
kadriann ei ole ainuke, kes on huvitatud sellest...meil on veeeeeeeel :)
Kas sul on nt mingeid pilte, eelarvet...kui palju sul see kogu "projekt" maksma läks- va oma töö ja vaev, mis on hindamatu loomulikult... aga lihtsalt ....Kas teil oleid nö omad vahendid ehitamiseks, või pidite ka laenu võtma.
Meil just see häda, et ilmselt omade rahadega seda valmis ei ehita ja pangale on seda päris raske seletada...peaaeagu vist võimatu :(.....nii, et ....

Päikest,
Nupsu
 
Pille 17. november 2003, kl 13.20
Meeli:
Projekt maksab kuni 30000. Odavamalt saab, kui leiad mõne endale enam-vähem sobiva tüüpprojekti ja seda siis natuke ringi teha. Ehitusloa saamiseks tuleb see arhitektil lasta ära kinnitada.
Arhitektidel on endal ka palju valmisprojekte, aga alla 10000 vist ikka ei saa.
 
Mai 17. november 2003, kl 14.50
Meie ehitasime ise maja. Tegelikult ei olegi see veel päris valmis, kuigi elame juba 3 aastat sees. Praegu käib näiteks veel sauna ehitus, viimistlemata on keldri trepp ja -esik ja veel üht-teist nipet näpet.
Meie ostsime 1995.a majakarbi, lasksime kohendada projekti omale sobivaks ja muutkui ehitasime. Samal ajal käis ka krundi aiaks muutmine.
Tegelikult, mida mina siin üldse kekkan- ehitas ja organiseeris ikka minu mees, mina olin põhiliselt abitööjõuks ja aiarajajaks ning hoolitsesin selle eest, et mehel kodus söök ootaks ja muid majapidamistöid teha ei tuleks. Seda tahangi öelda, et kui tahate ise ehitada, peab perekonnas olema keegi, kes oskaks põhilisi ehitutöid teha ja planeerida (mees, äi, onu vms). Häid ehitusmehi palgata pole just lihtne ja ega see odav ka ole. Pealegi ei anna sellised ehitusmehed ju mingit garanatiid- seega peab ise koguaeg nende tööd jälgima, planeerima,kontrollima. Seega peab ikkagi seda veidi jagama, et aru saada, et nad sulle praaki kokku ei keera. Mudugi oli ka meil oskajaid abiks- põrandad panid oskajad, osa ruume plaatisid oskajad (mees oskab küll, aga tal oli nii palju muid asju teha ja meil oli ruttu vaja valmis saada), viimistluses käis üks naine pahteldamas, lihvimas ja tapeete panemas, vist osa värvis ka.
Elekrti projekti laskis mees teha- kaablid vedas küll kõik ise ja üks tuttav elektrik käis tal ühel päeval (või oli see paaril õhtul), et aidata ühendused teha. Ja litsentsiga elektrifirma (jälle tuttav) tegi siis lõpliku vormistuse. Gaasi ühendusi käisid küll gaasimehed tegemas.
Muidugi tähendab ise ehitamine ka muid ohverdusi - ei mingeid nädalalalõppe sõpradega, suviseid mitmepäevaseid väljasõite, rannas vedelemist,nädalavahetuselgi tõusis mu mees kell 7.30, et ehitusele minna. Ka raha kokkuhoiu tõttu ei toimunud meil mitu aastat erilisi meelelahutusüritusi.
Kuidas pangaga on, ei tea, sest meie ehituseks suurt laenu ei võtnud- vaid lõpus tarbimislaenu, et saaks ruttu nii palju tehtud, et saaks probleemideta sisse kolida, sest olime juba korteri maha müünud ja uus omaik tahtis sisse kolida.

P.S. Mul on kõigile iseehitajatele üks soe soovits: tehke erinevatest ehituse etappidest omale pilte- kui maja on valmis ja ilus, siis ei usu keegi, et kunagi sai teiselt korruselt läbi lahtiste laudade esimesele vaadatud. Meie kahjuks ei teinud majal sees pilte, ainult väljast. Ja kahju on, et ei teinud.

JÕUDU TÖÖLE!!!
 
Helen2 18. november 2003, kl 11.45
Ma olen 100% Mai-ga nõus. Majaehitus tasub ise ette võtta ainult siis, kui mees on kuldsete kätega ehitaja ega karda tööd ja/või pole joodik. Samuti tuleb valmis olla suurteks eneseohverdusteks: ei mingit meelelahtust, ei mingit laiskus jne. Pluss muidugi krooniline rahaline kokkuhoid.
Elektrikaablid vedas ka mu mees ise, aga spesialist käis ja ühendas ning andis litsentsi. Ahju ja kamina lasime ka meistrimehel teha.
Kokkuvõtteks siis arvan, et majaehitus tuleb odavam ise ehitades ainult siis, kui mees on ehitaja ja materjalid suudetakse välja ajada võimalikult odava hinnaga (soodusmüügid, lõpumüügid jne).
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!