Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Remont
lae värvimine
 
lakke vaataja 18. november 2003, kl 18.51
tahaks lae üle värvida. on värvitud betoon.
kuidas teha, et ei kooruks ja oleks muidu ilus vaadata?
enne vana värv eemaldada? (see koorub) kuidas oleks kõige parem?
mis värvi pärast kasutada? (et ikka valge jääks)
mitu kihti värvi läheb tavaliselt? 3?
või veel midagi, mida küsida ei oskagi?
 
jaa 19. november 2003, kl 10.04
Koorunud värv kraabi pahtlilabidaga ära,siis pahtelda ja lihvi, et jääks ühtlaselt sile.Kui on hullusti koorunud, peab 2-3x pahteldama, jääb ilusam. Ja siis värvi.Värvidest on hea vesilahusel geelvärv, mis ei tilgu ja katab ühtlaselt, 2korda peaks ikka värvima, värv võiks olla matt või poolmatt juhuks kui lage pesta ka tahad, värv kanna lakke rulliga, servade ja nurkade tegemiseks võid kasutada nurgarulli(väiksem) kuid võid ka pintsliga teha.
 
jorss 19. november 2003, kl 15.21
Üks võimalus on enne värvimist seinex lakke liimida, ei pea nii piinlikult pahteldama ja mustrite valik päris suur.
 
fööniks 19. november 2003, kl 15.26
kuidas seda seinexit liimitakse? kas ta laest ennem liimi kuivamist alla ei kuku?
 
tulehark 19. november 2003, kl 19.20
seinexi puhul tehakse sein kokku liimiga(soovitavalt rulliga) ja sinna pannakse peale väljamõõdetud seinex.Aga pole varem kuulnud,et keegi seda lakke panex...
 
debi 20. november 2003, kl 11.58
Selleks et seinexit kuhugi paigaldada ,peab pind olema eelnevalt väga siledaks töödeldud,muidu jääb küll kole. Nii et sellisel juhul peaksid ikka ennem kõvasti pahteldama. Ja ega ta kuigi ilus ka laes ei jää. Kõige ilusam oleks ikka kipsplaat lakke panna, aga sellega on jälle rohkem tööd ja kallim ka, ja ikkagi peab enne värvimist pahteldama.
 
susanna 20. november 2003, kl 14.33
arvesta sellega, et kui su korteri lagi on krohvitud, siis pole ta ju päris sile üleni. Kui sa pahteldad ja lihvid, siis jääb lakke naljakas sile laik. On olemas dekoratiivvärve, mis jäävaki sellised krobelised, algul pahteldad-lihvid, siis värvid. See on küll nõks kallim kui seineks, aga see lakke kleepimine on ka üks tüütu ja raske tegevus. Muide olen näinud laes seineksit, väga effektne, ausõna. Siis veel eriti, kui ei vajuta rullile kõvasti, vaid õrnalt nii, et värviseks saab mustri pealmine osa ja põhi jääb valgeks.
Ära unusta kilemütsi pähe panemast! Parim on see mida juuksurid kasutavad. Tõmbad kõrvuni pähe ja annad minna! ;)
 
fööniks 20. november 2003, kl 15.10
to debi: minu isiklik arvamus on, et mustamäe paneelmajades on laed niigi liiga madalad, et seda kipsplaadiga veel allapoole lasta
 
mhm 20. november 2003, kl 16.34
Olen näinud küll, kuidas seineks koleda lae ilusaks teeb, nii et ei pea midagi olema ilus lagi enne. kaalun ise ka sama.
 
jorss 20. november 2003, kl 23.39
Mul on omal seinex laes(peenesäbruline), värvida jah kehvem, kui siledat betooni või kipsi aga väljanägemine ilusam. Paigaldus üldiselt sama, kui seina. Paani jätad algul natuke pikema, keerad rulli, määrid liimi lakke ja tuld. Üks hoiab rulli ja teine silub materjali lakke. Liimi kuivamist ei pea ootama, ega midagi toestama(ka märja liimi nakkejõud ületab Maa külgetõmbejõu).
 
Ints 23. november 2003, kl 20.27
Kah soovitan, kuigi võibolla veits hilja juba,aga ehk aitab.
Kasuta nakke parandamiseks juba enne pahteldamist (võib ka pärast pahteldamist ja lihvimist, mida ka mina tegin) niiskustõket. Nimetus kahjuks praegast ei meeenu, aga ehk poes ka teatakse, mis see on.(Kasutatakse enamjaolt niisketes ruumides kipsplaadil nakke parandamiseks ja ka täiendava niiskustõkkena.) Neid ka muidugi erinevaid. Minu korteril kriidiga värvitud laed--- )): õudne lihvimine ja nühkimine oli, aga praegast värv laes veel (:
1L pudel maksis umb. 80,- eeku. Natike veega lahjendada ja rulliga lakke-- väga eht sai.(Muidugi tilgub kõvasti, siiski veel kuivamata kujul hästi maha pestav.)
Edu.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!