Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Remont
mööbli peitsimine ja vahatamine
 
mirri 27. november 2003, kl 09.13
Mul on vana eestiaegne söögilaud (tamm vist), mis suurest pesemisest kuidagi heledaks ja tuhmiks muutund. jalad on palju tumedamad. mõtlesin et peitsin teda veidi ja siis mingi vahaga üle, aga kas ta siis peab seda peitsi kinni, see vaha? Kas keegi on teinud nii?
 
epsi 27. november 2003, kl 11.48
peab küll kinni:
liivapaberiga siledaks (algul jämedam, siis peenem), vesialusel puidupeits peale,mesilasvahalahusga üle ja villase lapiga läikima
 
mutt 27. november 2003, kl 19.28
ära sa jumala pärast tamme hakka peitsima. Tamm on kõige väärtuslikum eesti puit mööblis, seda peitsiga takka ei aidata.
Peitsi kasutati väheväärtuslike materjalide juures kallima välimuse saavutamiseks.
Heledaks on kulunud seetõttu, et vana lakk on suurest nühkimisest kadunud. Kui jalgu pole peitsitud, siis pealt kindlasti mitte peitsida. Pead peene liivapaberiga piki puusüüd(mustrit) nii plaadi kui jalad lihvima, et loomulik värv ühtlustuks. Seda siis, kui toonivahe on väga suur. Söögilauale kasutada looduslikku vee baasil lakki või vaha. Mine vaata Tallinnas Viljandi maantee otsas NEVOTEk kaupluses, mis materjali neil on restaureerimiseks. Siis KODUTOHTER Planeedi uulitsas võib ka jagada infi. Seal korraldas Säästva Rrenoveerimise Infokeskus eelmisel aastal mööblirestaureerimise kursusi. Nende kaudu saad ka spetsialisti jutule.
Tamm on selleks liiga väärtuslik material, et võhikuna kallale minna. Ja võib olla, et polegi täispuit, vaid tammespooniga kaetud. Siis on veelgi keerulisem.
Edu!!!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!