Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Remont
keskkütteradikate temperatuuri reguleerimine
 
GM 03. detsember 2003, kl 16.05
Mul uued radikad, millel tavaline käsitsi krutitav temperatuurireguleerimine peal. Kas keegi teab, kas seda temp. reguleerimist saaks automatiseerida lihtsalt? Näiteks vahetada reguleerijad välja anduriga isereguleerivate vastu? Ideaalis oleks tahtnud muidugi mingit arvutiga/kontrolleriga ühendust võimaldavat andurite süsteemi, mis ei oleks üleliia kallis ehitada...
 
jutulind 03. detsember 2003, kl 23.31
oled sa kindel, et see tavaline käsitsi krutitav regulaator seal siiski automaatne ei ole? on sellel nupul ehk mingi firma nimi peal?
kui toru küljes on suur valge nupp, millest keerata saad, siis võib see termostaat olla, lihtsalt ise keerad paika, millist temperatuuri ta hoidma peaks ja tema siis püüab seda hoida.
kui oled kindel, et seal midagi sellist pole, siis lihtsaim meetod oleks lasta paigaldada termostaatventiilid ja termostaadid. (kui elad kortermajas, vaata, et sa oma termostaadiga terve püstiku läbivoolu reguleerima ei hakka, naabrid võivad kole pahaseks saada)

idee poolest on olemas ka kellaaja järgi isereguleeruvad termostaadid, aga odav selline asi vaevalt on.
kui tahad lausa arvutiga juhitavat värki, otsi mõni firma, mis "intelligentse kodu" tehnikaga tegeleb. ilmselt on see variant veelgi kallim.
 
njah 04. detsember 2003, kl 09.29
õige nõuanne jutulinnul! meie tegime just selle vea, et panime uutele radikatele korralikud danfossi termostaadid peale ja siis hakkasid allkorterid karjuma, et neil külm, meie termostaat keeras kogu püstiku jahedaks. Siis tulid juurde monteerida otsevoolu torud, kust vesi siiki alla voolata saaks kui meie termostaat kinni keerab meie radika.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!