Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Remont
tapeedi panek
 
emalendur 04. detsember 2003, kl 09.31
Käsil tapeedi panek. Probleem selline, et sein üsna auguline, tegemist korruselamuga. Kuna pole mingi kõva pahteldaja, et aluspind ilusaks saaks, kas siis oleks mõtet kleepida ajalehti aluspinnaks? Rääkige palun oma kogemustest.
 
njah 04. detsember 2003, kl 09.44
ei usu mina sellesse ajalehe kleepimisse, pealegi võib mõnest õhemast heledamast tapeedist kiri läbi kumama hakata. Tapeedi all ei tohiks tänapäeva mõistes küll olla midagi muud kui sile korralik kõva alus. Mis augud need on? Mäletan, et elasin ka Lasnamäel ja seal on seinapaneelid tõesti tihedalt väikesi auke täis. Kui muidu sein on sile ja sirge, siis need väiksed augud ei sega, tapeet jääb ilus. Kui on aga kõrver alus, siis on õige ikka gyproc panna, mis teeb aga toa u. 5cm väiksemaks
 
reena 04. detsember 2003, kl 11.54
mina juba suur tapeedipanija ja soovitan soojalt sulle, et kui pole võimalik kipsplaadiga seinu katta enne tapeetimist, siis kasuta aukude kaotamiseks tavalist pruuni jõupaberit. Selle pead siis liimiga hea ja vedela liimiga, mis ei jäta tükke seina peale. Jõupaberi peale kleebid lisaks ajalehed, aga pead hoolitsema ka selle eest, et keset ilusat,siledat seina ei jääks pärast tapeedi alt näha paksemad kohad. 1 võimalus, et kleebid jüupaberi hästi suurele pinnale seinast, siis ei jää nii silma paistma. Muidugi võid ka pahtlit kasutada, aga kui augud on väikesed on üpris raske pahtlit aukudesse toppida. Ja siis veel see liivapaberiga lihvimine jms.peale pahteldamist. Mina küll ei viitsiks jamada.
Edu sulle ja loodan et oled sellises eas, et tead mis asi on jõupaber.
 
Kunksmoor 04. detsember 2003, kl 15.47
Võta peen viimistluspahtel, kui korralikult teha tahad. Pärast tõmbad liivapaberiga üle. Pole tegelikult väga keeriline.

Kui mökerdada ei viitsi, pane ajaleht alla (see eriti ei aita, aga noh, midagi ikka) ja osta suht paks tapeet. Õhuke helekollane pabertapeet jättis meil kõik alumised konarused näha, ajaleht ka ei aidanud. Samas teises toas on täpselt samasugusele seinale pandud paks tumedam sinine vinüültapeet - näeb päris hea välja.

Ja kõige lihtsam ja odavam - värvi tapeedi panemise asemel. Värvitud paneel võib päris kihvt jääda. Ainult et kui tyapeet peaks ka krohvi üleval hoidma, siis ei sobi.
 
ab 05. detsember 2003, kl 00.50
Kui sul alustulemus lõpuks ideaalne ei jää, kasuta reljeefset (kõrge mustriga) tapeeti. See varjab suure osa aukudest ja ebatasasustest.
 
emalendur 05. detsember 2003, kl 20.30
Tänan kõiki heade soovituste eest. Võtsin käsile ikka pahteldamise. Tuleb välja, et pahteldamine polegi kõige hullem töö, mul läheb juba päris hästi. Kui juba liivapaberiga ka üle käidud, on asjal teine jume (minul ka - lubivalge ja tunne nagu oleks mitu kilo kriiti ära söönud).
 
ehitaja 06. detsember 2003, kl 15.26
ma loodan, et sa peenpahtlit ei ostnud, see teeb su töö 3 korda aeglasemaks. Auke sellega ikka ei täida, kuivab järjest uus lohk sisse. Muidu reljeefne tapeet varjab tõesti kõik ära. Mina paneks värvitava tapeedi.
 
kah panija 08. detsember 2003, kl 14.56
ajalehed ja peenpahtlid-mis nõu siis küll antakse!!!!Nüüd küll hilja nõu anda,aga tavaline LR oleks ka sobinud(mitte niiskuskindel,seda ei jõua ära lihvida) ja enne tapeetimist lasta üle niiskustõkkega,siis ei ima kogu liimi endasse,liivapaberiks mingi suurem nr.
 
? 11. detsember 2003, kl 13.18
misasi see LR on?
 
tulehark 12. detsember 2003, kl 09.10
see on vetoniti kuivpahtel,tähed tähistavad pahtli tera suurusi jm omadusi,neid on 5kg ja 25 kg kotid,hind tuleb poole odavam,kui valmispahtli puhul,keda just remonti tehes rahaline väljaminek ka huvitab.
http://ehitus.delfi.ee/ehituskeemia/product.php?ID=103872
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!